Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1319 hozzászólás a témában

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Ennek a lakatnak szerintem alapabb a védelme, mint a 4600 Ft-os citadelnek, és ezen nincs gumiborítás sem, így szétcseszi a fényezést a vázon.

chris82

chris82

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Köszönöm a válaszokat.
Egy használt trekkingre (~40E Ft) keresek lakatot.
azóta körbenéztem s ez inkább szimpi :
KRYPTONITE KEEPER 12 STD U-LAKAT (ZKU15) - Bringa Butik Webáruház Keeper 12
(sajna drágábbat nem engedd meg a költségvetés :) )

radeonforever

radeonforever

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Én is úgy tudom, hogy valóban gond volt néhány évvel ezelõtt a Kryptonite zárakkal, de azóta már nincs velül ilyen probléma.
Visszatérve chris82 kérdésére, a népszerû Kryptonite Evolution Mini is jó(11ezer körül)+elsõ kerékre egy láncos lakat.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
most kiváncsiságból megpróbáltam belefûrészelni a régi citadel lakatba, de csak csúszkált rajta a fûrész, amúgy van is köze az abushoz valami, mert rá van írva, hogy designed by abus, meg kulcsuk is kb. tökegyforma

és sajnos még a márkanév sem garancia semmire, fõleg ha abból is a legolcsóbbat veszed, pont az abus az, aki 10 ropeszért ad olyan spirálzáras, meg hernyós zárat, ami szart sem ér

meg a kryptonite lakatokkal volt olyan gond, hogy egy filctollal is ki lehetett nyitni õket, de olcsó abust is vágtak el valakinek itthon erõvágóval (fórumon volt róla szó)

Szerintem itt is az aranyszabály az érvényes, 5 percnél tovább lezéárva hagyni kizárólag u lakat + olcsó bringa, mert ha drága a bringád és kinézik, akkor elõveszik az akus flexet is, annak meg semmi nem áll ellen. Motorokat is lopják, pedig azon 10 kilós lánc, meg riasztó, meg indításgátló, meg egyéb zárak is vannak.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
a második citadel lakat elég durva. én anno nekiálltam kézifûrésszel de hamar meguntam. a flex mondjuk átvitte könnyen :)
csináltam belõle kisebbet:
Feltöltött kép

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nem mindegy hogy hogyan használja a lakatot nekem egy citadel 10mm es láncos van, de gyakorlatilag csak látótávolságon belül használom, és nem hagyom magára ha így akarja hasunálni arra még az lakat is elég amit kinézett.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

radeonforever

radeonforever

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Az igaz, hogy elég lehet egy Citadel U-lakat is, csak én ezt a szót (lehet) az élet minden területén utálom.
Nagyon nem mindegy melyik városban-faluban, milyen biciklit és hol (gyorsan reagálhatunk-e)zárunk le, de amíg sokan használnak silány minõségû zárat, addig valamilyen szinten egy Citadel is biztonságot nyújt. Én úgy vagyok vele, hogy akár 5-10 ezerrel többet is hajlandó vagyok rááldozni egy jobb védelemért, minthogy esetlegesen megint keresgélni kelljen egy jó állapotú, olcsó, használt outit.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Hello
Errõl mi a véleményetek?
Citadel

pont aktuális a kérdésed

én 4 éve vettem egy ilyet és 2-3 éve még egyet a kedvesemnek.

Az enyém a 4 év alatt kapott havat, esõt, koszt, volt, hogy napi 8 órát volt vele kikötve az utcán napi szinten. Ellopni sosem próbálták a gépet, így nem tudom milyen erõs, de a zár szerkezete jól bírta, csak új korában néha meg kellett fújni wd40-el. Mondjuk mostanra már ki is kopott a zárbetét kicsit a sok használattól, de még mûködik rendesen, illetve pont ma vettem észre, hogy a burkolat is széttört rajta a sok hajigálástól, ezért az enyém helyett rendeltem egy ilyet:

CITADEL CU 170.230-13 BC U-LAKAT (ZC25) - Bringa Butik Webáruház

Már nálam is van. Elsõre annyit mondhatok, hogy szerintem megéri az az ezerpárszáz Ft felár, mert masszívabb, és más (jobb) a záródó elem szerkezeti kialakítása. Cserébe nehezebb a másiknál, de még így is bõven elviselhetõ.

Nem tudom milyen az acél edzettésge vagy anyaga, de kézbe véve nem sok különbség van egy 2-3X annyiba kerülõ abushoz képest, ami még mindíg csak az abus termékpaletta alja-közepe, szóval valahol abban is spóroltak, az tuti.

radeonforever

radeonforever

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Abus Varedo 47 legyen inkább:
+ parabolikus ív, nem kör alakú (nehezebb "elroppantani")
+ a nyelv a zárszerkezetben egy henger közvetítésével zár, nem közvetlenül (jóval erõsebb)
+ ha elveszítenéd a kulcsot, a kód segítségével kérhetsz másikat.

