Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4195 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
kala: köszönöm a tipped, vettem is ma egy ilyen softshell kabátot, nagyon jó árban volt, és kényelmes.:) síelni is tökéletes lesz tavasszal, illetve jó idõben...

hozzávaló gatyát is akartam venni, de nem volt, csak L és felette lévõ méretek...a jövõ héten benézek a decathlonba, illetve a lidlbe (köszi mcgywer a tippeket:)), szerzek még egy thermo mezt, egy thermo gatyát, illetve egy windstopperes mellényt - remélem ennél több nem fog kelleni idén, nem szeretek nagyon görgõzni...

az ilyen különféle aláöltözetekrõl mit gondoltok, amit pl síeléshez is lehet használni? télen a sima nyári mez igazából ezt a funkciót tölti be, tehát külön venni nem lenne értelme, nem igaz?

símaszkot majd kipróbálom, ahhoz van ilyen mellközépig érõ tépõzáras kiegészítõ rész is, ha fáznának a vállaim..:D

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

símaszk azért durván minuszokba való! mi akkor vettük fel, mikor a legdurvább, ropogós téli éjszakába mentünk tekerni

Nekem egy vékony símaszkom van,ez már egyéni fázósságtól függõen,+5 fok körül is kellemes viselet.Én azért nem sapkát használok,mert a fülem és a tarkóm érzékeny a hidegre.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

na én is beruháznék egy téli ruha szettbe. mínuszokban nem nagyon tekernék, de ameddig lehet, szeretnék kint lenni, szóval mondjuk olyan 0-5 fokig. mire van nekem szükségem?

amim van: 2 szett rövid ujjú mez+ gatya, lábmelegítõ (combközéptõl bokáig ér), 1 pár téli kesztyû, sisak alá való sapka, illetve símaszk. meg egy szél- és víz álló vékony széldzseki.

elsõsorban az NW cuccait preferálom.

símaszk azért durván minuszokba való! mi akkor vettük fel, mikor a legdurvább, ropogós téli éjszakába mentünk tekerni

szerválj inkább egy thermo mezt és rá egy Windstopper mellényt
még hidegebb idõben mellény helyett vmi Softshell-jellegû kabátot (most van a Hervisben akcióban 10-ért Kilimanjaro + vasnapig 2-õt fizet 3-at visz ruhákból)
plusz thermo naci
ha még hidegebb van, akkor windstopperes thermo naci (lehetõség szerint kantárosak legyenek, h a veséid ne fagyjanak le)

vékony vízálló felsõöltözetet én péel nem nagyon szeressem; még ha jóféle lélegzõ anyaga van, akkor is túl könnyû beizzadni alá, ha rendesen hajtasz, így ezek inkább mint esõruházat szerepeljenek

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

na én is beruháznék egy téli ruha szettbe. mínuszokban nem nagyon tekernék, de ameddig lehet, szeretnék kint lenni, szóval mondjuk olyan 0-5 fokig. mire van nekem szükségem?

amim van: 2 szett rövid ujjú mez+ gatya, lábmelegítõ (combközéptõl bokáig ér), 1 pár téli kesztyû, sisak alá való sapka, illetve símaszk. meg egy szél- és víz álló vékony széldzseki.

Én télen -10°C-ben is kint tekertem terepen, persze csak alapozó pulzussal, mert ilyenkor nem célszerû túlságosan leizzadni. Országúton a nagyobb menetszél miatt nem bírtam volna ki. Van egy NW téli bringáscipõm, alá elég egy vastag sízokni, õszi termogatya, rá egy elõl szélálló termogatya, felülre pedig rövid mez, polár pulcsi, hosszú mez és egy szélálló felsõ. Decathlonból és Lidl-bõl vettem sok mindent, így bõ 10e volt a szélálló bringásgatya, és 3e a szélálló bringásfelsõ. Szél és vízálló kesztyûm is a Lidl-bõl lett kemény 1400ért. Bukó alá még egy szélálló sapi és kész, egész télen gurulhatsz terepen, nem kell 100e-t költeni ahhoz, hogy ne menjenek tönkre az ízületeid.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
majd dumáljuk meg vmikor msnen.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

persze lehet csíkos mackónadrágban meg kötött pulcsiban is csak nézd meg az ízûleteidet 10 év múlva.

Nem kell 10 év,elég 3 is :(
Kela,nekem van egy,már télen sem használtam

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
a mackónadrág és a profi bringáscucc között is vannak lehetõségek.Nem csak szélsõségek léteznek.Lehet olcsó,de még megfelelõ ruhatárat összeszedni a bicajozáshoz.Max nem annyira kényelmes,meg hülyén néz ki.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás
persze lehet csíkos mackónadrágban meg kötött pulcsiban is csak nézd meg az ízûleteidet 10 év múlva.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Hali mindenki!
Szeretnék télen is edzeni, csak nemtudom, hogy inkább görgõt, vagy téli bringásrhát vegyek.

Téli bringásruha nélkül is lehet bicajozni.Én pár éve zokniba tûrt,olcso polár szerû nadrágban és felsõben bicajoztam végig a telet.Én,ha választani kéne,görgõt vennék,és bicajoznék is görgõzés mellett.Csak görgõzni egész télen nagyon nagyon unalmas.Speckó ruha helyett lehet "bármiben" bicajozni,görgõzni viszont csak görgõn lehet.:)

Hotte

Hotte

törzsvendég

• fórumtag
  • 478 hozzászólás

Fontos megjegyezni , hogy a téli bringázás során a kesztyû is sokat számít a hõcsere illetve izzadás szempontjából.
Magyarul emelkedõn felfele kesztyû le és 4-5 centit felhúzni a csuklónkon a ruhát ( ez nállam 1 tuti tipp a tulmelegedés ellen) , így egész hatékonyan lehet a véráram segítségével az izadást csökkenteni.
Persze ez hegyi körülmények közt válik be igazán.

Ebben az évben ruhát vegyél, jövõre görgõt:)
http://tanitonenijeg...i.blogspot.com/

'Alles easy, no problem.' Hotte

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
off Tig esetleg megvan még a görgõd? Eladó?

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Fontos megjegyezni , hogy a téli bringázás során a kesztyû is sokat számít a hõcsere illetve izzadás szempontjából.
Magyarul emelkedõn felfele kesztyû le és 4-5 centit felhúzni a csuklónkon a ruhát ( ez nállam 1 tuti tipp a tulmelegedés ellen) , így egész hatékonyan lehet a véráram segítségével az izadást csökkenteni.
Persze ez hegyi körülmények közt válik be igazán.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Hali mindenki!
Szeretnék télen is edzeni, csak nemtudom, hogy inkább görgõt, vagy téli bringásrhát vegyek. Kb mind2 ugyanannyiba jönne ki. Mindkettõnek van elõnye hátránya. Ugye görgõ uncsi, viszont azon tudok tekerni télen a hóesésben meg a nagy minuszokban. Viszont ha ruhát veszek akkor kint tudok tekerni, de lehet hogy esõben hóban télen már kevés.
Ki mit tanácsol? Melyik a jobb választás?
Sajnos mindent nemtudok venni.:(
Köszi

ha van kellõ monótóniatûrésed és kibirod a görgön az tervezhetõbb és többet fejleszt. számomra pl kb nem kibirható, szal én inkább amennyit tudok bringázok -5 ben is.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Jaack

Jaack

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Hali mindenki!
Szeretnék télen is edzeni, csak nemtudom, hogy inkább görgõt, vagy téli bringásrhát vegyek. Kb mind2 ugyanannyiba jönne ki. Mindkettõnek van elõnye hátránya. Ugye görgõ uncsi, viszont azon tudok tekerni télen a hóesésben meg a nagy minuszokban. Viszont ha ruhát veszek akkor kint tudok tekerni, de lehet hogy esõben hóban télen már kevés.
Ki mit tanácsol? Melyik a jobb választás?
Sajnos mindent nemtudok venni.:(
Köszi

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

Valaki azt is mondta már, hogy akkor vagy jó cuccban, ha egy kicsit fázol induláskor.

Teljes mértékben egyetértek!

Hotte

Hotte

törzsvendég

• fórumtag
  • 478 hozzászólás
"mászáskor leveszel valamit, lejtõzéskor felhúzol valamit"

Erre nem is gondoltam, de kipróbálom. Szerintem velem az a baj, hogy rögtön kapom fel a dzsekit ha már egy kicsit hül, és nincs semmi átmenet. Valaki azt is mondta már, hogy akkor vagy jó cuccban, ha egy kicsit fázol induláskor. Mondjuk ez függ attól is, hogy hogy és mennyit tekersz. (meg mondjuk nyárra sem érvényes)
http://tanitonenijeg...i.blogspot.com/

'Alles easy, no problem.' Hotte

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
pl lehet kapni olyan felsõt 4000 körül hogy lélegzõ aláöltözõs és az elején egy széllálló anyag van . Nem drága viszont zsírkirály.
Aki kispénzû turiból is olyan frankó cuccokat lehet turni , hogy megszólal.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Nekem napi ~70km, öltözködéshez csak annyit tennék hozzá, hogy mindenkinek más a hõérzete. Ha izzadsz az nyilván nem túlzottan tesz jót, akármiben is tekersz. Az viszont szabály, hogy mászáskor leveszel valamit, lejtõzéskor felhúzol valamit. Nem kell túlmisztifikálni a ruházatot. Mo.-on egyébként sem láttam még olyan teszteket bringaboltokban, amik meggyõztek volna valaminek a megvételérõl. Külföldön többféle lehetõséget is biztosítanak, hogy eldöntsd, valóban lélegzõ-e a cucc, vagy vízálló-e.
Általánosságban azonban bevált az, hogy ami sétához elég, annál kissé kevesebb elég kerékpározáshoz...

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
azztakurva :-))))
nekem is agyi érelmeszesedés volt a jelem az oviban