Én Specialized Sport MTB BG cipõt használok. Igaz még csak olyan 400 km (5-6 túra) van benne, de azt már most elmondhatom, hogy a korábban elõjövõ térdfájásnak nyoma sincs (kopp-kopp). Régen tereptõl függõen olyan 60-80 km-nél (túránként) elõjött a csúnya térdfájás. Most ez nincs.
Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Írta 2006. április 03. - 14:22
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Írta 2006. április 03. - 14:14
Írta 2006. április 03. - 12:47
De talán mégsem akkora a baj, tegnap megint tekertem egy lazát már az új cipööbeállítással, és gyakorlatilag alig éreztem a térdem. Most amíg esööre áll az idöö pihentetem aztán szép lassan elkezdem terhelni. Lehet hogy csak a lábfej szöge nem volt megfelelöö.
Írta 2006. április 03. - 09:33
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2006. április 03. - 09:16
Tegnap tekertem egy jót a jó idööben, de sajnos megfájdult közben a bal térdem. Annyira, hogy akkor is fájt ha csak simán köröztem vele a pedálon, nem is nyomtam-húztam. Néha ki is kellett oldanom, és egylábaznom, jól meg is néztek, de legalább gyakoroltam a jobb lábammal a körkörös tekerést
Aztán észrevettem, hogy a bal lábam furcsán mozog tekerés közben. Lefelé egyenesen, de aztán a legalsó ponthoz közeledve elkezd a térdem kifele mozogni és szépen leír egy S görbét. Gondolom ez okozhatta a fájdalmat hosszú távon. Aztán állítottam a stoplin, és sokkal jobb, egyenesebb lett a mozgás, igaz figyeltem is rá, nem is fájt már annyira a tekerés.
Csak azért írom ezt ide, hogy vigyázzatok a helyes beállítással, nehogy úgy járjatok mint én.
Meg azért, hogy megkérdezzem lehet-e külön venni Specialized-féle Body Geometry talpbetétet? Ugye az éppen az ilyen nemkívánt mozgások kiküszöbölésére hivatott. Meg úgy általában aki ilyet használ milyen tapasztalatai vannak róla?
Hi regent!
Itt van elõttem a 2006-os specialized katalógus és szerintem csak cipõvel együtt kapod meg a BG-t, nem hiszem, hogy külön árusítanak talpbetétet, mert azt egy rosszabb...más márkájú cipõben is használhatnád....és aztán szuper lenne...ez már nem üzlet nekik..
Írta 2006. április 02. - 20:49
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2006. április 02. - 20:22
Meg azért, hogy megkérdezzem lehet-e külön venni Specialized-féle Body Geometry talpbetétet? Ugye az éppen az ilyen nemkívánt mozgások kiküszöbölésére hivatott. Meg úgy általában aki ilyet használ milyen tapasztalatai vannak róla?
nekem amikor meglett a Specko BG-s cipõm fájt a lábam néhány napig....
elõtte shimano túracipõ volt, amivel nem fájt még soha a térdem.
meg kell szokni, és remélem nem lesz vele több gondom
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2006. április 02. - 20:20
használó véleményére én is kíváncsi lennék!
Írta 2006. április 02. - 17:56
akkor drága lett volna egy cipõ, és adósságtörlesztésre ment minden fityingem, most erre nincsen szükség már, megy minden zsé a bringára és a golfra.Fazze Thez. Megis spd? Az 520 nekem bejott! Nem is tudom kitol van
és ki kell próbálnom:)
cipõ megvan, vagy egy sonoma vagy egy taho, a pedál kétséges.
Írta 2006. április 02. - 17:54
Tudtommal a térdfájdalom akkor jön elõ, ha a stoplibeállítás nem hagyja a lábfejed abban a szögben állni, ami jó lenne a térdednek.
Írta 2006. április 02. - 17:33
Aztán észrevettem, hogy a bal lábam furcsán mozog tekerés közben. Lefelé egyenesen, de aztán a legalsó ponthoz közeledve elkezd a térdem kifele mozogni és szépen leír egy S görbét. Gondolom ez okozhatta a fájdalmat hosszú távon. Aztán állítottam a stoplin, és sokkal jobb, egyenesebb lett a mozgás, igaz figyeltem is rá, nem is fájt már annyira a tekerés.
Csak azért írom ezt ide, hogy vigyázzatok a helyes beállítással, nehogy úgy járjatok mint én.
Írta 2006. április 02. - 13:11
Amúgy zsííír:)
-Ott ül a fûben, de akkor sem szívja!
Írta 2006. április 02. - 11:32
egyelõre egy 520-as lesz, és ráteszek egy ilyen platformosító müanyag keretet.
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Írta 2006. április 02. - 09:48
Igen, valóban kilóg. De ha nem találsz bele a dokkolóba akkor sem csúszkál a lábad a pedálon. Emiatt biztonságosabb érzés még hagyományos cipõben is. Pláne ha a hosszabbik kezettel használod. Szerintem jó pedál, de nincs meg az a Shimano érzés használat közben;)pont ma néztem a mallet c-t, annak is bõven kilóg a habverõje a platform fölé, ami logikus is mint minden más pedálnál is, hisz a cipõbõl épphgoy csak kilóg a stopli, így valahogy dokkolni kell.
Írta 2006. március 30. - 21:05
illetve a linkelt Shitmano vagy Wellgo WPD103, de SPD rendszer csak száraz idõben használva jó
Írta 2006. március 30. - 21:03
Írta 2006. március 30. - 21:02
Írta 2006. március 30. - 20:22
pont ma néztem a mallet c-t, annak is bõven kilóg a habverõje a platform fölé, ami logikus is mint minden más pedálnál is, hisz a cipõbõl épphgoy csak kilóg a stopli, így valahogy dokkolni kell.Tapasztalatom szerint a shimanó platformos- SPD pedálok ilyen felhasználásra nem az igaziak, mert a dokkoló felület kilóg a keret síkjából. Emiatt a sima cipõtalp csuszkál rajta és még a talpadat is nyomja. A malett c-nek nem lóg ki a dokkoló felülete, de a stoplija sokkal hamarabb elkopik. Nekem kb fél évet bírt a stopli.
egyelõre egy 520-as lesz, és ráteszek egy ilyen platformosító müanyag keretet.
LóFarkas: ezt is írtam, hogy ettõl nem platform lesz, hanem csak a pedál eltalálását segíti.
tehát ideilenesen tesztként egy ilyen fog felkerülni a gépre, majd a 647-es a legszimpibb, ár érték arányban legjobbnak tünik.
Írta 2006. március 30. - 08:29
mivel az nem arra való, hisz nem platform a müanyag keret,csak segíti betalálni a spd mechanizmust. szóval lehet venni újabbat meg újabbat, de akkor inkább pedálcsere.
Ebbõl egy szót se értek...?
Írta 2006. március 30. - 08:13
Tapasztalatom szerint a shimanó platformos- SPD pedálok ilyen felhasználásra nem az igaziak, mert a dokkoló felület kilóg a keret síkjából. Emiatt a sima cipõtalp csuszkál rajta és még a talpadat is nyomja. A malett c-nek nem lóg ki a dokkoló felülete, de a stoplija sokkal hamarabb elkopik. Nekem kb fél évet bírt a stopli.Tudom, hogy nem lesz tökéletes megoldás. Egy olyan bringára kerül fel a pedál - ha találok megfelelõt - amit egyrészt én használnék második bringaként (SPD-vel) meg bátyám, aki viszont nem fog ilyennel bajlódni. Két garnitúra pedált nem szeretnék emiatt megvenni rá és cserélgetni asználat elõtt...