Az Oakley keretekbe lehet dioptriás lencséket tenni, nem kell rápattintani. Viszont ha ilyet veszel, akkor felejtsd el a bringás üzleteket szerintem, menj el optikushoz, a nála kapható keretbe tuti, hogy tud lencsét is tenni. Én ezt anno a Novák optikánál vettem az Astoria-nál, akkoriban forgalmaztak Oakley-t.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

dioptrias szemuveg, sisak szivacsbetet
Indította
mrc
, 2002. március 14. 13:30
Írta 2002. március 17. - 20:12

Írta 2002. március 17. - 19:48

Köszi az infót,és nem tudja vki véletlenül,hogy a 39e-ben a lencse is benne van-e,mert kissé olcsónak tûnik
Üdv:Thommey
Írta 2002. március 17. - 19:39

Asszem az Oakleyt is be lehet szerezni Faktorék környékén, s majdnem minden cuccukba lehet (nemtom hogy) dioptriás lencsét csináltatni. Egyébként a SPY cuccosok se rosszak! Check it out...
Írta 2002. március 17. - 16:56

Chelydra:Ez az Oakley szemcsi ez olyan dioptriás lencsével készül,vagy külön kell ráaggatni valami szerkót,mert ez utóbbi nem tetszik igazán.
Írta 2002. március 14. - 21:54

Hello! Nekem egy Oakley RX szemüvegem van, sajnos ez nagyon drága volt, még kb 5 éve vettem, akkor volt 29000 a keret, és a lencse kb 8000. Nagyon jól bírja a gíûrõdést, egyszer anyám véletlenül rálépett és semmi baja sem lett. Sajnos tavaly nyáron buktam egyet a városligetben, és az arcommal szántottam az aszfaltot, és akkor megsérült, az egyik szára elhajlott és kicsit megkarcolódott az eleje, de az optikus visszahajlította. Ha van rá pénzed, nagyon tudom ajánlani, mert tényleg sokkal többet bír, mint az olcsóbb szemcsik. Ráadásul lehetett rá csináltatni egy vízlepergetõ réteget, így nem kell állandóan törölgetni, ha esik az esõ, egybõl folyik le róla a víz, teljesen tiszta marad a lencse. A kontaktlencsés módszeren én is gondolkodtam, azzal csak az a gond, hogyha a lencse alá bemegy a por, akkor megõrülsz!
Írta 2002. március 14. - 19:28

A kontaktlencsével az a gond, hogy nem lehet mondjuk öt darabot venni belõle, csak többet (talán havi dózist). Így aztán lehúznak egy szemüveg árával egybõl. Ráadásul ha allergiás vagy, akkor a gyulladt, viszketõ szemedre nem rakhatod fel a lencsét, vagyis a bicajosszezon nagy részében nem haszálhatod.
Írta 2002. március 14. - 16:47

Írta 2002. március 14. - 16:35

Nekem Rudy Project Kerosene van clip-onnal, habár még nem próbáltam ki a dioptriás tekerést, mert még nincs megcsinálva a clip-be a lencse.
vendég_Charon_*
Írta 2002. március 14. - 15:42

Írta 2002. március 14. - 15:40

vendég_Charon_*
Írta 2002. március 14. - 15:32

Átlagos napokon szemüveg; ha tekerni akarsz, reggel beteszed, aztán nyomod az ipart estig, akkor meg (már q*rva mocskosan) kiveszed, kidobod, oszt jóvan.
Normál - hosszabb távú lencsével a mocskolódás miatt zûrösebb lenne még a tisztítgatás ellenére is.
Normál - hosszabb távú lencsével a mocskolódás miatt zûrösebb lenne még a tisztítgatás ellenére is.
Írta 2002. március 14. - 15:24

