Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás
Jah igen Speed Play-t én is vennék. Outira.
De tudomásom szerint legközelebb Olaszo.-ban van:(
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
SPD: Lehet, hogy még nem koptak be, párszáz kilométer van csak bennük.
Az MTBR-t olvasgatva nekem a Speedplay Frog kell, de legalábbis szívesen kipróbálnék egy ilyet. Vajon hol lehet ezt nálunk kapni?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

http://www.mtbr.com/...ct_121990.shtml
olvasd végig légyszi és akkor tudod miröl beszéltem. szinte semmi más kifogás nem merül fel csak a rossz "eject" funkció.
a "chrome" verzio sajnos jopár müanyag alkatre´szt tartalmaz.

Se idõm, se kedvem végigolvasni. Volt habverõm, van SPDm. Tudom, milyen. A C-ben a porvédõkupak tényleg mûanyag... más nem.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

olvasd végig légyszi és akkor tudod miröl beszéltem. szinte semmi más kifogás nem merül fel csak a rossz "eject" funkció.

neken nem jön be, meg úgyse nagyon érteném, de szvsz amiben más a kioldás hogy kissé tán ilyen "nyúlósabb" érzés, /vszinû a puhább stopli miatt/ nincs az a határozott kattanás, de mindettõl független nekem könnyebb kilépni.....

ps : a kisebb szögû kilodásra van állítva
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bäron

Bäron

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

Ööööö, nem. Az eggbeater k*rva könnyen old. Szerintem túl könnyen. Beállítástól függõen lehet, hogy viszonylag nagy szögben kell elfordítani a lábad, de utána vajpuhán old. Láb-elfordítás nélkül, rángatásra nem old ki, de ezt mindenki pozitívumnak tartja.

Különben is, milyen mûanyag változatról beszélsz? Tudtommal a legolcsóbb a C (cromo), utána jön a rozsdamentes meg a különbözõ titán verziók.

Eredeti kérdésre: zsírozás nem segít? Alacsony rugóerõnél egy bekopott, nem rozsdás SPD igen-igen lazán kattan ki.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

bi.ti. a candy esetében van érezhetõ haszna annak a kis keretnek a sima eb-hez képest?

az az igazság, nincs összehasonlításom a sima habverõvel, mert ez az elsõ eb-em......mindenesetre gondolltam ártani nem árthat, mégis csak kicsit támaszt, de azt nem tom a sima milyen....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
bi.ti. a candy esetében van érezhetõ haszna annak a kis keretnek a sima eb-hez képest?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Ööööö, nem. Az eggbeater k*rva könnyen old. Szerintem túl könnyen. Beállítástól függõen lehet, hogy viszonylag nagy szögben kell elfordítani a lábad, de utána vajpuhán old. Láb-elfordítás nélkül, rángatásra nem old ki, de ezt mindenki pozitívumnak tartja.

Különben is, milyen mûanyag változatról beszélsz? Tudtommal a legolcsóbb a C (cromo), utána jön a rozsdamentes meg a különbözõ titán verziók.

Eredeti kérdésre: zsírozás nem segít? Alacsony rugóerõnél egy bekopott, nem rozsdás SPD igen-igen lazán kattan ki.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

bizonyára viccelsz.
Az egg beater valóban egy kimagasló pedál, szuper tulajdonságokkal és ha valaki nem sajnálja a kis plusz pénzt a cromo változatra (értsd: el kell felejteni az alap crom-müanyag változatot, mert párszáz km után is akár lestrapálható) akkor egy igen tartós darabról beszélünk. viszont talán az egyedüli probléma vele a kialakitása miatt hogy elég nehezen old ki belöle a cipö.
tapasztalat: személyesen kb 15ekm, és mtbr.com.
Persze ettöl még az eggbeater imho a top3 legjobb választható pedál

nem tom, tényleg nem egyforma a lábunk vszinû....én shimanoból sose tudtam kilépni, nem is használtam terepen, az eb - böl meg olyan könnyen lépek ki mint a platformról /mondjuk candy, de az elv ua/

