Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
no egy szavam nem lenne ha minden record lenne rajta.

a felirat nem izgat mert nem
/nem is szeretem nagyon kozze tenni a feliratokat.
igaz tudatosan nem takargatom.
szerintem ez az elso. kezdodne?!/
de hogy tartos es jo minosegu legyen az igen.
/kormanyon minden pro/

egyszeru amugy
nem akarok hasonulni ilyen foldi halandokkal :-)

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Jenessanyi

Jenessanyi

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Nem sznobizmus az, ha egy Cannondale outira raksz egy 2e forintos stucnit azt se mutogatnád ha a maradék az campa record lenne :)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
lehet sznobizmus
bar ezt nem tartom annak.
ha az lenne akkor nem veszek ilyet nem vallom be
nem lenne egy utott kopott ricsi pedal a gepen meg egyeb igenytelensegek.

csak gondoltam ha man befuzom akkor nezzen ki homogenul
az pedig ugy jon ki ha nem porog belul semmi felirat

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Nekem Denver2 van (így adták el nekem...) ez mindkét oldalon kontranyát képes fogadni. Tehát duplafixi, és ha nem 135mm-es vázba passzolna akkor akár pályaagynak is hívhatnánk. Ahol vettem, azt mondták az okosok, hogy nyugodtan tekerhetek rá racsnit is, mert ha a fixet bírja akkor a racsnit is röhögve. Viszont a 16nál kisebb racsnit aligha fogsz erre rátekerni. A Bike+ katalógusról: nagy projektet nem érdemes rá építeni, mert a boltban garantáltan mást találsz, menj be személyesen és kérdezz hozzáértõt. Hihetetlen mekkora seggfejek képesek bicikliboltban eladónak gondolni magukat.

A Sindey pályavázba való, a 145mm sztem a tengely tényleges hossza (nem mértem le), a 135mm a papucstávolságot jelöli

Lor, mi a helyzet, nem szuperál a B+ agy?
Kicsit többért Kopternél vagy ITT

Köszi, azért kérdeztem, mert számomra se tûnt konzisztensnek az info... A tengelyhosszt is valszeg elírták, mert egyiknél ennyi, másiknál annyi.
(Miért is nem hozattam kollégámmal az USAból Surlyt? Az õ honlapjukon szépen ki van írva, hogy fixed/fixed, fixed/free, stb... Igaz, ott nem emlegetett senki 16-nál kisebb fogszámú racsnit.)

Egyik linkedet elírtad (hervehurca.hu), de nem volt nehéz kitalálni, hogy mi akart lenni... ;-))

lor:

"b+ kenytelen voltam letakarni feher foliaval a feliratot"

Ez nem sznobizmus kissé?

Jenessanyi

Jenessanyi

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
A michébe való csapágy szabvány, bemész egy SKF csapágyboltba, vagy 3000 forint bele a 2 új csapágy.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
És milyen színû lesz, ha szabad érdeklõdni?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
nekem is denver lesz csak én élbõl viszem eloxra...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Nekem is jól mûködik. Anyát élbõl kicseréltem rajta ezüstre.
A felirat nálam maradt, én sem bánnám, ha polír lenne, de nem akartam gányolni.

Tudtommal a Miche szabvány csapágyas, ezért is szeretik a futárok. Meg a menetes része precízebb, mint a nagy B+, de eddig nem tekertem le a fogast

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
145 helyett 175mm, most mértem

Mozdonyvezetõ a lelkem, ugyhogy nagy V43-al érkezik a héten a trek-em :D

fuck me, i'm famous!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
de nagyon is mukszik
csak verszemet kaptam mert miche polir /meg miche/
miche: konuszos oder szabvany csapi megy bele?

b+ kenytelen voltam letakarni feher foliaval a feliratot
elol regi campa agy polirban

145 tengelyhossz lenne
de az tul keves
szal eliras

anyat kell majd cserelni rajta mert rozsdasodik

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Elnézést, de ilyen Denver (Denver II.) agyat látott már valaki a valóságban is? Mert én csak a B+ katalógusban, de ott van "sima" Denver (egy menettel, hasonló, mint a jelenlegi SS bringámban), meg a Denver II., ami átfordítható.
De az ebike.hu-n csak Denver van, viszont a képen kétmenetes látszik, ha rendelek, melyiket kapom? Valóban rá lehet tenni a kisebbik oldalára 16 fogúnál kisebb racsnit is? (Tehát nem fix lánckereket, hanem szabadonfutósat.) Mert éppen egy ilyen "kétsebességes egysebeséges" bringa építésén agyalok...
Elnézést az offért, de kapóra jött ez a hsz, amiben emlegetik a Denver agyat, hogy feltegyem a kérdést.

