Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4195 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Én mosogatógépbe teszem a kulacsot,az tisztít a legjobban,és talán a legkevesebb vízzel.A baj csak az,hogy mosogatószer ízû szagú lesz a palack,ha csak sima vizet iszok belõle.

na igen, ez a probléma. elég sz*r volt tavaly nyáron, amikor Siófoknál az elõzõ nap mosógatószerrel kimosott kulacsba a jó kis édes izotóniás ital helyére sima vizet töltöttem, és utána kb. Keszthelyig köpködtem a mosógatószer utóízétõl...:D

a mosógatógépben nem "olvad" meg a mûanyag? ilyen vékonyfalú kulacs, anno valami rendezvényen kaptam, marketingból (az arany jános utcai metrómegállóhoz közel lévõ boltot reklámozza...)...és tökre bevált, csak már nagyon mocskos.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Én mosogatógépbe teszem a kulacsot,az tisztít a legjobban,és talán a legkevesebb vízzel.A baj csak az,hogy mosogatószer ízû szagú lesz a palack,ha csak sima vizet iszok belõle.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

nem találtam jobb helyet neki, így itt teszem fel a kérdést: ti a (mûanyag) kulacsaitokat mivel szoktátok kitisztítani, és hogyan? simán kiöblíteni annyi, mint halottnak a csók..

mosógatószer+ víz

kis mosogatószer + rá egy kis melegvíz vissza a kupak jó erõsen õsszerázod, aztán kinyit kinyom belõle egy adag habos víz a "szopókán" keresztül. aztán tetõ lecsavar kulacsba fejjel lefelé bele a zuhanyfejet és addig nyomni a meleg vizet mig az össze mosogatszer maradvány eltûnik és tiszta víz folyik. kupak átõblit kész

vagy beledobom a mosogatógépbe oszt jónapot...(tudom nem környeeózettudatos magatrás ez van...)

igaz ez a zéfal (magnum asszem) kulacs rohadt jó, nem is rohad bee a cucc annyira meg kis mosás után teljesen jó. ráadásul literes. azóta se kapok ilyet, sajnálom nem vettem többet anno a dekában.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
nem találtam jobb helyet neki, így itt teszem fel a kérdést: ti a (mûanyag) kulacsaitokat mivel szoktátok kitisztítani, és hogyan? simán kiöblíteni annyi, mint halottnak a csók..

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Szép lassan kész hipohonderré válok. :) Ma esett meg, hogy a HHH-ról a Hûvösvölgyi út felé, a Glück Frigyes útról a Szipka utcára térve kis híján lenyeltem egy darazsat. Kb. a fogaimról pattant vissza és az ajkaim kapták el, így megúsztam, egy az utóbbit ért csípéssel. Lehet, hogy lejtõs részeken, az erdõben is maszkot kell húznom? :)

@Adamszeged: nekem csak az ujjatlannal van tapasztalatom. Az jól szellõzik;)

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Valakinek van tapasztalata Meridáék Pro hosszú ujjas kesztyûjérõl?Jól szellõzik?:)

homola_m

homola_m

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás

Én csak design különbséget látok köztük, illetve a vectris karmelegítõje vmi pro jelzõjû, a többi performance :confused:

Úgy látom a Vectris-en nincsenek szilikoncsíkok, így az félõ hogy lecsúszik. Holnap valószínûleg lesz idõm elmenni és megnézni hogy melyik típust adják ennyiért. Majd megírom hogy milyen eredménnyel jártam. Ha nem találok ennyiért olyat, ami jó lenne, akkor valószínûleg rendelek egy Kelly's láb és karmelegítõt az ebike-ról (esetleg megnézem van e a Berguson-nál, mert ott még fel is tudom próbálni) Bár az drágább (5000+3300 Ft) biztos vagyok benne hogy minõségi darabok. Kelly's Pro Team mezem és nadrágom van és azok is nagyon beváltak...

Alexander the Great

Alexander the Great

vendég

• fórumtag
  • 152 hozzászólás

Jó kérdés. Nem volt még idõm elmenni megnézni õket, a honlapjukon meg nem írják. Amúgy mi a különbség köztük?

Én csak design különbséget látok köztük, illetve a vectris karmelegítõje vmi pro jelzõjû, a többi performance :confused:

homola_m

homola_m

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás

Hali

milyen fajtájúak ezek a melegítõk ? vectris vagy race ?

