Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

zerge83

zerge83

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
azt hogy az 520ról mindneki azt mondja h nagyon megbizható (én is) és sokkal olcsobb mint a legolcsóbb eggb., és mindenhol kapni hozzás stoplit. és állítható az erõssége is. ugy tudom h az eggbeaternél 4Nm az oldási erõ(nem állitható), a shimanokat meg 7 és 21 Nm között lehet álitani, de ne ijedj meg a 7 is nagyon könnyû,én abban az állásban használom és ha kell akár elöre felé is kirántom, pl egy brutál meredeken lefelé elõre borultam és ki tudtam rántani, de tekerés közben még nem rántottam ki belõle a lábam.

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 posts
Sziasztok!
Most fogok venni spd-t, és két lehetõség között gondolkozom montira:

pd-m520 vagy CB EggBeater MXR

Sárban nem megyek, így a sártûrés másodlagos, vagy harmadlagos szempont. Mit gondoltok?

SP

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

hobbi szinten kerékpárolok vagy 30 éve.
5 éve montizok, 1 éve SPD-vel.
SPD elõtt lefele döngetve leesett a lábam a pedálról és szétvertem a sípcsontom. SPD óta sokkal stabilabban lejövök akárhol.
A térdem valóban egy éve fáj, de valszeg a "felépítésembõl" adódik. :-)
A legalapabb pedállal és cipõvel ûzöm.
Kezdés? :-) Három hatalmas taknyolás. Ebbõl kettõ álló helyzetben egy hegynek fel. Ezzel jár.
De szerintem az SPD-s világ stabilabb, jobban irányítható, jobban esik a kerékpárolás.
Úgyhogy ha valaki para miatt nem áll rá, annak hajrá!

A térdfájás nem biztos, hogy az spd-tõl van a rossz nyeregbeállítás is okozhatja.

JackassTomi: A keretes spd-k spd cipõ nélkül nem tartják túl jól a lábadat (könnyen le lehet csúszni róluk), szerintem az a megoldás, hogy felváltva használsz egy spd és egy platform pedált vagy veszel egy hosszú szegecses pedált, bár nagyon durva lejtõn már az sem segít (nemhiába használnak a dh versenyzõk spd-t).

A sebesség mindent megold.

Tomper

Tomper

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
hobbi szinten kerékpárolok vagy 30 éve.
5 éve montizok, 1 éve SPD-vel.
SPD elõtt lefele döngetve leesett a lábam a pedálról és szétvertem a sípcsontom. SPD óta sokkal stabilabban lejövök akárhol.
A térdem valóban egy éve fáj, de valszeg a "felépítésembõl" adódik. :-)
A legalapabb pedállal és cipõvel ûzöm.
Kezdés? :-) Három hatalmas taknyolás. Ebbõl kettõ álló helyzetben egy hegynek fel. Ezzel jár.
De szerintem az SPD-s világ stabilabb, jobban irányítható, jobban esik a kerékpárolás.
Úgyhogy ha valaki para miatt nem áll rá, annak hajrá!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts

csak hogy teljes legyen a történet,

kattogás pattogás recsegés ciripelés lehet akár attól is, hogy a pedál tengelyére húzott alátét, ami a hajtómûtõl hézagolja, nekiáll zenélni,
ilyenkor meg kell kenni ki zsirral olajjal, majd visszarakni.
ugyanis az azert van ott, hogy nagyobb feluleten oszalassa a terhelest illetve, egyes pedalok lapolasa ne forgacsolja a hajtokart

minden csatlakozo /mukodo feluletek/ fem feluletet kenni kell!

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

zerge83

zerge83

vendég

• fórumtag
  • 79 posts

Sziasztok!
Van 1 olyan problémám ...

elmész egy boltba és megnézed hogy le tudod e szedni a kiálló részt, pl a shimanokrol le lehet, de akkor gondolj arra is hogy maga a platform rész nem olyan durva mint egy szegecses platform pedál, csak kis recék vannak rajta.

de szerintem ha csak a lefeléken van gondod a platform pedállal akkor sokkal jobban jársz ha veszel egy rendeset szegecsest, egyik haverom párszor már eldõlt a bringával mert nem birta lerántani a lábát egy jobbfajta platformról

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

Ezt esetleg meg lehet úgy hackelni h csak 1ik oldalon legyen dokkolóegység,másikon meg simán lehessen bármilyen cipõvel taposni?
Esetleg van direkt ilyen pedál?A válaszotokat elõre is köszi.

