Jelentkezz be Regisztrálj
Bringás ruházat
Posted 2015. April 23. - 18:22
Nadrágot szeretnék venni. Egy 13.000 ft-os (also+felso) kinai utánzat castellim van. 2 éve használom de szeretnék valami jobbat. Ebben másfél óra utan fáj a seggem. Milyen márkát ajánlotok? Esetleg boltot? Kell valamire figyelni? (Pl: zselés vagy szivacsos?) Kb 20.000-t szánok rá.
Köszi a segítséget!
Posted 2015. April 21. - 02:57
Vettem a Decathlonban is kompressziós zoknit ("Kalenji"), most 4000 Forint, ez csak vádlis, tehát lehet valami sima rövidített zoknival kombinálni, vagy úszásra is használni. Arra is próbáltam, tetszik. Jó szoros, megfog, nem szorít el többórás viselés után se.
Mivel az egyik vádlim még mindig be van dagadva vettem egy M és egy L méretet. Bőségben/kompresszióban nem érzek különbséget, csak hosszban térnek el (az L nekem kicsit nagy, eléri a bokahajlatomat).
Posted 2015. April 17. - 21:06
Vettem egy pár kompressziós zoknit a Lidl-ben, kellett keresni mert kb. a negyedikben volt csak 41-42-es méret, a többiekben csak 39-40 vagy 43-44. Elsőre nagyon gyengének tűnik, mármint a hatása, alig mondható hogy kompressziós. De gondolom ez másoknak meg épp jobban bejön. Mindenesetre kényelmesnek tűnik és hosszabb túrákra alkalmasnak. Edzés utáni regenerációra nem tudom, sérülésre nem nagyon (nem igazán fogja meg az izmokat).
Posted 2015. March 27. - 07:06
Szóval nekem sem érdekem hogy védjem azt a NÉMET céget de elképesztően tartós cuccokat tudnak elkövetni elég hihetetlen áron. Szóval a "sóher kirakatcég" pont nem érvényes rájuk.
Bringás kabátom, téli-nyári nadrágom van tőlük és évek után is tartósak, nem válik el a varrásuk, semmi gond velük.
osztom a véleményed. Ruházatban ÉS minden más cuccban (irodatermékek, elektronikai cuccok, kertészeti-barkácsolós dolgok, élelmiszerek) magasan verik a konkurenciát, de még márkás cuccokkal összehasonlítva is vállalható-krrekt minőséget nyújtanak.
NB: a "" pont amiatt ment, mert iróniának szántam ; ) Csak szeretek kétértelmuen fogalmazni, főleg, mikor annyira beteg vagyok, hogy hányni is nehéz. : )
Tgnap vettem kesztyut, illetve, gondolkoztam nadrágon, de úgy döntöttem, abból így is sok van.
Posted 2015. March 27. - 00:01
Ja, nem fuzodik semmilyen érdekem ahhoz, hogy ezt a "büdös sóher osztrák kirakatcéget" reklámozzam, de ....
Szóval nekem sem érdekem hogy védjem azt a NÉMET céget de elképesztően tartós cuccokat tudnak elkövetni elég hihetetlen áron. Szóval a "sóher kirakatcég" pont nem érvényes rájuk.
Bringás kabátom, téli-nyári nadrágom van tőlük és évek után is tartósak, nem válik el a varrásuk, semmi gond velük.
Posted 2015. March 26. - 16:49
Aldis softshell dzsekit vettem ma, használható darabnak tűnik egy megnézést megér. Kesztyűjük is jól párnázott darab (gyorsan vettem is egyet), van takonyzöld és fekete felsőrésszel férfi változatban, a női magenta színű. Egyúttal körbeszimatoltam a Cyco trekkinget is, ezért az árért vállalható bringának tűnik (Deore hátsó váltó, agydimamó, állófény, rapidfire váltók).
mivel 120ezer alatt mindenki menetes racsnis meg gripshiftes masinériát ad tourney váltással, sokszor dinamó-csomagtartó nélkül, így szerintem 80ezerért az a bringa nem vállalható, hanem kb. alkatrészárban mérődik.
Tavaly vettünk kettőt, mindkettő fut rendszeresen, egyiket épp' én használom kommúternek, és hibátlan. Ja, a hajtókar is jó merev, a brutális 75 kg-om alatt : D Első-hátsó váltás halálpontos, instant kapja-veszi a láncot, és teljesen hangtalanul fut.
EGYETLEN hibája, hogy a miénket pl. centrírozni kellett, meg beállítgatni a fékeket-váltókat, de azokat sufniban megoldottuk pénz nélkül.
Apám-anyám kb. 3-3 ezer km-t ment velük, én is pár százat, és sosem volt vele gondom, csak az, hogy dögnehéz.
A tavalyi modellen még tisztességes nyereg volt, szóval jó kemény, nem agyonpárnázott, de JÓ FORMÁJÚ DDK. A mostani modelléven egy el...-ott zselés borzalom van, gondolom, "parasztvakítás", aki nem csak 10 percre ül bringára, úgyis hamar kukázza a zselés valamit.
Szerintem 80ezerért nincs jobb, de még 150-ért is nehéz jobbat találni, ha csak nem nagyon akciós darabról van szó.
Ja, nem fuzodik semmilyen érdekem ahhoz, hogy ezt a "büdös sóher osztrák kirakatcéget" reklámozzam, de tény: sok 120ezer ft-os bringán még menetes racsni és menetes fejcsapágy van, nem ilyen prosztó integrált aheades kazettás cuccok
Edited by Vejne, 2015. March 26. - 16:50.
- Sandman likes this
Posted 2015. March 26. - 11:08
Aldis softshell dzsekit vettem ma, használható darabnak tűnik egy megnézést megér. Kesztyűjük is jól párnázott darab (gyorsan vettem is egyet), van takonyzöld és fekete felsőrésszel férfi változatban, a női magenta színű. Egyúttal körbeszimatoltam a Cyco trekkinget is, ezért az árért vállalható bringának tűnik (Deore hátsó váltó, agydimamó, állófény, rapidfire váltók).
Posted 2015. March 26. - 03:26
Meglestem ezeket a lidlis cuccokat kesztyűvásárlás miatt.
[..] és még egy téli görgős időszakot is simán fog bírni.
Én is (2 hete) vettem kettőt a Lidl féléből, de csak görgőzésre, túl vékony/foszlékony kinti használatomra.
Posted 2015. March 13. - 16:22
Holnaptól (2015.03.12) a Lidl elkezdi árulni a tavaszi bringás kollekciót (honlapjukon fenn van a reklámújság). Érdemes lesz megnézni, évek óta vásárolok tavasszal náluk, tűrhető cuccokat adnak, a kesztyűjük kifejezetten jó szokott lenni, abból valószínűleg idén is veszek.
Meglestem ezeket a lidlis cuccokat kesztyűvásárlás miatt.
Bár olcsó a kesztyűjük, mind a három típus egy árban van, aki ilyet vesz figyeljen nagyon oda. Én több darabon tapasztaltam a hüvelyk és mutatóujj közötti részen slendrián elvarrásokat, több helyen már feslett fel az odarögzített anyag. Nekem kis kezem van férfi létemre, így 7,5-ös méretem van általában. Itt van amelyik szűkebb 7,5-ös, van amelyik tágabb, de valahogy egyik sem volt az igazi. Párnázásuk országútihoz nem feltétlenül jó. Talán az egy darab gél feliratos a legjobb, de abból meg 7,5-ösben csak magenta és fekete alapon fehér csillagos mintás volt, így lemondtam róla.
Volt egy sikertelen kísérletem a dekában. A dekás kesztyűk az alsó kategóriában nagyon szegények, nemigen párnázottak. Itt vidéken a beragadt tavalyi készletet árulják, az újakból (aero, 520) sajnos nincs méret. Így ez kiesett.
Utolsó lehetőségként tavalyhoz hasonlóan ismét elmentem az intersportba. Az 1690 forintos (tavalyhoz képest +100 Ft) kesztyűjükön meglehetősen sokat és pozitív irányba fejelsztettek. Érdemi párnázást kapott, ami jó óutizáshoz. A hülyek és mutatóujj között több anyagot használtak fel a tavalyi modellhez képest, így strapabíróbbnak tűnik ez is biztos egy szezont és még egy téli görgős időszakot is simán fog bírni. Van rajta lezúzást segítő két is pöcök alul, viszonylag védetten, nem beakadós, balesetveszélyes. A felső részen is újítottak, mert megfordították a tépőzárat, így a vékony, szellőzős részt sem szedi már szét az ember ha sietve kapja fel vagy le a kesztyűket.
Összességében a három fajta Lidl-ös, két dekás (300-500) és az Intersportos Nakamura 1690 hufos közül én ez utóbbit hozom ki rögtönzött tesztgyőztesnek, így meg is vásároltam. 5-6 euró közötti kategóriában egy jól átgondolt termék.
- (ex)Cat and donciccio like this
Posted 2015. March 11. - 10:47
Holnaptól (2015.03.12) a Lidl elkezdi árulni a tavaszi bringás kollekciót (honlapjukon fenn van a reklámújság). Érdemes lesz megnézni, évek óta vásárolok tavasszal náluk, tűrhető cuccokat adnak, a kesztyűjük kifejezetten jó szokott lenni, abból valószínűleg idén is veszek.
Posted 2015. March 01. - 19:48
használ vlki ilyen membrános,szélálló zoknit?
a fészbukon olvastam,h használható ilyen időben,mint a mai. érdekes. ha járok egy deca felé,akkor megnézem.
- Vejne likes this
Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm
D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm
Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A
Posted 2015. March 01. - 04:47
Éppen ez a lényeg ! Nem kell hogy GoreTex legyen 10ezerért és mégis tök jól tud működni egy kesztyű.
De nem olyan jól mint a Goretex. Kenjük rá hogy el vagyok kényeztetve, de utálok megfázni mert beleizzadtam, amikor nem kellett volna. Vagyis reálisan hogy nem tudtam azzal a sebességgel feltolni amivel szerettem volna mert mindig meg kell állni hogy lehűljek (hogy ne izzadjak be, hogy ne fázzak meg). Ez persze csak hideg időben játszik, nyáron nem zavar ha jól beleizzadok (csak ne csússzon ).
És ez a mezekre, kabátokra is igaz.
Sőt, még inkább. A Goretexes esőkabátom egy áldás, sokszor mint rendes kabát/széldzseki használom, azóta télen is jóval szélesebb az időjárási skála amiben mozoghatok (konkrétan elmentem benne snowboardozni is, enyhébb időre a biciklis softshellel kombinálva jobb volt mint a (jó) télikabátom ).
Ne érts félre, nem a márkás dolgok ellen vagyok.
Én viszont igen, utálom hogy dupla annyit kell fizetni mert márkás, és nem azért mert jó. De akkor se fogsz GTX Active (vagy hasonló minőségű) membránt kapni az Aldi-ban, Ali Babán stb.
Tekertem már farmerben, megáztam és megfogadtam hogy soha többé. Régen uzsonnás meg bevásárló zacskókat használtam kamásli helyett, egyszer kétszer szemeteszsákot esőkabátnak, ezerszer jobb mint az elázott farmer De ha egyszer kipróbáltad igazán jó membránnal el vagy veszve.
Posted 2015. March 01. - 00:04
nekem is van dekás softshellnek mondott bringásdzekim. kutyát sétáltatni egész jó, ha nincs túl zigernye idő (mondjuk +8 foknál nem kevesebb).
de ismerek olyan embert is aki jéger alsó,farmer , kínai kabát, bakancs kombóban tolja -8ban és nem fázik.
Edited by Bikertigger, 2015. March 01. - 00:05.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2015. February 28. - 00:59
Éppen ez a lényeg ! Nem kell hogy GoreTex legyen 10ezerért és mégis tök jól tud működni egy kesztyű.
És ez a mezekre, kabátokra is igaz.
Ne érts félre, nem a márkás dolgok ellen vagyok. Nekem is vannak GoreBike v. Endura cuccaim de látom, hogy az Aldi-s, Decathlon-os is tud nagyon jól működni.
Edited by marton, 2015. February 28. - 01:06.
Posted 2015. February 27. - 02:41
Kiábrándítalak. Kapsz ilyet olcsón is.
Na jó, vannak kivételek, az ilyen akció (mint mondod, nagy outdoor cég) nem jellemző.
A drága árcédula egyáltalán nem garancia a tuttira.
Azt nem is állítottam, sok rossz van drágán. De a nagy számok alapján merem állítani hogy az árcédula korrelációban van a minőséggel. Azt garantálom hogy egy rendes (GTX Pro vagy Active) membránt nem kapsz 2e-ért.
Posted 2015. February 26. - 16:49
Donciccio!
Köszi a mai tippet, el is hoztam eme csodát:
http://www.ebay.com/itm/181672769827
Hipszterkedni jó lesz. Meg ebben nyugodtan leülhetek majd egy kávézó teraszára tekergések után frissíteni
az a hosszú cucc meg itt van helyben. azért linkeltem.
Posted 2015. February 26. - 16:36
Donciccio!
Köszi a mai tippet, el is hoztam eme csodát:
http://www.ebay.com/itm/181672769827
Hipszterkedni jó lesz. Meg ebben nyugodtan leülhetek majd egy kávézó teraszára tekergések után frissíteni
Posted 2015. February 25. - 22:48
rendeltem még 2 mezt. ma megjött.
Már látom a pókember kihez jár görgőzni.
- donciccio likes this
Posted 2015. February 25. - 20:27
azt tegnap megírtam,h megjött a mez,de a felső része nem volt jó rám. visszaküldtem cserére. majd jön néhány nap múlva. néhány szó a minőségéről,illetve inkább az anyagáról: a nadrág betétje vlmi géles verzió,de érdekes,mert a hátsó,kiszélesedő része jóval vastagabb,mint a megszokott. kipróbálni még nem tudtam,így nem tudok nyilatkozni arról,h jó lesz e. anyagok: akinek van,vagy használt a 90-évekből való mezt,az tudja milyen. ilyen lycrás cucc. nem az a lukacsos,mint ami a 90-es évek végén megjelent a piacon. amúgy ez sem rossz. a szabás aránylag jó. láttam ennél sokkal rosszabbat is. összességében középkategória alsó felébe helyezném el egy képzeletbeli vonalon. mondjuk 100 pontból,45 körül kapna tőlem. kicsit gyenge pontnak látom a géles betétet. remélem nem nagyon mozdul el benne a töltő anyag. ez majd idővel kiderül. ami viszont nagyon tetszett,az a végig cipzáras felső. már jó rég nem volt ilyen rövid ujjú mezem. amikor volt,nagyon szerettem. hát így röviden ennyi. a puding próbája majd jó időben.
rendeltem még 2 mezt. ma megjött.
a bal oldalinak a nadrágját tegnap kipróbáltam görgőzés közben. kellemesen csalódtam benne. a másik kettő kidolgozása is megfelelő sztem. hozza a decás közép kategóra minőséget. szóval olyasmi,mint a zselés betétes gatyájuk. a középsőnek,és a jobb szélsőnek cool max,lukacsos felsője van. a mostani pakkban az utóbb említett szettek,és a méret cserére visszaküldött bal oldali felső volt. meg némi grátisz. mind a 3-hoz küldtek karmelegítőt. feketét,kéket,és fehéret. szóval nagyon baba. néhány évre sztem megvan a nyári ruházatom. és a piszkos anyagiak: összességében sztem megérte a felárat az aliexpress-hez képest. a méret csere + a karmelegítők. elvileg van rájuk vlmi gari is. gyorsan megjöttek.
- torma99 likes this
Posted 2015. February 24. - 22:29
Jó anyagból van hogy ne essen szét fél szezon után, víz/szélálló, lélegző, hidegben melegtartó, ujjak között karika hogy könnyen lehúzható legyenek, téli kesztyűnél mutató, esetleg középső ujjnál "mobilos" szövet (érintőképernyőhöz), mosáskor ne eresszen minden féle színű lét Na meg nem baj ha erősített hogy megvédjen esésnél (végülis kézvédelemre találták ki a kesztyűt). 2e Ft-ostól ezt mind nem várhatod el.
Kiábrándítalak. Kapsz ilyet olcsón is. A drága árcédula egyáltalán nem garancia a tuttira.
Nekem van egy régi Eduscho-s !!! (micsoda outdoor világcég :-))) kesztyűm ami a felsorolt szempontok mindegyikét teljesíti, kivéve a tapis újat a mobilhoz. Olyan 3ezer t körül volt.
Havernak meg Bike+ kesztyűje van, amiben röhögve végigbringázta a telet. Értsd: Minden nap mindenhova bringával jár, tehát nem lehet olyan béna az a kesztyű sem.
Másik haver meg a 10ezer Ft-os Vaude kesztyűjében didergett mellettem.
- torma99 likes this