Jó kérdés. Nem volt még idõm elmenni megnézni õket, a honlapjukon meg nem írják. Amúgy mi a különbség köztük?

Alexander the Great

Alexander the Great

vendég

• fórumtag
  • 152 hozzászólás

NorthWave kar és lábmelegítõket használ valaki?
Most akciósan 2490 Ft / pár áron lehet kapni mindkettõt a Bringaland-ban.

Hali

milyen fajtájúak ezek a melegítõk ? vectris vagy race ?

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
nekem bbb van nagyon jó, de ha northwave van ennyiért akkor szaladj......

homola_m

homola_m

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
NorthWave kar és lábmelegítõket használ valaki?
Most akciósan 2490 Ft / pár áron lehet kapni mindkettõt a Bringaland-ban.

Ha már kar és lábmelegítõnél tartunk, Kelly's és BBB márkájúakról mi a véleményetek? Ebike-on van mindkettõ, bár jóval drágábbak mint a Northwave.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

De csak azt nem értem, mért pont bringán?

:chin:
Amennyiben kerékpárosként teszed fel ezt a kérdést - arról már ne is beszéljünk, hogy te említetted, mivel foglalkozol; amihez gondolom nem kevés biológiát tanultál - akkor a választ is tudnod kéne.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Köszönöm a munkavédelmi felhomályosítást. Valójában egy laborban dolgozom - lehet csak tévedésbõl - ahová a szervek hozzák a mintákat hogy megmérjük mennyi por van a levegõben, azoknak milyen méreteloszlása van ... stb. Semmi bajom nincs nekem a véleményetekkel. De csak azt nem értem, mért pont bringán? Mivel jobb a levegõ ha csak kimész a városból? A mosoly annak szól, hogy hiába menekülsz akárhova Mo-on, ott sem sokkal tisztább a levegõ a porra nézve. Nem értem, miért nem abban alszik aki annyira aggódik? Csak ez volt a mosoly tárgya... továbbá, hogy azért amennyire elnézem, a szürõbetétet aranyárban mérik. Kész röhely az egész, hogy ennyit ki kell adni érte. Ezek beszerzési áron néhány 100ft-os tételek. Igaz, egyenként nem szokták árulni. De lehet hogy tévedek és mégis. De akkor ezért kerül olyan sokba. Mindenesetre a por csak egy adalék ami nem a legrosszabb adalék a levegõben. Én ha lehet akkor kémiai védelmet keresnék (nem, aktív szenes sem ment meg), de az már durva lenne. :D

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Szike81:

Lehet, hogy vicces és mindez csak megvezetés ami körülöttünk történik, azért, hogy megbecsült polgárok (igen jó fogyasztók) legyünk.
Igaz, hogy nem a por a fõ veszélyforrás, hanem az úgynevezett szálló por és a különbözõ gázok/gõzök.
Amennyiben nem intézed el a dolgot annyival, hogy népbutítás és õnámítás az egész, hanem kicsit is utánanézel a dolgoknak, akkor tudnád, hogy a normális maszok olyan aktívszén szûrõs betétekkel vannak ellátva, melyek pont ezeket az "elemeket" kötik meg.
Vannak légszûrésre vonatkozó munkavédelmi szabványok, amiknek meg kell feleni. Ugyan ezen szabványok vonatkoznak a különféle gyártási folyamatok mellett, veszélyes anyagokkal dolgozók védõfelszereléseire is.
Szóval annyira nem humbuk, mint a TV shop, bár ettõl sem lesz kockás a hasad :P

Nem hordok maszkot, több mint egy éve nem bringáztam városban /máshol sem/, de most kezdek visszaszokni. Futás közben viszont tapasztalom, hogy milyen dzsuvák jönnek fel a köpetemben és azt is látom, hogy a zsebkendõben mik vannak egy-egy csapadék nélküli idõszak után és ezek csak a legnagyobb szemcsék, a szemmel láthatóak (amibõl ugye jóval kevesebb van).

