Jelentkezz be Regisztrálj
Bringás ruházat
Posted 2008. September 27. - 20:32
hozzávaló gatyát is akartam venni, de nem volt, csak L és felette lévõ méretek...a jövõ héten benézek a decathlonba, illetve a lidlbe (köszi mcgywer a tippeket:)), szerzek még egy thermo mezt, egy thermo gatyát, illetve egy windstopperes mellényt - remélem ennél több nem fog kelleni idén, nem szeretek nagyon görgõzni...
az ilyen különféle aláöltözetekrõl mit gondoltok, amit pl síeléshez is lehet használni? télen a sima nyári mez igazából ezt a funkciót tölti be, tehát külön venni nem lenne értelme, nem igaz?
símaszkot majd kipróbálom, ahhoz van ilyen mellközépig érõ tépõzáras kiegészítõ rész is, ha fáznának a vállaim..
Posted 2008. September 27. - 19:22
Nekem egy vékony símaszkom van,ez már egyéni fázósságtól függõen,+5 fok körül is kellemes viselet.Én azért nem sapkát használok,mert a fülem és a tarkóm érzékeny a hidegre.símaszk azért durván minuszokba való! mi akkor vettük fel, mikor a legdurvább, ropogós téli éjszakába mentünk tekerni
Posted 2008. September 26. - 22:28
na én is beruháznék egy téli ruha szettbe. mínuszokban nem nagyon tekernék, de ameddig lehet, szeretnék kint lenni, szóval mondjuk olyan 0-5 fokig. mire van nekem szükségem?
amim van: 2 szett rövid ujjú mez+ gatya, lábmelegítõ (combközéptõl bokáig ér), 1 pár téli kesztyû, sisak alá való sapka, illetve símaszk. meg egy szél- és víz álló vékony széldzseki.
elsõsorban az NW cuccait preferálom.
símaszk azért durván minuszokba való! mi akkor vettük fel, mikor a legdurvább, ropogós téli éjszakába mentünk tekerni
szerválj inkább egy thermo mezt és rá egy Windstopper mellényt
még hidegebb idõben mellény helyett vmi Softshell-jellegû kabátot (most van a Hervisben akcióban 10-ért Kilimanjaro + vasnapig 2-õt fizet 3-at visz ruhákból)
plusz thermo naci
ha még hidegebb van, akkor windstopperes thermo naci (lehetõség szerint kantárosak legyenek, h a veséid ne fagyjanak le)
vékony vízálló felsõöltözetet én péel nem nagyon szeressem; még ha jóféle lélegzõ anyaga van, akkor is túl könnyû beizzadni alá, ha rendesen hajtasz, így ezek inkább mint esõruházat szerepeljenek
Posted 2008. September 26. - 22:27
na én is beruháznék egy téli ruha szettbe. mínuszokban nem nagyon tekernék, de ameddig lehet, szeretnék kint lenni, szóval mondjuk olyan 0-5 fokig. mire van nekem szükségem?
amim van: 2 szett rövid ujjú mez+ gatya, lábmelegítõ (combközéptõl bokáig ér), 1 pár téli kesztyû, sisak alá való sapka, illetve símaszk. meg egy szél- és víz álló vékony széldzseki.
Én télen -10°C-ben is kint tekertem terepen, persze csak alapozó pulzussal, mert ilyenkor nem célszerû túlságosan leizzadni. Országúton a nagyobb menetszél miatt nem bírtam volna ki. Van egy NW téli bringáscipõm, alá elég egy vastag sízokni, õszi termogatya, rá egy elõl szélálló termogatya, felülre pedig rövid mez, polár pulcsi, hosszú mez és egy szélálló felsõ. Decathlonból és Lidl-bõl vettem sok mindent, így bõ 10e volt a szélálló bringásgatya, és 3e a szélálló bringásfelsõ. Szél és vízálló kesztyûm is a Lidl-bõl lett kemény 1400ért. Bukó alá még egy szélálló sapi és kész, egész télen gurulhatsz terepen, nem kell 100e-t költeni ahhoz, hogy ne menjenek tönkre az ízületeid.
Posted 2008. September 26. - 22:26
Posted 2008. September 26. - 22:16
persze lehet csíkos mackónadrágban meg kötött pulcsiban is csak nézd meg az ízûleteidet 10 év múlva.
