Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kerékpár ápolás

- - - - -

 • Lépj be és szólj hozzá
2 hozzászólás a témában

#1
k.peter

k.peter

  fórumtag

 • fórumtag
 • 20 hozzászólás
A becsúszókat valóban ne kend össze semmivel. A WD-40 használata vegképp tilos!!! Mivel petroleum alapú, megkeményedhet tőle a szimering. Berohadt, rozsdás fém alkatrészekre jó szer. De műanyag vagy gumi nem szereti.

Bringát tisztítani autósampon tökéletes. Ha igazán jó minőséget akarsz, tudom ajánlani a Sonax wax-os sampont. Valamint ha nem matt fényezésű a bringád waxolni is érdemes. A lemosott, leöblített bringát átkened Sonax folyékon wax-al, megvárod amíg rászárad (kifehéredik) majd puha rongyal áttötlöd. Olyan fénye és csúszós sima felülete lesz, hogy a légy is lecsúszik róla. Ezután a szennyeződés sem tapad rá. Könnyen mosható lesz.

Láncra, lánckerékre szerintem a Motorex Easy Clean szuper szer.

Kényes vagyok a bringa tisztítására, így már sok szert kipróbáltam...

#2
stp1

stp1

  fórumfüggõ

 • fórumtag
 • 3.281 hozzászólás

Becsúszót nem kenünk össze semmivel. Tisztán kell tartani, a szimmeringek körül összegyűlt mocskot lehetőleg minél gyakrabban letakarítani és kész.
A kenés a teleszkópon belül történik, minden külső szer csak az élettartamát rövidíti.#3
Korppi

Korppi

  újonc

 • fórumtag
 • 2 hozzászólás

Sziasztok! A következő kérdés egyveleget tenném föl a kerékpáros társaknak:ki,mivel ápolja a teleszkóp becsúszószárakat és a kerékpár vázat? Becsúszószárakhoz kapható Brunox illetve amit találtam,Fork juice spray.Sok külföldi oldalon írták,pro és kontra a WD 40-et és szilikon alapú sprayt. Vázhoz pedig valamilyen hosszantartó,vízlepergetős,port nem összeszedő wax-ot,sprayt kersenék. Elsősorban nem kimondottan kerékpáros terméket keresnék hanem valamilyen alternatív megoldást. Ötletek? Köszönöm