Nekem Denver2 van (így adták el nekem...) ez mindkét oldalon kontranyát képes fogadni. Tehát duplafixi, és ha nem 135mm-es vázba passzolna akkor akár pályaagynak is hívhatnánk. Ahol vettem, azt mondták az okosok, hogy nyugodtan tekerhetek rá racsnit is, mert ha a fixet bírja akkor a racsnit is röhögve. Viszont a 16nál kisebb racsnit aligha fogsz erre rátekerni. A Bike+ katalógusról: nagy projektet nem érdemes rá építeni, mert a boltban garantáltan mást találsz, menj be személyesen és kérdezz hozzáértõt. Hihetetlen mekkora seggfejek képesek bicikliboltban eladónak gondolni magukat.

A Sindey pályavázba való, a 145mm sztem a tengely tényleges hossza (nem mértem le), a 135mm a papucstávolságot jelöli

Lor, mi a helyzet, nem szuperál a B+ agy?
Kicsit többért Kopternél vagy ITT

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

nem az a kulonbseg a ket denver kozott, hogy mas a tengely menete?

az egyiken M10
maiskon meg vmi colos.
de akkor az lenne meg pluszba, hogy egyik oldal nem kontra anyas?

hol kapni 9-ert miche agyat?

Igazad van, én vagyok a hülye: Mindkét Denver átfordítható. A II.-nek a tengelymérete 3/8"x135x175, a "sima" pedig 10x135x145. (Az utolsó szám minek a mérete lehet?) De csak a Denver II-nél írják explicite a 15 fogú, és annál kisebb racsnit (M30-as menet), azért ez maradt meg bennem.
Ami csak "egyoldalas", az a Halifax, olyan van most nekem. 110-es papucstávolsághoz meg a Sidney van átfordíthatóban, ott a tengely anyaga különbözik a sima meg a II.-es kivitel esetében. (2007-es B+ katalógus.)

Azér' szép project lenne egy olyan bringa, aminek a "közlekedõs" áttétele fix, csak a terepi fut szabadon - hogy ne legyünk teljesen offok - de én biztos nem merem megcsinálni...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nem az a kulonbseg a ket denver kozott, hogy mas a tengely menete?

az egyiken M10
maiskon meg vmi colos.
de akkor az lenne meg pluszba, hogy egyik oldal nem kontra anyas?

hol kapni 9-ert miche agyat?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Szerintem B+ Denver agyat bûn venni 7-ért amikor 9-be van egy Miche. A kettõ minõsége kicsit más, esetleg az szólhat a Denver mellett hogy 2 sebességed lehet. Amúgy Lazán lehet 10 alatt fûzetni Fixi hátsót:

3500-ból lazán veszel faja felnit, 3 rugó a küllõ fûzéssel, B+ Toronto 2 ezer, max még 1 ezres plusszba ha a gyári 14-es fogas nem jó neked. Vagy 3500-ért Shimano tárcsás elsõagy, és fúrkálsz egy picit meg bütykölsz. Mindkettõ egy 10-es körül jön ki.

Elnézést, de ilyen Denver (Denver II.) agyat látott már valaki a valóságban is? Mert én csak a B+ katalógusban, de ott van "sima" Denver (egy menettel, hasonló, mint a jelenlegi SS bringámban), meg a Denver II., ami átfordítható.
De az ebike.hu-n csak Denver van, viszont a képen kétmenetes látszik, ha rendelek, melyiket kapom? Valóban rá lehet tenni a kisebbik oldalára 16 fogúnál kisebb racsnit is? (Tehát nem fix lánckereket, hanem szabadonfutósat.) Mert éppen egy ilyen "kétsebességes egysebeséges" bringa építésén agyalok...
Elnézést az offért, de kapóra jött ez a hsz, amiben emlegetik a Denver agyat, hogy feltegyem a kérdést.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
lenni irigy...

nincs meg az elèrhetosège a sràcnak nem tudok elmenni a bicajèrt .. :(
nah majd jovo hèten..

fuck me, i'm famous!

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Szép a kidolgozása, jó a fogása, jó az illata (talán tényleg bõr :D ), a dugók nagyon szépek. Kényelemrõl, ha már kikerült a dobozból. 28 font.

http://cgi.ebay.co.u...7QQcmdZViewItem

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
huh
azert nem gondoltam volna

de legalabb jo?
kenyelmes?
mi penz

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Tegnap megérkezett az utolsó (?) alkatrész. Nem is tudom, meglepõdtem-e?

Feltöltött kép

Jenessanyi

Jenessanyi

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Szerintem B+ Denver agyat bûn venni 7-ért amikor 9-be van egy Miche. A kettõ minõsége kicsit más, esetleg az szólhat a Denver mellett hogy 2 sebességed lehet. Amúgy Lazán lehet 10 alatt fûzetni Fixi hátsót:

3500-ból lazán veszel faja felnit, 3 rugó a küllõ fûzéssel, B+ Toronto 2 ezer, max még 1 ezres plusszba ha a gyári 14-es fogas nem jó neked. Vagy 3500-ért Shimano tárcsás elsõagy, és fúrkálsz egy picit meg bütykölsz. Mindkettõ egy 10-es körül jön ki.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

hétfõ randi?

Az.