http://apro.bikemag....j-l329985.html#
Mivel 5ért van hozzá csésze, és csészével együtt is 700 gramm alatt marad a tömege, valamint, kapható rá tányér is egy kis bíbelődéssel (az egyik lyukat kell picit megtágítani reszelővel, hogy a sztenderd 110-es jó legyen hozzá, mert a kar mögé rejtett 5. csavar kb. 2mm-rel el van tolva..)
Így mondhatom, kiváló vétel.
Főleg, hogy a sötétszürke-fekete felület, és visszafogott dizájn kb. mindennel harmonizál, ami nem ezüst.
Ennyiért meg ajándék, főleg, hogy a karok rekord nívójúak (a chorus karok nem üregeltek, ez az. )
Sajnos nem tudom, a tányérok és csapágy milyen minőségű, de utóbbi gondolom az alap UT, ami a 2009 előtti rekord-chorus-centaur-athena-mirage-veloce karokhoz univerzálisan járt, előbbi meg gondolom, nem lehet túl rossz, mert a románoknak a tányérjai hírhedten tartósak, még veloce árkategóriában is.
Szerk: most nézem, 170mm-es, szerintem még nekem sem lenne rossz. Papíron 177.5-öst ír a táblázat, 175-össel járok, de a rövidebb természetesebbnek és könnyedebbnek érződik.
plusz: az UT karokat miért is szeretem? Egyrészt egy bevált, megbízható rendszer, ha a középcsapágyházad megfelelő, akkor problémamentes. Másrészt elég keskenynek számítanak, 145mm a Q-faktoruk, bár a gyártó 145.5-öt ír. Harmadrészt, a tengelykapcsolatnak két előnye is van: Könnyebb dobozolni a kart, kisebb csomagolásban elfér, mint a PowerTorque. Másrészt, bitang masszív acélbordás kapcsolat bolondbiztos, lehetetlen tönkretenni, míg, PT karoknál látni lehet elbarmolt bordázatú, gányolt darabokat.
A gyári acélgolyós csapágyak súlya amúgy 33 gramm (mértem!
) a csészék meg 49 körül vannak. Igazából a karok sem nehezek, a tengely picivel súlyosabb. (Ld. Régi Athena-Centaur UT karok aluból, csészékkel kb. 900 gramm körülre mérlegeltek, míg, a PT megfelelőik 800 alatt megállnak, aluból. A Karbon Athena PT szintén odaver súlyban a Chorus UT-nak)
Edited by Vejne, 2016. February 23. - 16:46.