Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

tök lelkesvagyok!
pénteken és szombaton használhatóbbá tettem a gépet. sikerült szereznem egy olasz országúti kormányt. fordítva felraktam, levágtam a fölösleget, így jobban elõre tudom helyezni a súlypontomat és irányítani is tudom. tanulgattam a fixivel való bringázást. egy villanyoszlopköz a skid rekordom eddig, igaz esõben. megtanultam driftelni velele, így már a szlalom is megy. (a driftnek nagy hasznát vettem a tegnapi dh versenyen) a fogaskerék azóta sem tekeredett le (kontraanya nélkül). viszont a vázat és a tengelyt elhajtogattam 2 nap alatt. valami komolyabbat kell beszereznem :D

Egyszóval tetszik a fixi, és építek egy normálisat.

Ha már úgyis kell tengelyt beszerezned, szerintem olyat vegyél, amit körülfog egy rendes fixi agy is... Mert addig jár a korsó a kútra, amíg tökön nem veri magát, amikor mégiscsak letekeredik a lánckerék... (És akkor még olcsón megúsztad.)
Ez a vázszett nem mozgatja meg a fantáziádat?:
http://piacter.bikem...t=128194&cat=73

(Ismétlem, hogy ügyes vagy... Amikor én próbáltam driftelgetni, csak egy kulccsonttörést sikerült beszereznem... Talán az volt a baj, hogy nem fixivel próbáltam. ;) )

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
tök lelkesvagyok!
pénteken és szombaton használhatóbbá tettem a gépet. sikerült szereznem egy olasz országúti kormányt. fordítva felraktam, levágtam a fölösleget, így jobban elõre tudom helyezni a súlypontomat és irányítani is tudom. tanulgattam a fixivel való bringázást. egy villanyoszlopköz a skid rekordom eddig, igaz esõben. megtanultam driftelni velele, így már a szlalom is megy. (a driftnek nagy hasznát vettem a tegnapi dh versenyen) a fogaskerék azóta sem tekeredett le (kontraanya nélkül). viszont a vázat és a tengelyt elhajtogattam 2 nap alatt. valami komolyabbat kell beszereznem :D

Egyszóval tetszik a fixi, és építek egy normálisat.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
A hulladek@freemail.hu elhalálozott v ellopta vki a kódját, nem férek hozzá... írj privit itt v írj a címre amit priviben küldtem.
LF

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
LóFarkas, írtam mailt nem tudom megkaptad-e.

megkérdem itt is .)
XT elsõagyhoz honnan sikerült tengelyt szerezned? lehet ilyet kapni itthon, vagy csináltatni kell?
londonfixiebikehoz nincs "kedvem" .)

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
ha jól látom ez ferdepapucsra feszítõ? fincsi!
http://www.fixedgear...damYearsley.htm

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Bepótolom: :D :D :D :D
Sztem a stucni fajtájának semmi köze a skidhez, ezért kérdeztem! (Itt kivételesen komolyan gondoltam...)
Nekem a fixi egy letisztult õsbicaj, én élvezem, hogy olyan gépen tekerek ami nekem nagyon tetszik. Annyira nem motivál a trükközés (csak a trackstand...) és a futár életérzés, nah, wanabi vagyok...
országúton viszont nagyon tetszik!

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás

mér nem egybõl motorosfûrész-láncot teszel rá?
mi köze a skidnek a stucnihoz (a hosszon kívül).

Ez viszont nagyon penge verda:
http://www.fixedgear.../BrianTorio.htm

hogy eltaláltad! :D ajánlottak egy álás, szelezést kellett volna aprítani, de a lánc drága és csak egy év után térült volna meg a befektetett összeg. Csak nem akartam ezt is leírni. Jófej srác vagy, úgyérzem rokon lelkek vagyunk!
amúgy azthiszem egy ilyen :) kis figurát elfelejtettél kitenni az elsõ sor végére! :D
én nemtudom miköze, mond meg te mi a jó!

Nekem a fixi egy gép. ami mûködjön. nem érdekel a kinézete. elõször meg akarom tudni szeretem-e egyáltalán, s majd ha nem unom meg egy hónap után, akkor csinálok egy igényeset. vagy nem.

Edit:
Köszönöm mindenkinek a segítséget, biztos unalmas a sok kezdõ hülyekérdés áradata.

