Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás ruházat

- - - - -

• Please log in to reply
4195 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ezen a héten rövidnadrág+térdmelegítõben és 2 nyári mezben bringáztam.

Én még mindig a Merida Team mezekrõl és nadrágokról érdeklõdnék...
Senki?

A merida mezzel vigyázni kell, mert olyan, mint az autóknál a suzuki, a suzukitól elfelejtesz vezetni a merida meztõl meg bringázni. :) Egyébként ezt komolyan mondom.

Egyébként igazából mitõl fázik meg az ember? Ha az izzadságra megy a hideg? Vagy ha túl sokáig van hidegen? Errõl mi a tapasztalatotok? Bocs a sok kérdésért, de aki tudatlan, az kérdezzen szerintem, mint fejjel a falnak...

Elszaporodnak a megfázást okozó baktériumok a szervezetedben. Hideg hatására nem feltétlenül történik meg ez.

A sebesség mindent megold.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

(8.) Ha beírtunk egy kérdést és arra nem jön rövid idõn belül válasz, nem írjuk be hogy a mi kérdésünkre miért nem válaszol senki. A tagok nem vakok, valószínûleg elolvasták amit írtunk, a hallgatásnak több oka is lehet.

Pld,éppen nincs senki olyan a fórumon aki tudna ilyen Merida cuccokról.:wtf:
Amúgymeg a forumhoz türelem is kell sok sok türelem.:)

Annó én is írtam már olyan kérdést amire még a mai napig nem jött válasz,de egyszer majd jön.:wtf:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
is-is.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Hotte

Hotte

törzsvendég

• fórumtag
  • 478 posts
Egyébként igazából mitõl fázik meg az ember? Ha az izzadságra megy a hideg? Vagy ha túl sokáig van hidegen? Errõl mi a tapasztalatotok? Bocs a sok kérdésért, de aki tudatlan, az kérdezzen szerintem, mint fejjel a falnak...
http://tanitonenijeg...i.blogspot.com/

'Alles easy, no problem.' Hotte

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

és akkor ennyi ruhánál + nadrág + kamásli mennyi lóvénál járunk?

Én napi negyven kilométrert megyek melóba (oda-vissza összesen), és ezért tank benzinekben számolom a meleg ruha árát. Úgy megéri:).

Amúgy a bringás ruházkodással úgy vagyok, mint a nyereggel. Tökéletes sohasem lesz...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Senki?

(8.) Ha beírtunk egy kérdést és arra nem jön rövid idõn belül válasz, nem írjuk be hogy a mi kérdésünkre miért nem válaszol senki. A tagok nem vakok, valószínûleg elolvasták amit írtunk, a hallgatásnak több oka is lehet.

homola_m

homola_m

vendég

• fórumtag
  • 68 posts
Senki?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
nekem dante anno azt mondta, hogy 80-100ból már fel lehet rendesen öltözni télre, jobb cuccokból.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

ha az átlagnál izzadósabb vagy akkor szart se érnek a lélegzõ cuccok

viszont egy windstopper legyen benne anélkül tényleg megfagysz

és akkor ennyi ruhánál + nadrág + kamásli mennyi lóvénál járunk?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts
ha az átlagnál izzadósabb vagy akkor szart se érnek a lélegzõ cuccok

viszont egy windstopper legyen benne anélkül tényleg megfagysz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Hotte

Hotte

törzsvendég

• fórumtag
  • 478 posts
1. Legalsó réteg = itt valami technikai alsó ruházatra gondolsz? Mondjuk azzal nem rendelkezem, így szerinted jó egy bicajos póló + egy dzseki? Vagy a legalsó réteg legyen mindenképpen ez a transtexes cucc?

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

5-10 celsius fok közötti montizáshoz milyen ruhát kell felvenni? Ma volt rajtam egy hosszú nadrág, egy póló és egy kerékpáros dzseki (soft shell, teflon mittomén) Felfelé melegem volt, lefelé meg lefagytam (kb 40km volt). Vagy ettõl jobb nem lehet?

1. Legalsó réteg - fontos hogy tudja kifelé szállítani az izzadtságot (transtex vagy ilyesmi). Hagyomáynos pamutpóló felejtõs. Vannak olyan darabok is, amik emellett már rendelkeznek elöl egy szélálló réteggel.
2. Középsõ réteg - klasszikus bringás mez (Ez akár ki is maradhat, ha a higany belever a tízbe.)
3. Felsõ réteg - Lehetõleg szélálló (az sem baj, ha a vizet is bírja), jól szellõzõ, és az izzadtság párologtatására alkalmas dzseki.

Erre akár még jöhet esõkabi (szintén szellõzzön!) vagy extra szélálló mellény, ha a kritikus 5 fok környékén jársz. Itt nálam már gatyából is kettõ, vagy egy gatya + paliláb. Ezen kívül kamásli és fülvédõs sapi - sisak alá való. Mínuszban balaklava rulez!

A lényeg: minden réteg tudja továbbítni kifelé a nedvességet!

Hotte

Hotte

törzsvendég

• fórumtag
  • 478 posts
5-10 celsius fok közötti montizáshoz milyen ruhát kell felvenni? Ma volt rajtam egy hosszú nadrág, egy póló és egy kerékpáros dzseki (soft shell, teflon mittomén) Felfelé melegem volt, lefelé meg lefagytam (kb 40km volt). Vagy ettõl jobb nem lehet?

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Jelentem az aldis futókabát (kerékpáros már nem volt a méretemben) 9 fokban harminc percig bírja az esõt, utána beázik...:) A kesztyû nagyon rendben van! Abban egy csepp víz sem volt. Bár Delmához hasonlóan a tartósságára én sem tennék nagy összeget, de így az elsõ éles bevetés után elképzelhetõnek tartom, hogy mindketten kellemesen fogunk csalódni.

Veszprémiek: A Balaton Plazában megszûnt ugyan az RP márkakereskedés, de megnyílt helyette a Fehér Farkas túrabolt a Völgyikút ház bejáratánál. Ott láttam RP esõgatyát (bringásat) meg esõkabit is. (NEM, nincsen benne semmilyen érdekeltségem. Sajnos...)

homola_m

homola_m

vendég

• fórumtag
  • 68 posts
Senkinek nincs Merida Team meze?

homola_m

homola_m

vendég

• fórumtag
  • 68 posts
Sziasztok!

Nem tudjátok hogy Pesten hol lehet Merida Team ruházatot próbálni illetve hol érdemes venni? Van olyan webáruház ahol olcsóbban fel lehet lelni õket? Eddig csak a bikeland-et találtam...
Egyébként használ valaki ilyet közületek és ha igen mennyire van vele megelégedve?

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

érdekes,mert nekem M-es méret kell általában,de az ALDI-s cuccokbol az S-es méret is egy kicsit nagy.Lehet hogy az összes méret ugyan akkora:)

Az L és az XL között biztosan van érzékelhetõ különbség.:) (Tapasztaltam.)

Mag1C

Mag1C

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Hi

Van vkinek tapasztalata Rogelli termekekrol? Leginkabb telikabatok es nadragok erdekelnenek
http://www.rogelli.hu/

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
érdekes,mert nekem M-es méret kell általában,de az ALDI-s cuccokbol az S-es méret is egy kicsit nagy.Lehet hogy az összes méret ugyan akkora:)

mihali

mihali

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
koszi a valaszokat. Korulnezek az emlitett helyeken.