Charon:
kontaktlencsem meg nem volt, de erdekelne, hogy mennyire jon be bringazashoz es egyeb sportokhoz.
es miert jo az egy napos lencse ?
kontaktlencsem meg nem volt, de erdekelne, hogy mennyire jon be bringazashoz es egyeb sportokhoz.
es miert jo az egy napos lencse ?
Írta 2002. március 14. - 15:11

Andix:
Half-duplex vagyok. Amikor Írok nem olvasok.
;D
Milyen szemcsid van?
Én egy szürke Skeey-Uno-t használok és nagyon tetszik. Soha nem rajongtam a napszemüvegekért, de ez úgy érzem megérte az árát. 8) Szerencsére nincs szükségem dioptriás lencsére.
Half-duplex vagyok. Amikor Írok nem olvasok.

Milyen szemcsid van?
Én egy szürke Skeey-Uno-t használok és nagyon tetszik. Soha nem rajongtam a napszemüvegekért, de ez úgy érzem megérte az árát. 8) Szerencsére nincs szükségem dioptriás lencsére.

vendég_Charon_*
Írta 2002. március 14. - 15:09

Clip-on suxxxxxx! 
Én utcai használatban használtam ilyen szemcsíkot, és tapasztalatom szerint a 4 felület tükrözése és porosodása miatt iszonyatosan viselhetetlen volt.
Alternatíva: Király szemcsík + egynapos kontaktlencse. Ócsó megoldás a nehéz napokra.
8)

Én utcai használatban használtam ilyen szemcsíkot, és tapasztalatom szerint a 4 felület tükrözése és porosodása miatt iszonyatosan viselhetetlen volt.
Alternatíva: Király szemcsík + egynapos kontaktlencse. Ócsó megoldás a nehéz napokra.
8)
Írta 2002. március 14. - 14:31

Ugyanerrõl beszélek Gabo ;D . A clip-on 9eFt volt, kb 1 hónapja vettem, a Rudymba. Maga a szemüveg 20eFt körül mozog. A clip-onba pedig bármelyik szemészeten csinálnak neked megfelelõ dioptriás lencsét.
Írta 2002. március 14. - 14:04

mrc:
Sisak ügyben passz.
A Rudy Project szemüvegek többségéhez lehet dioptriás lencsét is felcsatolni egy Clip-on nevezetû bigyóval. Szerintem kérdezd meg az X-Factort, õk a Rudy Project hivatalos forgalmazói. Illetve nézz el erre az oldalra és keresd az RX Project címszót:
http://www.rudyproject.com/home.htm
Korrekt napszemüvegeket készítenek, amik aktív sport közben is kényelmesen viselhetõek, jól néznek ki.
Sisak ügyben passz.
A Rudy Project szemüvegek többségéhez lehet dioptriás lencsét is felcsatolni egy Clip-on nevezetû bigyóval. Szerintem kérdezd meg az X-Factort, õk a Rudy Project hivatalos forgalmazói. Illetve nézz el erre az oldalra és keresd az RX Project címszót:
http://www.rudyproject.com/home.htm
Korrekt napszemüvegeket készítenek, amik aktív sport közben is kényelmesen viselhetõek, jól néznek ki.
Írta 2002. március 14. - 13:56

A drágább szemüvegekhez, Rudy Project stb., lehet venni ilyet. Hát nagyon nem olcsó mulatság! Az én szemüvegem (R.P) kapásból 20eFt volt, akkor vetttem hozzá 10eFtért a cuccot, és még ebbe lencsét is kell gyártatni.
Írta 2002. március 14. - 13:30

tudna valaki segiteni a kovetkezokben?
-cateye sisakhoz keresek lehetoleg teljes szivacsbetet-keszletet ( a boltokban eddig senki nem tudott segiteni)
-dioptrias bringasszemuveget hol es nagyjabol mennyiert lehet csinaltatni ??
-cateye sisakhoz keresek lehetoleg teljes szivacsbetet-keszletet ( a boltokban eddig senki nem tudott segiteni)
-dioptrias bringasszemuveget hol es nagyjabol mennyiert lehet csinaltatni ??