Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás ruházat

- - - - -

• Please log in to reply
4195 replies to this topic

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

volt, hogy megerkezes utan a szobaban meg siman eluldogeltem benne, amig a lefagyott kezem atmelegedett.

Érdekes módon, nekem softshell kabátban nem fagy le a kezem, akármilyen hideg van.
Persze megfelelõ aláöltözettel, és ugyan abban a kesztyûben.
Talán azért, mert ez a kezem szárát is jobban melegíti, így több hõ jut el a kézfejemig.
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Akkor te is igazolod, hogy nem kell túl sok ruha alájuk. (persze a hõmérséklet függõen)
Érdekes, hogy megfogva az anyagot, nehezen tudom elhinni, hogy az tud lélegezni. Olyan vastagnak, kissé merevnek tûnnek a softshell anyagok. De persze elhiszem, hogy mûködik a dolog. A német bringás magazinok mindenesetre nagyon szeretik õket.

a softshell anyagok nagyon jól szellõznek, szeritnem kenterbe vernek bármilyen membrános cuccot

A softshellek közül az a melegebb, ami belül bolyhos. Nekem van aldis kabátom is, meg idénre vettem egy decathlonosat.

Az aldis is nagyon jó, de a decathlonos jobban ki van találva, cipzáéros az ujja, lenyitható oldalt, tépõzáras a nyaka, stb.. Na meg sokat dob egy kantáros nadrág is.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,677 posts
Akkor te is igazolod, hogy nem kell túl sok ruha alájuk. (persze a hõmérséklet függõen)
Érdekes, hogy megfogva az anyagot, nehezen tudom elhinni, hogy az tud lélegezni. Olyan vastagnak, kissé merevnek tûnnek a softshell anyagok. De persze elhiszem, hogy mûködik a dolog. A német bringás magazinok mindenesetre nagyon szeretik õket.
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nekem decas softshell van (nem is kabat, inkabb pullover) - tekeres intenzitasatol fuggoen, kb 5-8 fokban jo egy rovid mezzel, 0-5 fok kozott a hosszu ujju eleg, -5ben mar vettem egy vekony polarpulcsit is a ketto koze. a szelet frankon fogja, szinte sose hul ki alatta a mez, de megsincs olyan erzese az embernek, mintha egy szelkabatban tekerne, es megall alatta a levego (az elejen fazom, utana meg ramrohad). tenyleg jol lelegzik.

Én most tervezek egy softshell kabátot venni és ahogy beleástam magam a témába, óriási különbség van 2 softshell anyag között. Egy német kabát teszt is minimális ruhát javasol a softshellek alá. (de õk jó drága kabátokat teszteltek)
De talán valaki nálam jobban hozzáértõ is mond valamit a témában.

erdemes beszerezni: erdekes, hogy melegerzes van benne, akkor is ha hideg szel fuj, de megsem erzi soknak az ember. pl volt, hogy megerkezes utan a szobaban meg siman eluldogeltem benne, amig a lefagyott kezem atmelegedett.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,677 posts
Én most tervezek egy softshell kabátot venni és ahogy beleástam magam a témába, óriási különbség van 2 softshell anyag között. Egy német kabát teszt is minimális ruhát javasol a softshellek alá. (de õk jó drága kabátokat teszteltek)
De talán valaki nálam jobban hozzáértõ is mond valamit a témában.
Marci

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,354 posts
igen. olyanom van. majd megpróbálom mez nélkül.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,677 posts
Ez egy softshell kabát, ami neked van ?
Én egy nagyon régi Aldis kabátban nyomom és csak egy rövid ujjú aláöltözetet hordok alatta még ilyenkor is. Talán neked is elég lenne a kevesebb cucc, próbaképp a sima mezt ne vedd föl. Aztán majd meglátod.
Marci

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,354 posts
tegnap voltam a szép idõben bringázni. 1 aldis télikabát volt rajtam. most nem tudom jó e,mert bazira melegem volt benne. igaz volt rajtam 1 harisnya naci is. sztem emiatt volt melegem. nem sok holmi volt alatta:1 sima mez+1 technikai póló. az a vicces,h nem igazán engedte át a szelet,de éreztem,h vizes a mezem. szóval nem tudom. a másik kabátom az 1 olcsó decás. tök fekete,elõl windtexes anyag van rajta. ez tök jól lélegzik,de átenged némi szelet is. igaz ezt a hátán teszi. ennek a szabása is nagyon jó. csak azért írtam,m a nyáron-talán volt vlmi vita,h jó e az aldis kabát. kicsit olyan mint 1 golyóálló mellény. se ki,se be semmi. :) talán hidegebb idõben beválik.

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 posts

Ez a síelésre ajánlott verzió, igaz? Nadrág kényelmes, meleg?

Ez négy funkciós, sí, sí futás, snowboard, kerékpár. +5 és -15°c közt ajánlják. Én hajnali 5-kor indulok otthonról, nem szoktam fázni benne. Mondjuk még nem volt -5°c-nál hidegebb.
Igen!

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Tegnap vásároltam egy Benger aláöltözõt ma ki próbáltam +3°c elég jól viselkedett.

Ez a síelésre ajánlott verzió, igaz? Nadrág kényelmes, meleg?

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 posts

Mennyi volt?

1Ft híján 10000:(

laspring

laspring

vendég

• fórumtag
  • 90 posts

Tegnap vásároltam egy Benger aláöltözõt ma ki próbáltam +3°c elég jól viselkedett.

Mennyi volt?

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

én is szemezgettem vele a hervisben, de van felsõm külön,a gatyát meg meg tudom oldani máshogy, úgyh. nem vettem -azt sem.
majd -5°C ban történõ tesztrõl szívesen olvasnék...;)

Flickr

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 posts

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,677 posts
Haverom egy gumi úszósapkát hordott régebben a bukó alatt. :-)) Szerinte nagyon jól mûködött az is.
Marci

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
Rogelli bukó alá vehetõ sapim nekem is van, azzal nekem sincs semmi gondom.
'Civil' közlekedéshez kellett valami.

Flickr

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
én meg az Aldis téli futósapkát használom a bukó alá
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts
10-15ºC Decathlon vékony valami
4-10º Mavic sous-casque Hiver - textile - accessoires - Mavic
-5+4º Gore Bike wear Windstopper soft shell GORE BIKE WEAR - Casquette HELMET
<-1º+szél Windstopper maszk, ilyesmi, de lyukacsos a száj elõtt GORE BIKE WEAR - Mask BALACLAVA

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
en vmi kellyses buko ala valo sapit hasznalok. elol windproof, hatul meg polar. meg sose fazott benne a fulem.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
Idén is elkezdett fázni a fülem, hiába tettem sapkán kívül a szemüvegemet. Így aztán felkerekedtem, hogy veszek végre egy rendes sapkát, ami se nem nagy, se nem kicsi.
Végigpróbáltam az összes sportboltot, de semmi nem volt jó a fejemre, aztán a Dekában megtaláltam azt amit kerestem:
thermofejpát..
sapka alá bõven befér, a szemüveget ez a és a sapka közé csúsztatva melegen tartja a fülem, és plusz réteg a homlokomon.
890Ft volt, most örül a fejem..:D

Flickr