Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Írta 2006. június 19. - 20:08
De tudomásom szerint legközelebb Olaszo.-ban van:(
Írta 2006. június 19. - 18:24
Az MTBR-t olvasgatva nekem a Speedplay Frog kell, de legalábbis szívesen kipróbálnék egy ilyet. Vajon hol lehet ezt nálunk kapni?
Írta 2006. június 19. - 17:58
http://www.mtbr.com/...ct_121990.shtml
olvasd végig légyszi és akkor tudod miröl beszéltem. szinte semmi más kifogás nem merül fel csak a rossz "eject" funkció.
a "chrome" verzio sajnos jopár müanyag alkatre´szt tartalmaz.
Se idõm, se kedvem végigolvasni. Volt habverõm, van SPDm. Tudom, milyen. A C-ben a porvédõkupak tényleg mûanyag... más nem.
Írta 2006. június 19. - 17:56
neken nem jön be, meg úgyse nagyon érteném, de szvsz amiben más a kioldás hogy kissé tán ilyen "nyúlósabb" érzés, /vszinû a puhább stopli miatt/ nincs az a határozott kattanás, de mindettõl független nekem könnyebb kilépni.....http://www.mtbr.com/...ct_121990.shtml
olvasd végig légyszi és akkor tudod miröl beszéltem. szinte semmi más kifogás nem merül fel csak a rossz "eject" funkció.
ps : a kisebb szögû kilodásra van állítva
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. június 19. - 17:53
http://www.mtbr.com/...ct_121990.shtmlÖöööö, nem. Az eggbeater k*rva könnyen old. Szerintem túl könnyen. Beállítástól függõen lehet, hogy viszonylag nagy szögben kell elfordítani a lábad, de utána vajpuhán old. Láb-elfordítás nélkül, rángatásra nem old ki, de ezt mindenki pozitívumnak tartja.
Különben is, milyen mûanyag változatról beszélsz? Tudtommal a legolcsóbb a C (cromo), utána jön a rozsdamentes meg a különbözõ titán verziók.
Eredeti kérdésre: zsírozás nem segít? Alacsony rugóerõnél egy bekopott, nem rozsdás SPD igen-igen lazán kattan ki.
Írta 2006. június 19. - 17:52
az az igazság, nincs összehasonlításom a sima habverõvel, mert ez az elsõ eb-em......mindenesetre gondolltam ártani nem árthat, mégis csak kicsit támaszt, de azt nem tom a sima milyen....bi.ti. a candy esetében van érezhetõ haszna annak a kis keretnek a sima eb-hez képest?
Írta 2006. június 19. - 17:38
Írta 2006. június 19. - 17:34
Különben is, milyen mûanyag változatról beszélsz? Tudtommal a legolcsóbb a C (cromo), utána jön a rozsdamentes meg a különbözõ titán verziók.
Eredeti kérdésre: zsírozás nem segít? Alacsony rugóerõnél egy bekopott, nem rozsdás SPD igen-igen lazán kattan ki.
Írta 2006. június 19. - 17:31
nem tom, tényleg nem egyforma a lábunk vszinû....én shimanoból sose tudtam kilépni, nem is használtam terepen, az eb - böl meg olyan könnyen lépek ki mint a platformról /mondjuk candy, de az elv ua/bizonyára viccelsz.
Az egg beater valóban egy kimagasló pedál, szuper tulajdonságokkal és ha valaki nem sajnálja a kis plusz pénzt a cromo változatra (értsd: el kell felejteni az alap crom-müanyag változatot, mert párszáz km után is akár lestrapálható) akkor egy igen tartós darabról beszélünk. viszont talán az egyedüli probléma vele a kialakitása miatt hogy elég nehezen old ki belöle a cipö.
tapasztalat: személyesen kb 15ekm, és mtbr.com.
