Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kona Stinky HELP!!!

- - - - -

  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1
hetton

hetton

    vendég

  • fórumtag
  • 24 posts

Inkább a Marzocchi topicba kéne írnod ezt! :)

Viszont azon, hogy mindkét oldalon van rugó ne lepődj meg. A manualban a robbantott ábrán szándékosan felemásan tüntetik fel a képeken.
Vagy Marzocchi Super-t vagy egy Drop Off lesz a befutó. Ha alul állítható a visszaút, akkor Super-t, ha csak belülről, akkor Drop off lesz az.

 

Nekem a Kona Coilerben a Fox Van R tagon 800-as rugó volt, a 85-90 kilómhoz. Most a Stinkymben 600-asat használok. A 800-as rugóval is simán elvoltam, sőt! Én még élveztem is, hogy nem pogózik folyamatosan.#2
frivo

frivo

    újonc

  • fórumtag
  • 4 posts
  • LocationHU. Ajka
Üdvözlet minenki! Stinky 2005-össel kapcsolatban kellene nekem valaki aki rendelkezik ilyen bringával, vagy ért hozzá!
Nemrég vettem a gépet, most teljes felújítás tart éppen, tavaszig ready.... Néhány furcsaságba botlottam, ehhez kellene info.

1.

Az első teleszkópon már nem volt semmilyen matrica, igy csak gondolom, hogy mi benne van az a gyárilag szerelt Marzocchi Drop off triple. Legalábbis neten talált képek alapján úgy néz ki. Viszont akkor szét szedtem kissé meg akadtam.... Ugyanis elvileg csak az egyik szárban kellene rugónak lennie, nekem viszont van mindegyikben. Ugye a tetején mindegyiken szelep, az ok. Az egyikben rugó + levegővel élőfeszites lehetőség. A másik meg levegővel negatív csillapítás (gondolom vissza út) lehetőség. Manual szerint.... Viszont nekem mindegyikben van rugó... Kérdés, hogy ez vmi házi "tuning" eredménye-e, vagy netán más teleszkóp. Sztem nem, ez a drop off amúgy. Jah és a dhx 3.0 - ás tagban is eleg power rugó van. 550x2.8! Gondolom az előző gazda elég súlyos ember lehetett. Mert ha jól gondolom ezek alapban jóval kisebb rugóval jönnek piacra ehez a vázhoz. Az átlag súlyhoz méretezve. Bár nem vágom a rugó témát, de itt-ott fórumon olvastam, hogy 70kilos embernek 450es rugó stb. Sz'al lehet ezért is van a Marzocchi "tuning" is?
Sajna a bicó élő életéről és előző gazdájáról semmit nem tudok.

Lényeg a lényeg: gyárira szeretném be lőni, illetve az én 72 kilómhoz!

Javaslat, tapasztalat, eredeti állapot infó kéne minden mennyiségben!

Köszi