Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Örökhajtós bicó építése, de hogyan?

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5023 hozzászólás a témában

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Talán egy p2 villa jobb volna... hosszabb vagy mi. Lehet hogy laposabb lenne a fejcsõszög : )

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
Feltöltött kép

Még építés alatt, de már egy vagyont kifizettem érte.
Mentem vele kb. 2km-t, ami eddig feltûnt:
a hajtáslánc, bár kb. 2mm-rel el van csúszva, még így is borzasztó jó, és a pillekönnyû kerekek miatt sikerült megõrizni az országútim robbanékonyságát.
Ami viszont egyelõre nem tetszik, az a nagyon ideges kormányzás, talán túl meredek a homlokcsõ, vagy nem jól van betéve a villa? Vagy ez ilyen, csak meg kell szokni... Na majd este kiderül.

nexus8

nexus8

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Én ezt használom a bringámon, 28as gumival is tökéletes, szinte nem is látszik a fekete szine miatt. Tartószemek nekem sincsenek a vázakon, sima gyorskötözõvel van feldobva, hosszú és popszegecselhetõ rá a sörösdoboz is hosszabbításnak. Csak hogy igényes legyek, Radlert használok:-)
SKS Bluemels 35

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Szerintem nekem sincs több helyem 5-6mm-nél és simán elfért.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Ja, a Maliról van szó...
Az elsõt meg tudtam volna oldani, a hátsó volt a problem, amikor beírtam ide...
Majd utánanézek, köszi a tippet!

Amúgy nekem is szakdolgoznom kéne, bár van még néhány hét a leadási határidõig...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Sztem normál sárvédõ oda nem megy fel. Kisebb gumi aligha játszik, ahogy elnézem... azt a vázat (a Mali, ugye?) nem arra tervezték h sárvédõt hordjon.
Meg lehet azért oldani.
1) Ügyeskedsz. Elsõ sárvédõt elvágod, hogy a villától csak hátrafelé álljon. Be se kell mennie a villa válla alá. Hátsó sokkal zûrösebb. Vagy fölülre raksz (nyeregcsõre), vagy sokat berhelsz. A gond az, hogy a vázon+villán nincsenek szemek, szal a pálca rögzítése is problémás (csavaros bilincs)

2) sks raceblade és klónjai. Google a barátod.

Látszik, hogy szakdogát kéne írnom, mi?:D

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Nekem a gumi és a fék között max 5-6mm hely van. Ez enged még sárvédõt felrakni?

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

Hol lehet mostanában zefal-t országúti méretben, engem több helyrõl is elzavartak hogy mostanában nem kapnak....

Kérdezz rá a ZP-ben.
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

bugbite

bugbite

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Hol lehet mostanában zefal-t országúti méretben, engem több helyrõl is elzavartak hogy mostanában nem kapnak....

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Nálam a 14-15 kilõve az XT agy miatt, ugyanis túl kicsi a tárcsafék csavarokhoz.

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás
Mögöttem is van 1 év zefal tapasztalat, a hátsóval volt fõleg baj.
a féknél levõ alu lapocska két napot bírt, de a kábelkötegelõ megoldott a gondot
A mûanyag anyák nem tartottak elég jól, sokszor szétesett, nem vettem észre és a gumi ledarálta a menetet a rögzítõanyáról.
Szabvány hatlapú anyával orvosoltam a problémát, egy darabig jó volt.

Aztán egyszer szépen megrepedt és kettétört az egész az egyik rögzítési pontnál a túl nagy feszültség hatására. 1 óra barkáccsal átszabtam az egészet, a törött darabok végét két ponton átfúrtam felmelegített csavarhúzóval, és kábelkötegelõvel rögzítettem az egyben maradt és szintén két ponton átfúrt részre. A pálcák rögzítési helyét közelebb hoztam, mivel az egész sárvédõ rövidebb lett, és így kisebb részt kell tartaniuk. A kis rögzítõ vágásokat is fél perc volt megcsinálni a már említett forró csavarhúzóval.

Most nagyon stabil és nem esik szét magától. :) ettõl függetlenül sks-t vennék ha kéne új, bár tény hogy a zefal pofásabb. :)

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Egyik edzésre egy srác fixivel érkezett, talán õ is ilyen 52-17-et hajtott. Az edzõ azt tanácsolta neki, hogy jóval kisebb tányért használjon, sokkal merevebb lesz az egész rendszer. Hatékonyabb és kisebb eséllyel esik le a lánc. Nem véletlen, hogy a pályán is elõl 46, 47-et használnak és hátul 14-15-t.
Én városban 42/18-at, országúton 42/16, 42/15-t használok.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Szándékosan van úgy összerakva, hogy leodjon, ha kavics megy alá (jobb, mint ha blokkolna a kerék...) egy ilyennel meg lehet húzni.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás
Nekem is Zefal volt a gepen. Sajnos a hatso sarhanyot sikerult eltornom, ugyhogy most egy Orion (:D) kerult a gepre. Ez szelesebb, szoval nem minden vazban, villaban fer el. Zefalnal a palcak rogzitese nem tetszett, de lehet hogy csak en voltam bena. A muanyag anyakat nem tudtam rendesen meghuzni kezzel, es amikor beleert a labam a sarhanyoba (rovidebb hajtokar kellene...) mindig ujra allitgatnom kellett.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Sasold meg a Zéfal sárvédõt is... sztem az a legpofásabb. Enyémen az van (mondjuk jobban örülnék, ha az elsõ nem tört volna el... de lehet h kapott egy extrém ütést vmikor.) 5xxx Ft

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Köszi!

Ma láttam közelrõl SKS sárvédõt, szerintem jobb mint az enyém. Árban kb. u.a.

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
Szép lett Voti!

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Laklóthnál Dunakeszin 7 pénz. Van miskolci ingázó, akivel tudok küldeni ha kell.

Popszegecs nagyot szorít a sárvédõn, félek eltöri. Lencse vagy inkább "opel" csavar lesz a megoldás.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
hol van ilyen faja sarvedo?
idonkent nekem is jol jonne
foleg mostansag

lencsefeju csavar

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Voti!
azt a gumi bigyuszt nem lehet feltenni popszegeccsel?? annak nincs akkora feje, mint egy akármilyen kis csavarnak sztem.. bár ki tudja ebben a mai világban..
lehet, h. a popszegecs a legrosszabb megoldás, akkor bocsi, nem direkt volt.
amúgy szép darab, nekem is kell egy ilyen! :)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)