Nem kell 10 év,elég 3 is
Kela,nekem van egy,már télen sem használtam
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2008. September 26. - 16:42
Posted 2008. September 25. - 20:04
Posted 2008. September 25. - 08:24
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. September 25. - 08:14
Hali mindenki!
Szeretnék télen is edzeni, csak nemtudom, hogy inkább görgõt, vagy téli bringásrhát vegyek.
Téli bringásruha nélkül is lehet bicajozni.Én pár éve zokniba tûrt,olcso polár szerû nadrágban és felsõben bicajoztam végig a telet.Én,ha választani kéne,görgõt vennék,és bicajoznék is görgõzés mellett.Csak görgõzni egész télen nagyon nagyon unalmas.Speckó ruha helyett lehet "bármiben" bicajozni,görgõzni viszont csak görgõn lehet.
Posted 2008. September 24. - 20:11
Ebben az évben ruhát vegyél, jövõre görgõt:)Fontos megjegyezni , hogy a téli bringázás során a kesztyû is sokat számít a hõcsere illetve izzadás szempontjából.
Magyarul emelkedõn felfele kesztyû le és 4-5 centit felhúzni a csuklónkon a ruhát ( ez nállam 1 tuti tipp a tulmelegedés ellen) , így egész hatékonyan lehet a véráram segítségével az izadást csökkenteni.
Persze ez hegyi körülmények közt válik be igazán.
Posted 2008. September 24. - 16:14
Posted 2008. September 24. - 09:40
Magyarul emelkedõn felfele kesztyû le és 4-5 centit felhúzni a csuklónkon a ruhát ( ez nállam 1 tuti tipp a tulmelegedés ellen) , így egész hatékonyan lehet a véráram segítségével az izadást csökkenteni.
Persze ez hegyi körülmények közt válik be igazán.
Posted 2008. September 24. - 09:05
ha van kellõ monótóniatûrésed és kibirod a görgön az tervezhetõbb és többet fejleszt. számomra pl kb nem kibirható, szal én inkább amennyit tudok bringázok -5 ben is.Hali mindenki!
Szeretnék télen is edzeni, csak nemtudom, hogy inkább görgõt, vagy téli bringásrhát vegyek. Kb mind2 ugyanannyiba jönne ki. Mindkettõnek van elõnye hátránya. Ugye görgõ uncsi, viszont azon tudok tekerni télen a hóesésben meg a nagy minuszokban. Viszont ha ruhát veszek akkor kint tudok tekerni, de lehet hogy esõben hóban télen már kevés.
Ki mit tanácsol? Melyik a jobb választás?
Sajnos mindent nemtudok venni.
Köszi
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. September 24. - 08:53
Szeretnék télen is edzeni, csak nemtudom, hogy inkább görgõt, vagy téli bringásrhát vegyek. Kb mind2 ugyanannyiba jönne ki. Mindkettõnek van elõnye hátránya. Ugye görgõ uncsi, viszont azon tudok tekerni télen a hóesésben meg a nagy minuszokban. Viszont ha ruhát veszek akkor kint tudok tekerni, de lehet hogy esõben hóban télen már kevés.
Ki mit tanácsol? Melyik a jobb választás?
Sajnos mindent nemtudok venni.
Köszi
Posted 2008. September 23. - 07:21
Valaki azt is mondta már, hogy akkor vagy jó cuccban, ha egy kicsit fázol induláskor.
Teljes mértékben egyetértek!
Posted 2008. September 22. - 22:15
Erre nem is gondoltam, de kipróbálom. Szerintem velem az a baj, hogy rögtön kapom fel a dzsekit ha már egy kicsit hül, és nincs semmi átmenet. Valaki azt is mondta már, hogy akkor vagy jó cuccban, ha egy kicsit fázol induláskor. Mondjuk ez függ attól is, hogy hogy és mennyit tekersz. (meg mondjuk nyárra sem érvényes)
Posted 2008. September 22. - 10:57
Aki kispénzû turiból is olyan frankó cuccokat lehet turni , hogy megszólal.
Posted 2008. September 22. - 09:11
Általánosságban azonban bevált az, hogy ami sétához elég, annál kissé kevesebb elég kerékpározáshoz...