De vannak ennél olcsóbb helyek is.
Jól gondolom, hogy városi csótányt, outit akarsz lezárni, UGYE?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
attól függ mit akar lezárni vele.
12mm vastag u-lakat azért annyira nem szörnyû.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Hogy lehetõség szerint tegyél még hozzá minimum ugyanennyit.

chris82

chris82

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Hello
Errõl mi a véleményetek?
Citadel

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Nekem egy ismerõsöm bátyja is mondta, hogy elég ez a lakat. Konkrétan 4, azaz négy darab elég drága (pl. magellán crux) bringáját lopták el 1-2 éven belül.

De másik haverom is azt mondta, hogy azért nem zárja jobban a kerót mert még sosem lopták el így se. Most már van egy 5 kilós lánca, és egy bazi nagy u lakatja....

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Egyébként a "hülyéket" sem lehet teljesen hibáztatni mert a múltkor egy kisebb bringaboltba tévedtem be és akkor ott eladtak 130e ft -ért egy trekinget mivel a boltosnak nem volt jobb minõségû lakatja ezért egy 3000ft-os erõsen túlárazott lakatot akart rásózni a csajszira. Szóltam neki hogy ezt a lakatot még õ is 3 perc alatt levágja ezt elõször nem hitte aztán megmutattam neki a kb 3mm acélsodronyt a 3cm mûanyag alatt na akkor már azon kezdet filózni hogy a bringát is elvigye-e egyáltalán, végül elvitte lakat nélkül. Ajánlottam neki egy normális üzletet ahol majd normális lakatott vehet rendes eladóktól.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
bme-vel engem is paráztattak, hogy hú meg há ott viszik a bringákat mint a cukrot. aztán most látva, hogy hogyan van "lehányva" pár (elsõ kerék sodronnyal, önmagában lezárva és letámasztva) úgy gondolom, hogy nincs itt semmiféle veszély, egyszerûen aki ennyire hülye az ne is legyen biciklitulaj.
nyilván nem szép dolog ellopni, de azt sem kell védeni aki még ezt az elvárható minimális gondosságot sem hajlandó megtenni az értékéért.

és amíg vannak ilyenek addig szerencsére egy belépõ szintû u-lakat is elég egy nevesebb gyártótól pestre.

térítésrõl meg leszokik az ember egy idõ után mikor a nyilvánvaló veszélyfelhívás után az a válasz, hogy még úgyse lopták el, majd veszek jobb lakatot ha elviszik, jó ez így, õ jobban tudja.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Barátom ! A Mûszaki Egyetemen melózom. Az épületünk elõtt van az egyik bringalerakó központ. Én naponta kapok szívrohamot, olyan lezárásokat látok. Mondjuk, így sok év után már immunis vagyok a "hülyékre". De mintha elmozdult volna a nép abba az irányba, hogy valami olcsó, városi csótányokat kötnek ki. De ezeken is egyre több Abus, Kryptonite,... szóval egy jobbféle U-lakatot látok.
Nagy örömmel jelentem, hogy évrõl évre egyre többen járnak bringával, most, a hideg idõben is. És nemrég bõvítették ki a lezáró helyeket.
Marci

radeonforever

radeonforever

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Sziasztok!

Egy pár gondolat:
Mintmár korábban említettem, átolvastam az egész(!) témát, így már teljesen más szemmel látom a biciklizárakat.
A városban volt hivatalos dolgom, és közben nézegettem, hogyan vannak lezárva a biciklik.
EMBEREK!
Mi egyenesen felkínáljuk a tolvajnak a biciklinket, majdnemhogy kiteszünk egy táblát rá, hogy "Könnyû préda"!
Elképesztõ, mennyien használnak sodronykábelt(mindegyik sz.r), még 70-80 ezres gépeken is. Csodálkozunk, hogy ellopják, pedig mi magunk sokkal többet tettünk az "ügy" érdekében. Leszögezem, én is úgy gondolom, hogy r...on meg, aki ellopta.
Rengetegen abszolút nem törõdnek a zárakkal, és rengetegen meg is isszák ennek a levét.
Pl.: egy közös tárolóból elloptak többszázezres gépet, szétszerelték, a vázat eladták egy ezresért. A tulaját jobban elverném, mint a tolvajt! De komolyan!

Talán a bikemag fõoldalán villogó nagy betûkkel kellene egy állandó linket elhelyezni(Lopás ellen!), ami a bikemag által írt cikkre vezetne, és a cikkben is elhelyezni erre a témára mutató linket: "nagyon erõsen ajánlott".

Lehet, hogy nagy felhördülést vált ki ez a hozzászólásom, de ezt már képtelen voltam magamban tartani.

radeonforever

radeonforever

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Egy kis mosogatás után hideg fejjel(állítólag Agatha Christinek is ekkor jöttek az ihletek), arra jutottam, hogy a spécit csak olyan helyen használom, ahol nem kell lezárni.
Így eggyel több ok lesz arra, hogy találkozzak a testvéreimmel, meg a barátaimmal kerekezzünk egyet.
A csotrogány, amit most is használok, megmaradna városi csótánynak, persze a korábban említett Kryptonite U-lakattal.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
a specit tartogasd terepre, városba meg bõven jó egy régi outi, kicsit felújítva. semmi élmény nem veszik el és még haladósabb is.

radeonforever

radeonforever

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Köszönöm a válaszokat!

Valószínûleg lemondok az élménybiciklizésrõl a rohadt tetvek miatt, de azért egy jó alapgépet fogok keresni.
Széttúrom a hirdetéseket.