Van ilyen, pl.: http://ebike.hu/term...spd-/-patent/23. DE: az SPD-s oldal nehezebb, így ha dokkolni akarsz - mivel alul van a csatoló - akkor rugdosod, hogy beforduljon, és talán sikerül is. Szerintem ez a mindenre jó megoldás nagyon rossz választás. SPD csukából létezik túrázós változat is, ami olyan mint egy sportcipõ, csak kicsit merevebb a talpa, de nem áll ki belõle a patent. Én pl. ilyennel járok melóba.

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts

...Nézegettem weboldalakon h vannak olyan SPD pedálok amiken vannak különféle keretek,pl. shimanónak vannak ilyenek.Nade ezeken mind2 oldalon kiáll az SPD dokkoló egység.Ezt esetleg meg lehet úgy hackelni h csak 1ik oldalon legyen dokkolóegység,másikon meg simán lehessen bármilyen cipõvel taposni?

Az én spd pedálom egyik felén volt "taposó". Ez egy mûanyag /:wtf: / keret, ami bármikor ki illetve be helyezhetõ.
"Minél messzebbre jutok, annál kisebbek lesznek a problémáim."

JackassTomi

JackassTomi

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Sziasztok!
Van 1 olyan problémám h amikor erdõben megyek lefelé ezerrel akkor folyamatosan lerázódik a lábam a pedálról,szal küzdeni kell h ott legyen.Sajna a hátsóteló nem megoldá$$$,ezért gondoltam arra h kikéne próbálni SPD-t.De az a gond h én szoktam haverokkal CC-zgetni,de leginkább az állatkodós erdõben zúzdát kedvelem amihez sztem még jó lenne az SPD,viszont dirtelek is amihez semmiképpen sem szeretnék ilyet használni.Nézegettem weboldalakon h vannak olyan SPD pedálok amiken vannak különféle keretek,pl. shimanónak vannak ilyenek.Nade ezeken mind2 oldalon kiáll az SPD dokkoló egység.Ezt esetleg meg lehet úgy hackelni h csak 1ik oldalon legyen dokkolóegység,másikon meg simán lehessen bármilyen cipõvel taposni?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
csak hogy teljes legyen a történet, kiderült mi kattogott a meghajtásomban, én ugye a pedálra gyanakodtam, de lassan már megõrültem, ha valaki szenved hasonlóval, egy próbát neki is megér, szóval, hogy keresõbarát legyek: kattogás pattogás recsegés ciripelés lehet akár attól is, hogy a pedál tengelyére húzott alátét, ami a hajtómûtõl hézagolja, nekiáll zenélni, kiszedtem az alátétet és azóta néma bob

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 posts
Köszi

hoy

hoy

vendég

• fórumtag
  • 71 posts
Szia!

Én kissebfajta csõfogóval lazítottam meg a helyén.... vigyázni kell hogy szorosan fogjad , hogy ne nyírodjon le a hullámos minta... figyelj hogy egyszerre csak egy pedált szedjél szét. A bikemagon a letöltés alatt van egy pdf a karbantartásról. Szervízben elég ritka a szerszám hozzá..

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 posts
Igen, gondoltam, megpróbálok szerezni ilyet, köszi

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Látszik rajta aza mókás hullámos rész... ahhoz kell a saját szerszámja =>bolt.

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 posts
Szereztem egy Shimano PD-M525 pedált.

http://www.velo-dire...code=FE-700.631

A kérdés az lenne, hogy lehet ezt szétszedni, mert kotyog.

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
faszányos lenne...
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nekem is mallet c

akkor majd turunk vhol hatha van rugo

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Nekem egy napig volt a bal pedálom eggbeater, a jobb meg SPD :D Királyul nézett ki. Úgy is akartam hagyni, de az eggbeater olyan szar sztem hogy eladtam.

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
Sajnos rugesz nincs aftermarket :(

Az mondjuk elég májer lenne, hogy egyik talpamon time, másikon crankbros :) Time-od platformos?
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
esetleg regi time?
vagy nem lehet kulon venni rugot?
/mert csapagyszettet lehet kapni/

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer