http://www.decathlon...id_8327991.html egy ilyet lehet,h veszek jövőre. menne a Bianchi-mhoz.
Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm
D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm
Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A
Nekem a 100% mernio icebreaker alsó vált be. Nagy melegben elvezeti az izzadtságot és nagyon kényelmes, télen plusz meleget ad. Van ugyanilyen aláöltözőm is, nagy mértékben növeli a komfortérzetet, pont befér a windstopperes kantáros nadrágom alá. Kicsit vastagat vettem, elég a 150g/m2-es.
Vejne, a jégeralsó nem szúr. Már, ha jó anyagból van. Anno voltunk erdélyben télen kirándulgatni, és hát nem volt ritka nappal a -20fok sem, kellett.
Ha rád jó a szabása és rendesen áll a betét, akkor szerencsés ember vagy.
Kesztyűből nekem a Decathlonos selyem vagy merino aláöltöző kesztyű és az akciósan vett szintén Decathlonos 900 Ft-os polár jött be. Nem vízálló és kit érdekel, a polár nagyon gyorsan szárad vagy kettőt kell vinni. Ez a kettő van olyan meleg mint a Cannondale brutál vastag téli kesztyűm, egyébként az sem vízálló, de mégcsak nem is hóálló.
Az a baj, hogy az alsó része a nadrágnak jó, a felső résznél kb. 3szor férek bele, mert akkora, mint egy zsák. A kabátok is nagyon bő szabásúak voltak hasnál meg deréknál, hosszra az XL-es kellett volna, vállban az L-es, de derékra meg az M-es kabátka lett volna jó, bár abból meg má' szinte a hátam alsó része jórészt kilóg.
Kaptam "borzalmas" tippeket is, pl. jégeralsó (bruhaha, izzaszt és szúr!) meg karmelegítőnek százikás harisnya levágva a karra (szorít, nagyon nem százas!) de azok közül egyedül ami bejött: százforintos boltban vett cérnakesztyu a vastagabb kesztyu alá. Kényelmes, nem csúszik, nem zavar semmiben..
Tavaly mondjuk nem mentem hidegben, tavaly előtt meg mindenféle idióta időben kint voltam. -.-' Számomra úgyis három helyet kell megoldani hőháztartás szempontjából. Kézfej-lábfej és derék-alsóhát. A többi futi magát
csak egy kantáros gatyót.
Ha rád jó a szabása és rendesen áll a betét, akkor szerencsés ember vagy.
Kesztyűből nekem a Decathlonos selyem vagy merino aláöltöző kesztyű és az akciósan vett szintén Decathlonos 900 Ft-os polár jött be. Nem vízálló és kit érdekel, a polár nagyon gyorsan szárad vagy kettőt kell vinni. Ez a kettő van olyan meleg mint a Cannondale brutál vastag téli kesztyűm, egyébként az sem vízálló, de mégcsak nem is hóálló.
Unalomig ismert, de nekem a turis-hádás "kontaktjaim" miatt sokszor 4-5száz ft-ért jut még címkés, új márkás ruházatból. Így van összevetési alapom, emiatt sem vettem most az akcióban semmit, csak egy kantáros gatyót. A kabát-hosszú nadrág-aláöltöző nem jöttek be.
A pumpájukért sem fizetnék, egy dologra jó: tönkretenni preszta szelepeket. 5ezer ft-ért vettem ebiken valamikor Extend pumpát, fújok vele 9-10 bart, és nem teszi gallyra a szelepet, meg izmozni-testtehénkedni se kell, könnyen fúj
Nem nagyon van Lidl-s ruhám. Viszont Aldi-s cuccom van millió, azok meglepően jó minőségűek.
Nameg tényleg, az Endura ! Azokat én is imádom.
Nyugi freddyke ! Havernak a 10ezres Vaude téli kesztyűben fagy le a keze. :-)) (Nekem Eduscho-s téli kesztűm van, tökéletes)
Ezért intek én óva mindenkit az általánosítástól, hogy csak a drága, márkás ruha a jó. Annyi drága sz@rt látni, olvasni.
Azt gondoltam, hogy a 4 éves, kissé megkopott, többször kiszakadt-varrt Elastic kantárosom helyett jó lesz, de óriásit tévedtem. Pedig az sem csúcsminőség. Én is minőségi ruhákat veszek, ennyi pénzért nem is várnék el túl sokat, de mindig az az érzésem, hogy ezeket csak megveszem porfogónak, mert felhúzni soha nem fogom.
Egyébként az Aldis aláöltözőim és polár felső egész tűrhető, fél/harmad áron a minőség is társul. A kabát kimagaslóan jó, csak az ujja rövid, hogy télen a kesztyűbe bedugjam, de megéri hozzávarratni. Az Aldis kesztyű viszont nem tökéletes, amiatt szintén lázban égett a fórum, amikor azt árulták 2000 forintért. Az asszony keze és az enyém is lefagy benne.
csak nem kéne itt agyon hájponi (nem te) hogy mennyire kurva jó cucc, mikor igazából csak egy bringás ruhára emlékeztető rakat fos.
Kb hasonló véleményen vagyok ezekkel a cuccokkal, de nem fog sírni a szám mert ennyi pénzért nem is tudom mit várjak. Ez a 3 rétegű Softshell meg szokásos marketing duma. A kabátnak olyan szinten csorgott az izzadság a belsejében hogy ember ilyet nem látott, azóta munkába használom, arra tökéletes, csak nehéz fizikai munkát ne keljen benne végezni
Nadrágot 2-szer kellett visszavinnem mert nem mérethelyes, azt 3 hétig használtam és varrás mentén elszakadt.
3 éve endura cuccokat veszek teljes megelégedéssel, és bár nem olcsó de teljes mértékben megéri, mivel nagyon masszív darabok, 50 mosás után is mint az új és persze teljesen kényelmes és mérethelyes
Nem is kell mindent érteni. Fogod szépen, visszaviszed és ők szó nélkül visszaadják a Geldet. Van ennél tisztább dolog ? Nincs !
Amúgy veled az a gond, hogy nem a helyén kezeled a témát: A Lidl-s cuccnál az ár/ellenértéket nem látod reálisan. Úgy álljon rajtad, úgy védjen mint egy 25ezres ruha ?
csak nem kéne itt agyon hájponi (nem te) hogy mennyire kurva jó cucc, mikor igazából csak egy bringás ruhára emlékeztető rakat fos.
Visszaadják, nem is erről van szó. Attól még nem kell nekünk is a sz@rt megvenni. Nélkülünk is elviszik, most indult az akció és már alig volt ott pár darab. Csakhogy ugyanarról beszéljünk, próbáltad ezeket a ruhákat, tehát nem a nagyáruházit általában, pont ezeket amik konkrétan most vannak ott? Javaslom próbálj fel párat, utána térjünk vissza a témára.
Mint írtam, objektíven értékeltem, nem a Mercedest akarom a Suzukihoz hasonlítani. Vannak egészen olcsó ruháim, nem tökéletesek, mindig az a minőséget kaptam, ami az árért elvárható. Ár/minőség arányt addig lehet nézni, amíg létezik minőség fogalma. Azért írtam ilyen értékelést, mert azt gondolom semmilyen minőségről nem lehet beszélni, ez már az a kategória amit nem szabad megvenni. Akkor már inkább ki kell várni az Aldis akciót, nem sokkal többért valódi minőséget lehet kapni. Aldis ruhadarabom konkrétan elég sok van és egy rossz szavam nincs. Biztosan sokan vannak itt a fórumon hozzám hasonlók, akinek nagyáruházitól kezdve a márkás ruhadarabokig akad minden a ruhatárukban. Annyira fel lett magasztalva a dolog és rohan mindenki a ruhákért, hogy azt gondolom többen vannak, akiknek életükben nem volt kerékpáros ruhájuk és azt gondolják ez egy jó vétel. Nekem nagyon sok évembe telt amíg kitapasztaltam a ruházkodást, megfizettem a tanulópénzt. Próbáltam másnak tapasztalatot átadni, ennyi.
Elnézést attól, akinek ez fájt. Az elszenvedett sokk után kimondott késztetést éreztem, hogy ezt meg kell osszam. A fórumon akkora láz van, hogy már szinte mindenki fejvesztve szalad a Lidl-be, amit nem teljesen értek.
Nem is kell mindent érteni. Fogod szépen, visszaviszed és ők szó nélkül visszaadják a Geldet. Van ennél tisztább dolog ? Nincs !
Amúgy veled az a gond, hogy nem a helyén kezeled a témát: A Lidl-s cuccnál az ár/ellenértéket nem látod reálisan. Úgy álljon rajtad, úgy védjen mint egy 25ezres ruha ? De persze Lidl-s ára legyen ! Aha.... Ennyiért ezt kapod de el is fogadod a teljesítményét. Vagy visszaadod a cuccot. Másnak az a teljesítmény bőven tökéletes lesz.
Ízlések és pofonok. Haverjaim egy része elvarázsolódva van a 29es bringáktól, széles kormánytól, stb...engem a hányinger kerülget tőlük.
Ha neki az tetszik hát vegye és használja.
Én 5 évig titán vázzal jártam de mindenki higyje el, semmi csoda nincs abban. A titán topicosok meg pl. megdelejezve viszonyulnak hozzá. Én meg azt nem értem de hát csinálják.
Ez van, így színes a világ.
marton módosította - 2014. augusztus 31. - 01:08
Elhoztam ma néhány ruhadarabot, a nagy részüket két méretben, hogy ami nem kell visszaviszem. Ezekeről szeretnék ejteni néhány szót.
A nadrágokból kettőt hoztam, egy L-es kantárost és egy XL-es nem kantárost (tévedésből). Mind nagyon rövid. Csak oldalra nyúlik, de közel sem abban a mértékben ahogyan ezeknél a nadrágoknál megszokott, hosszában semmit. Normál esetben ezek a típusú nadrágok hosszában is nyúlnak, magas emberekre általában nincs méret, de annyit lehet nyújtani, hogy ezt kompenzálja. Ennél is elszomorítóbb az órmótlan, kétszeresen túlméretezett és enyhén szólva kényelmetlen betét. A nadrág szabása miatt részben centikre elállt, ahol érintkezett a bőrömmel úgy éreztem meg van rajtam gyűrődve és nyom. Még fel sem húztam teljesen, már azzal a lendülettel azonnal le is akartam venni. Úgy néztem ki benne mint aki beszart, és olyan érzés is. Az asszony is látta, nem én találom ki. Lábszáron sem kényelmes, egyik ponton szorít, a másik helyen meggyűrődve eláll. Az anyag kemény, merev érzést kelt. Egy ilyen vékony, bolyhos polár nadrágnak olyannak kellene lenni, mint a bársony.
A kabátot ott helyben próbáltam. Az XL-es nagy, az L-es kicsi, mert éppen jó, de egy polár már nem férne alá. Az egyetlen pozitívum, hogy a szabása egészen test vonalát követő, az ujja sem rövid (hosszú karjaim vannak), hosszra is kiváló, de alul a szilikonos csúszásgátlóval ellátott gumi legalább 10 centit eláll. Persze el lehet vinni az új kabátot varrónőhöz a gumit behúzatni (már varrattam szilikonos gumit, lehet próbálkozni ki mennyiért vállalja és milyen kommentárral)... A belső anyagát tekintve nem bolyhos, felhúzva sem éreztem, hogy meleg lenne. Marketingje szerint 3 rétegű, csak se nem meleg, a szél alulról befúj a 10 centis résen, megfagyásra kiváló. Megjegyzem, Aldis kabátból kettő is van, nem sokkal került többe és annyira szeretem, hogy nonstop abban járok. Az minőség.
Az asszonynak nagy méreteket hoztam, de minden kicsi lett rá. Még egy kis adalék, néhány hónapja vettem Crivit aláöltözőt, akkor is írtam, de jól mutat egyben. Gyorsan átnedvesedik a nedvességet magában tartja és nem vezeti le a bőrről. Nagyon hamar elkezdek fázni benne. Hazaérve csurom víz az egész. Mosásnál okádja a fekete levet. Gyakorlatilag mehetnék egy kínai félig műanyag pólóban is, ugyanezeket tudja csak nem simul testhez, de ami közös bennük, hogy mindkettőben kiválóan és nagyon gyorsan meg lehet fázni.
Próbáltam teljesen objektív lenni. Meglehetősen méretes technikai ruhatáram van, kezdve a nagyáruháziaktól a márkásokon át a saját tervezésűekig és nem csak kerékpáros ruházat. Van mihez viszonyítanom.
Elnézést attól, akinek ez fájt. Az elszenvedett sokk után kimondott késztetést éreztem, hogy ezt meg kell osszam. A fórumon akkora láz van, hogy már szinte mindenki fejvesztve szalad a Lidl-be, amit nem teljesen értek.
Tegnap én is felhúztam a kantáros gatyót, 180 vagyok, 105kg, xl-est hozott anya. Én ezekkel úgy vagyok, mint Bud Spencer: a leges leges legnagyobbat. Pont jó, talán kicsit lehetne hosszabb is. Betétes gatyám nem volt még, mert mákom van a jó nyereggel, majd tesztelem, ha hidegebb lesz, egyelőre még jó a térd alá érő nacim.
Tegnap én is megkaptam a feleségemtől a Lidl pakkot: 2 felső és egy (nem kantáros) nadrág. Az XL-es felső a 182 centimhez pont jó, de az L-es nadrág elég nagy, nem kell az XL-es (pedig 90 kiló vagyok). A nadrág minősége kiváló a mostani reggeli időhöz - jó vastag. A felsőt én kvázi kabátnak használom most a reggeli 10 fokban, a két termék közül messze a nadrág tűnik jobb vételnek.
tegnap reggel vettem egy lidl-s kantáros nadrágot. a felső ruházatukból elég szokott lenni az "M"-es méret,így nadrágból is ilyet választottam. vittem egy olyan nadrágot,amit télen szoktam hordani,h hozzá mérjem. hozzámértem. még nagyobbnak is tűnt. gondoltam,belefér,mert a softshell amúgy sem az a nyúlós fajta. csak este tudtam felpróbálni,és kicsi volt. ehhez a nadrághoz túl vastag a combom. mondjuk ilyen még nem fordult velem elő,h egy bringás nadrág combban szűk legyen. apum megpróbálja ma "L"-re kicserélni. remélem sikerül neki,mert amúgy nem láttam gondot vele. főleg az ára miatt. max bukok 3333 ft-ot.
Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm
D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm
Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A
Azt szokták mondani, hogy azoknak vannak ilyen problémáik, akiknek gondjai vannak a szexuális beállítottságukkal.
Nem cikizzük a szaktársakat.
a betétes nadrág miért buzis? én egész nyáron feszülős betétes nadrágot hordtam. De még sosem éreztem vonzódást férfiakhoz
Azt szokták mondani, hogy azoknak vannak ilyen problémáik, akiknek gondjai vannak a szexuális beállítottságukkal.
A sebesség mindent megold.
Nacit asszony reggel vett nekem, este tudok referálni. De úgy gondolom, h 4 pénz nem akkora bukó, plusz elég korrekt a garis ügyintézés náluk. Sőt, több, mint korrekt.
Nálunk is asszonypajtás lett elküldve, estére nekem is lesz egy hosszú elvileg, holnap bevetem és meglátjuk, mit tud.
a betétes nadrág miért buzis? én egész nyáron feszülős betétes nadrágot hordtam. De még sosem éreztem vonzódást férfiakhoz
Vettem nadrágot, kabátot nem. Hosszra (derék-karhossz) kellene az XL-es, vállbőségre az L-es, de derékban meg az M-es passzolna. :-( rohaggyanakmegaméretezéssel, bezzeg az XL-es kínai Paladinos mez meg mintha rám lenne öntve -.-'
Más apróságokat nem találtam érdekesnek, a sisakjuk megéri (ILYET amortizáltam le 2 hete, horpadt picit, meg a szivacs végig berepedt teljes vastagságában, de inkább az, mint a fejem...)
A nyári cuccaik közül a mezek anyaga szerintem kritikán aluli. Vékony, gyengusz, nem szívesen hordanám. A méretezésük meg eléggé "németes", szóval egy átlag európainak nem az XXXXXXL-es méreteket kell néznie, mint a kínai-keleti cuccoknál.
BTW, Force. Cseh ebayes webshopban kaphatóak a cuccaik (meg Kaposvárott a hírhedt Gumicukros bingaboltban) . A hazai "általam ismert forgalmazó" szerint az aliexpressz legjobb cuccai aliexpresszes árakon, de már európában matricázva. Egész jó áron van kantáros téli nadrágjuk, esetleg kabátjuk, meg rengeteg apróságot is forgalmaznak (négyszöges hajtókar, középrészek, fékbetétek, bowdenek, etc. Ilyen "Acor-BBB vonalnak tűnnek" )
Vejne módosította - 2014. augusztus 28. - 10:02