Persze ettöl még az eggbeater imho a top3 legjobb választható pedál
Írta 2006. június 19. - 17:18
bizonyára viccelsz.egg beater.....és a sár sem hatja +
Az egg beater valóban egy kimagasló pedál, szuper tulajdonságokkal és ha valaki nem sajnálja a kis plusz pénzt a cromo változatra (értsd: el kell felejteni az alap crom-müanyag változatot, mert párszáz km után is akár lestrapálható) akkor egy igen tartós darabról beszélünk. viszont talán az egyedüli probléma vele a kialakitása miatt hogy elég nehezen old ki belöle a cipö.
tapasztalat: személyesen kb 15ekm, és mtbr.com.
Persze ettöl még az eggbeater imho a top3 legjobb választható pedál
Írta 2006. június 19. - 15:36
Csókolom,
keresem a leggyorsabban dokkolható-oldható pedált. Köszi.
egg beater.....és a sár sem hatja +
Írta 2006. június 19. - 14:59
Ettõl függetlenül a kérdés még áll, mert jön az új bringám pedál nélkül, az SPD-t meg hagynám az országútin, ott kevésbé zavar a lassú reakcióidõ (sõt, adott esetben kifejezetten hasznos, ha cserébe úgy tartja a lábam, mintha betonba öntötték volna).
Nézem ezt a Time Atacot, és a két olcsóbb verzió között 4 gramm különbséget írnak, viszont ez a 4 gramm kb. 6 ezer forintba kerül. Nem rossz! :-) Van valami más különbség is a karbon és a sima plasztik között, vagy csak ez?
És persze a legfontosabb: a Time stopliját bele lehet csavarozni SPD-s cipõbe? Mert ha nem, az érdekes lenne...
Írta 2006. június 19. - 14:47
Általában ha egy SPD ha nagyon könnyûre van állítva, sima sprintnél, vagy hegymenetben is magától kiold már a terheléstõl is. Tapasztalat. Én is fokozatosan állítottam nehezebbre, mert untam, hogy mindig a legnagyobb terhelésnél egyszer csak oldott. De még így se nehéz belõle kilépni, sõt...
Írta 2006. június 19. - 14:28
Csókolom,
keresem a leggyorsabban dokkolható-oldható pedált. Most egy 520-as Shimanot nyúzok, de meguntam, hogy fél percig tart kilépni belõle, mert meglepõen nagy erõvel és elszántsággal kell csavargatni a lábfejet (minimál rugóerõnél...). Súly, sártûrés különösebben nem izgat, de azért nem DH pedált keresek, hanem CC-t.
Time ATAC-ról van vkinek tapasztalata ebbõl a szempontból?
Köszi.
micsoda ? életem elsõ spd-s 1000 métere után állítottam a rugóerõn, olyan könnyen kijött belõle a lábam. persze nem vagyunk egyformák, ezt tudom, és viszonyítási alapom sincs, de furcsa ... hmmm..
Írta 2006. június 19. - 14:25
keresem a leggyorsabban dokkolható-oldható pedált. Most egy 520-as Shimanot nyúzok, de meguntam, hogy fél percig tart kilépni belõle, mert meglepõen nagy erõvel és elszántsággal kell csavargatni a lábfejet (minimál rugóerõnél...). Súly, sártûrés különösebben nem izgat, de azért nem DH pedált keresek, hanem CC-t.
Time ATAC-ról van vkinek tapasztalata ebbõl a szempontból?
Köszi.
Írta 2006. június 18. - 13:02
tudja valaki, hogy a shimano spd pedálok közül melyek kónuszos, illetve iparis csapágyazásúak? (520,540,959)
az 520-as és az 540-es iparis azt hiszem, a 959-rõl nem tudok nyilatkozni
Írta 2006. június 18. - 11:43
Vitti bacsi, mikor megyunk bringazni???
Richmond?
ON
http://soloszabi.blogspot.com
Írta 2006. június 17. - 23:49
Írta 2006. június 17. - 23:09
Írta 2006. június 17. - 23:09
meine Meinung nach, mind kónuszos
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu