Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Írta 2006. szeptember 26. - 19:20
Írta 2006. szeptember 26. - 15:07
Most fogok venni spd-t, és két lehetõség között gondolkozom montira:
pd-m520 vagy CB EggBeater MXR
Sárban nem megyek, így a sártûrés másodlagos, vagy harmadlagos szempont. Mit gondoltok?
SP
Írta 2006. szeptember 26. - 11:48
A térdfájás nem biztos, hogy az spd-tõl van a rossz nyeregbeállítás is okozhatja.hobbi szinten kerékpárolok vagy 30 éve.
5 éve montizok, 1 éve SPD-vel.
SPD elõtt lefele döngetve leesett a lábam a pedálról és szétvertem a sípcsontom. SPD óta sokkal stabilabban lejövök akárhol.
A térdem valóban egy éve fáj, de valszeg a "felépítésembõl" adódik. :-)
A legalapabb pedállal és cipõvel ûzöm.
Kezdés? :-) Három hatalmas taknyolás. Ebbõl kettõ álló helyzetben egy hegynek fel. Ezzel jár.
De szerintem az SPD-s világ stabilabb, jobban irányítható, jobban esik a kerékpárolás.
Úgyhogy ha valaki para miatt nem áll rá, annak hajrá!
JackassTomi: A keretes spd-k spd cipõ nélkül nem tartják túl jól a lábadat (könnyen le lehet csúszni róluk), szerintem az a megoldás, hogy felváltva használsz egy spd és egy platform pedált vagy veszel egy hosszú szegecses pedált, bár nagyon durva lejtõn már az sem segít (nemhiába használnak a dh versenyzõk spd-t).
A sebesség mindent megold.
Írta 2006. szeptember 26. - 10:56
5 éve montizok, 1 éve SPD-vel.
SPD elõtt lefele döngetve leesett a lábam a pedálról és szétvertem a sípcsontom. SPD óta sokkal stabilabban lejövök akárhol.
A térdem valóban egy éve fáj, de valszeg a "felépítésembõl" adódik. :-)
A legalapabb pedállal és cipõvel ûzöm.
Kezdés? :-) Három hatalmas taknyolás. Ebbõl kettõ álló helyzetben egy hegynek fel. Ezzel jár.
De szerintem az SPD-s világ stabilabb, jobban irányítható, jobban esik a kerékpárolás.
Úgyhogy ha valaki para miatt nem áll rá, annak hajrá!
Írta 2006. szeptember 26. - 10:39
kattogás pattogás recsegés ciripelés lehet akár attól is, hogy a pedál tengelyére húzott alátét, ami a hajtómûtõl hézagolja, nekiáll zenélni,csak hogy teljes legyen a történet,
ilyenkor meg kell kenni ki zsirral olajjal, majd visszarakni.
ugyanis az azert van ott, hogy nagyobb feluleten oszalassa a terhelest illetve, egyes pedalok lapolasa ne forgacsolja a hajtokart
minden csatlakozo /mukodo feluletek/ fem feluletet kenni kell!
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2006. szeptember 26. - 10:06
elmész egy boltba és megnézed hogy le tudod e szedni a kiálló részt, pl a shimanokrol le lehet, de akkor gondolj arra is hogy maga a platform rész nem olyan durva mint egy szegecses platform pedál, csak kis recék vannak rajta.Sziasztok!
Van 1 olyan problémám ...
de szerintem ha csak a lefeléken van gondod a platform pedállal akkor sokkal jobban jársz ha veszel egy rendeset szegecsest, egyik haverom párszor már eldõlt a bringával mert nem birta lerántani a lábát egy jobbfajta platformról
Írta 2006. szeptember 25. - 23:00
Ezt esetleg meg lehet úgy hackelni h csak 1ik oldalon legyen dokkolóegység,másikon meg simán lehessen bármilyen cipõvel taposni?
Esetleg van direkt ilyen pedál?A válaszotokat elõre is köszi.
Van ilyen, pl.: http://ebike.hu/term...spd-/-patent/23. DE: az SPD-s oldal nehezebb, így ha dokkolni akarsz - mivel alul van a csatoló - akkor rugdosod, hogy beforduljon, és talán sikerül is. Szerintem ez a mindenre jó megoldás nagyon rossz választás. SPD csukából létezik túrázós változat is, ami olyan mint egy sportcipõ, csak kicsit merevebb a talpa, de nem áll ki belõle a patent. Én pl. ilyennel járok melóba.
Írta 2006. szeptember 25. - 22:31
...Nézegettem weboldalakon h vannak olyan SPD pedálok amiken vannak különféle keretek,pl. shimanónak vannak ilyenek.Nade ezeken mind2 oldalon kiáll az SPD dokkoló egység.Ezt esetleg meg lehet úgy hackelni h csak 1ik oldalon legyen dokkolóegység,másikon meg simán lehessen bármilyen cipõvel taposni?
Az én spd pedálom egyik felén volt "taposó". Ez egy mûanyag /:wtf: / keret, ami bármikor ki illetve be helyezhetõ.
Írta 2006. szeptember 25. - 22:21
Van 1 olyan problémám h amikor erdõben megyek lefelé ezerrel akkor folyamatosan lerázódik a lábam a pedálról,szal küzdeni kell h ott legyen.Sajna a hátsóteló nem megoldá$$$,ezért gondoltam arra h kikéne próbálni SPD-t.De az a gond h én szoktam haverokkal CC-zgetni,de leginkább az állatkodós erdõben zúzdát kedvelem amihez sztem még jó lenne az SPD,viszont dirtelek is amihez semmiképpen sem szeretnék ilyet használni.Nézegettem weboldalakon h vannak olyan SPD pedálok amiken vannak különféle keretek,pl. shimanónak vannak ilyenek.Nade ezeken mind2 oldalon kiáll az SPD dokkoló egység.Ezt esetleg meg lehet úgy hackelni h csak 1ik oldalon legyen dokkolóegység,másikon meg simán lehessen bármilyen cipõvel taposni?
Írta 2006. augusztus 15. - 17:40
Írta 2006. augusztus 11. - 09:22
Írta 2006. augusztus 10. - 14:53
Én kissebfajta csõfogóval lazítottam meg a helyén.... vigyázni kell hogy szorosan fogjad , hogy ne nyírodjon le a hullámos minta... figyelj hogy egyszerre csak egy pedált szedjél szét. A bikemagon a letöltés alatt van egy pdf a karbantartásról. Szervízben elég ritka a szerszám hozzá..
Írta 2006. augusztus 10. - 14:35
Írta 2006. augusztus 10. - 14:18
Írta 2006. augusztus 10. - 14:10
http://www.velo-dire...code=FE-700.631
A kérdés az lenne, hogy lehet ezt szétszedni, mert kotyog.
Írta 2006. augusztus 09. - 19:02
Írta 2006. augusztus 08. - 15:11
akkor majd turunk vhol hatha van rugo
NE ÍGY! NE ÍGY!
Írta 2006. augusztus 08. - 13:03
Írta 2006. augusztus 08. - 09:04
Az mondjuk elég májer lenne, hogy egyik talpamon time, másikon crankbros Time-od platformos?
Írta 2006. augusztus 07. - 21:05
vagy nem lehet kulon venni rugot?
/mert csapagyszettet lehet kapni/
NE ÍGY! NE ÍGY!