Bäron

Bäron

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

egg beater.....és a sár sem hatja +

bizonyára viccelsz.
Az egg beater valóban egy kimagasló pedál, szuper tulajdonságokkal és ha valaki nem sajnálja a kis plusz pénzt a cromo változatra (értsd: el kell felejteni az alap crom-müanyag változatot, mert párszáz km után is akár lestrapálható) akkor egy igen tartós darabról beszélünk. viszont talán az egyedüli probléma vele a kialakitása miatt hogy elég nehezen old ki belöle a cipö.
tapasztalat: személyesen kb 15ekm, és mtbr.com.
Persze ettöl még az eggbeater imho a top3 legjobb választható pedál

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Csókolom,
keresem a leggyorsabban dokkolható-oldható pedált. Köszi.

egg beater.....és a sár sem hatja +

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
OKkés, akkor próbálok még csavargatni rajta, hátha.
Ettõl függetlenül a kérdés még áll, mert jön az új bringám pedál nélkül, az SPD-t meg hagynám az országútin, ott kevésbé zavar a lassú reakcióidõ (sõt, adott esetben kifejezetten hasznos, ha cserébe úgy tartja a lábam, mintha betonba öntötték volna).
Nézem ezt a Time Atacot, és a két olcsóbb verzió között 4 gramm különbséget írnak, viszont ez a 4 gramm kb. 6 ezer forintba kerül. Nem rossz! :-) Van valami más különbség is a karbon és a sima plasztik között, vagy csak ez?
És persze a legfontosabb: a Time stopliját bele lehet csavarozni SPD-s cipõbe? Mert ha nem, az érdekes lenne...

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás
igen-igen, nem a típussal lesz a baj, hanem egyedi a probléma!
Általában ha egy SPD ha nagyon könnyûre van állítva, sima sprintnél, vagy hegymenetben is magától kiold már a terheléstõl is. Tapasztalat. Én is fokozatosan állítottam nehezebbre, mert untam, hogy mindig a legnagyobb terhelésnél egyszer csak oldott. De még így se nehéz belõle kilépni, sõt...
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

Csókolom,
keresem a leggyorsabban dokkolható-oldható pedált. Most egy 520-as Shimanot nyúzok, de meguntam, hogy fél percig tart kilépni belõle, mert meglepõen nagy erõvel és elszántsággal kell csavargatni a lábfejet (minimál rugóerõnél...). Súly, sártûrés különösebben nem izgat, de azért nem DH pedált keresek, hanem CC-t.
Time ATAC-ról van vkinek tapasztalata ebbõl a szempontból?
Köszi.

micsoda ? életem elsõ spd-s 1000 métere után állítottam a rugóerõn, olyan könnyen kijött belõle a lábam. persze nem vagyunk egyformák, ezt tudom, és viszonyítási alapom sincs, de furcsa ... hmmm..

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
Csókolom,
keresem a leggyorsabban dokkolható-oldható pedált. Most egy 520-as Shimanot nyúzok, de meguntam, hogy fél percig tart kilépni belõle, mert meglepõen nagy erõvel és elszántsággal kell csavargatni a lábfejet (minimál rugóerõnél...). Súly, sártûrés különösebben nem izgat, de azért nem DH pedált keresek, hanem CC-t.
Time ATAC-ról van vkinek tapasztalata ebbõl a szempontból?
Köszi.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

tudja valaki, hogy a shimano spd pedálok közül melyek kónuszos, illetve iparis csapágyazásúak? (520,540,959)

az 520-as és az 540-es iparis azt hiszem, a 959-rõl nem tudok nyilatkozni

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 hozzászólás
OFF

Vitti bacsi, mikor megyunk bringazni???
Richmond? :)

ON
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Akkor a monoblokkok nem komolyak?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
úgytudom shimano nem gyárt iparis alkatrészt komolyat.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
a shimano csinál egyáltalán valamibõl is ipari csapágyas cuccot?
meine Meinung nach, mind kónuszos

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu