Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Probikers Bike Maraton, Nagyvárad, Románia

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
2 hozzászólás a témában

#1
Tekergek

Tekergek

    🚲

  • fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Még egy sporttárs videója, jól indult, de 5:20 után a gyenge idegzetűek állítsák le, rossz volt nézni. :blink:

 



#2
Tekergek

Tekergek

    🚲

  • fórumtag
  • 1.257 hozzászólás



#3
Tekergek

Tekergek

    🚲

  • fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Nekem ez (a BÚÉK kupát nem számítva :)) volt a szezonnyitó versenyem, idén Nagyváradon. Két kategória van, "Race" és "Maraton", ami elvileg rövid és egy hosszú-középtávnak felelnek meg. Majdnem 400-an neveztek, de lehet hogy többen indultak mert jó idő volt. Pontosabban kellemesnek indult, aztán nyárias meleg lett belőle, a hosszú távon sokan fel is adták.

 

A Maraton távon indultam, úgy gondoltam a "rövid" táv kicsit rövid az eleinte meghírdetett 35 km/890 m-ével, a 70 km/1500 m-es (illetve 76 km/1440 m a gpsies szerint) jó lesz, amiből az utolsó pillanatban fakitermelés miatt csináltak 49 ill. 83 km-t. Végülis 85 km-t mértem 1700 szinttel, szóval nekem kicsit sok volt a jóból, nagyon elfáradtam a végére. Egy két jó lefelé is volt benne de single track egy sem, sok dózer meg kavicsos fel le, sok felszáradt rázós kátyús résszel is. Nagyjából az az érzésem volt hogy egyfolytában mászok  :) A 32°C-ig felkúszó hőmérő sem segített, meg az egyetlen itatópont (amit a hosszútáv kétszer érintett, 26 km-nél és valahol a 60. után). Szerencsére (kivételesen) két kulaccsal indultam. Valahol az utolsó 15 km-en nagyon elkezdett zakatolni a hátsó váltóm, de úgy gondoltam most már nem állok meg megnézni, meg pont behoztam egy pár kollegát aki még jobban elfáradt (illetve egy kis 10-15 km-es görcsölés után volt egy kis éledésem 70 km környékén :)). Ebből az lett hogy szépen leszakítottam a hátsó váltót és gyalog toltam át a célon (a váltókanálból a terelőgörgőnél hiányzott egy darab, nem tudom hogy tört le, talán kőfelverődés vagy faág. Gondolom ez zakatolt mert nem terelte a láncot ami aztán egy váltásnál mellé is futott és vitte is a váltót előre, illetve a küllők közé).

 

Videó még lesz, de lehet hogy most eltart egy darabig.

 

Itt ott lehetett volna kijelölni egy két veszélyes pontot, két helyen is gyors kanyarból nagy sárlyuk vagy félméteres keresztvályat tűnt fel, ezeket a második körben kikerültem, de vakon nagy satuzás volt, hallottam hogy volt aki repült.

 

A második kör során egy robogós lefelén baleset miatt lassított egy pár mentős/rendőr, először azt hittem nem jól hallom hogy halálos, de a célban kiderült hogy tényleg, a sporttársat sajnos nem tudták újraéleszteni  :o


Tekergek módosította - 2016. április 17. - 23:58