Exile: köszi. sejtettem, hogy papucscsere lessz, csak nincs szivem megbontani a régi K2 vázat. lehet elõtte gyakorolok valami ócskán. régen csináltam már papucscseréket.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

...

Látott már valaki régi cromo montivázat hátul nyitott csúszópapucscsal?
(eddig csak függõleges és elõlnyitott csúszópapuccsal szereltet találtam)
volt egyáltalán ilyen?

Láttam. Olyat, amit utólag alakítottak át. A piactéren is volt nemrég. (Az ára no comment, és még festetni is kell. Olyat is láttam ott régebben, aminek cserélhetõ papucsai voltak, vízszintes, vagy váltószemes.)

Gondolod, hogy a montiláz kezdetén, a 3X6, sõt, 3X7 sebesség eufóriájában bárki is megpróbált volna egysebességes montit eladni?

Új Cr-Mo montivázat hátul nyitott vízszintes papuccsal gyárt a Surly, az On-One... Alut a Kona (29"-est is) meg nemsokára a Magellán is csatlakozik. (Gondolom, ezzel nem vagy kisegítve...)
Nagyobbacska dirtváz csúszó papuccsal (Wenson, Mali Slalom) esetleg?

(Amúgy: ügyes vagy.)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
mér nem egybõl motorosfûrész-láncot teszel rá?
mi köze a skidnek a stucnihoz (a hosszon kívül).

Ez viszont nagyon penge verda:
http://www.fixedgear.../BrianTorio.htm

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
tegnap haladt a fixi:
-lett szép kék ülésem.
-vettem iso9012-es motorláncot patetntszemmel 900ért és azzal összraktam a hajtást. a vastag lánc nagyon-nagyon disznó! (tetszik) :D
-Levágtam a 3 tányéros hajtómûrõl a legnagyobb tányért, mert olyan széles a lánc hogy nem fért el tõle. a láncvonal is rendben van már.

tegnap megtanultam hátrafelé menni vele, és úgy gurulni hogy két lábban az egyik pedálon állok és liftezek fel-le :D

Valami kormány meg stucni kéne mert nem tudok eléggé elõreterhelni a skiddeléshez. mit ajánlanak a szakik? ti milyeneket használtok?
Most a sima egyenes kormány van fennt, meg a "diós stucni" nem az igazi a skid vagy lehet rosszul próbálkozok. (asszem megnézek pár videót)

Látott már valaki régi cromo montivázat hátul nyitott csúszópapucscsal?
(eddig csak függõleges és elõlnyitott csúszópapuccsal szereltet találtam)
volt egyáltalán ilyen?

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
van olyan, aki 2 fogaskerékkel nyomja a fixit? most vettem észre az egyik képen :)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
... :) csak egy "végletes" példának szántam... :)

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Az XTR nem volt annyira jó példa, mert ott centerlock-os a tárcsa felfogatása. :)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
akkor így szerintem szombatra kész is lesz!!!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
vicces lenne, ha nem az lenne :)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
ja... vágom!!! akkor a sugár 22mm... most már értem... de ez szabvány, ugye? szóval a Bike Positive Country agynál, meg az XTR- nél is így van...?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
a lánckerékközepétõl és a lyukak közepe közt mért távolság 22mm.
szal elkúrtam, mert nem átmérõ hanem sugár.

Feltöltött kép

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

az agyat inkább ne furkáld ki ;)
lánckerékre kell 6 lyuk. 22mm a lyukkörátmérõ, és 22mm-re vannak a lyukak egymástól.
bár ugyan én még nem csináltam.
de LóFarkas, meg Berki ugy tudom igen, és raz is erre készül .)

lyukkörátmérõ??? az meg mi? :)

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Én a fogaskereket fúrnám, nem az agyat! :) Annyi lukat, amennyi luk van az agyon. Készülj sok és erõs fúróheggyel, a lánckerék nem biliacélból van. A hova kérdés megválaszolásához pedig fognék egy féktárcsát és átjelölném. Vannak, akik készen árulják: http://londonfixiebi....uk/isocog.html

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
az agyat inkább ne furkáld ki ;)
lánckerékre kell 6 lyuk. 22mm a lyukkörátmérõ, és 22mm-re vannak a lyukak egymástól. 5ös csavar kell bele.
bár ugyan én még nem csináltam.
de LóFarkas, meg Berki ugy tudom igen, és raz is erre készül .)