Két ismerõsöm is ilyet hord, nem annyira trendi és bizonyára sokkal viccesebb is, mint a Respro termékei, de itt biztosan csak a megszûrt levegõ jut a tüdõbe.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
úgy érzem hozzá kell szólnom.
Nos én ha használnék ilyet, - mivel nem a fõvárosban hanem egy csendes városban lakom így nincs rá szükségem, - akkor a munkavédelmi maszkot választanám. Hogy miért? Mert azok között van aktív szenes változat. Aki nap mint nap festékkel dolgozik annak bizony jól jön egy ilyen munkavédelmi maszk. Én mint asztalos dolgozom idõnként, s a körfûrésznek nincs elszívása, ahol használom ez nem megoldott. Így elég sok portól kímélem meg magam akkor mikor felveszem a munkavédelmi porálarcot és a munkavédelmi szemüveget.
No de visszatérve a légszennyezésre. A hivatalos szerv is megerõsíti mennyire szennyezett fõvárosunk levegõje. S igen, aki nap mint nap több órát van kocsik kipufogó gázai között, bizony jól teszi hogy maszkot használ. Régebben nem volt erre szükség hiszen töredéke volt az autós forgalom mint jelenleg. S hogy újra csak a maszkoknál maradjak, a respro ahogy írja is designos de csak a port szûri. Érdemes tehát beszerezni egy aktív szénnel rendelkezõ maszkot ami a gázokat is szûri. Ugye azért munkavédelmi maszk hogy megvédjen a külsõ gázoktól. S bizony úgy van kitalálva hogy megfelelõen az arcra illesztve mellette nem jut be káros anyag.
Úgy tudnám ezt röviden elképzelni mintha valaki passzív dohányos lenne.
Szóval ezen gondolat menetem miatt sem értek egyet azzal hogy hülyeség a maszk viselése. Ha valaki ezért a másikat neveti, hát lelke rajta. Én a helyében elgondolkoznék mennyire tiszta valójában az a levegõ amit beszív. Ha meg az a véleménye, hogy úgy is meg kell halni valamiben, akkor nincs mirõl beszélni vele.
Egészségére
Szerintem.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Én meg nagyon jókat nevetek, amikor valaki maszkban teker és azt gondolja hogy akkor most rendben van minden.... sajnálom hogy a fogyasztói társadalom betegségei ennyire fertõzõek. Valójában nem a por miatt aggódnék (bár megkérdõjelezhetõ hogy ez ellen mennyire védenek.)
Csak hogy halljatok más véleményt is...

Nos, ez is egy vélemény...
Tökéletes védelem nincs, ilyet nem állított senki. Mégis, ha már tekerek, akkor érdekes módon a bicajos sisakot is felveszem - ahogy teszik ezt (szerencsére) még sokan mások. Namármost, ha elcsap egy autó, sokat az sem véd - ahogy egyik maszk sem lehet tökéletes védelem a levegõbõl a szervezetünk felé "igyekvõ" káros anyagokkal szemben. Mégis, legalább a sisakkal tettem valamit azért, hogy valamennyire védjem a fejem - mint ahogy azért használok világítást, vagy akár csengõt stb., hogy valamennyire védjem magamat ugyanúgy, mint gyalogos és bicajos társaimat. Igen, a maszkkal talán ugyanezt teszem, és némi preventív haszna nyilván akad. Ha másban nem, hát ánnyiban, hogy legalább gondolatindítóként találkozzatok egy ilyen véleménnyel, mint amit alább te is olvashattál, általam. (Továbbá hozzászólásodból "egyértelmûen" kiderülhessen, mennyire nevetséges, idomított átlagfogyasztó vagyok.:))
Ettõl függetlenül, maszk nélkül nem bódítanám kontrollálatlanul a tüdõmet Budapest masszívan PNA-gazdag és egyéb járulékos szennyezõdésektõl sem mentes, finom ásványi anyagokban és sok más "nyomelemben" gazdag levegõjébõl. Ha csak 10 %-ot szûr meg ezekbõl egy ilyen maszk, és azon múlik, hogy nem 40 évesen, hanem csak 41 (!) évesen vág földhöz (földbe?) egy tüdõrák, én azt mondom, már megérte. Az, hogy mindeközben mesteri tanulmányokkal és a fogyasztói szokásokat mélységeiben ismertetõ, kutatási eredményekkel alátámasztott marketing-enciklopédiák elméleteinek a furfangosan "megvezetett" népes táborához csatlakoztam e dicsõ fogyasztói társadalmunkban, nos, az fog a legkevésbé zavarni. Már egyetlen év is nagy idõ; sokan milliókat fizetnének plusz egy évért, nem pedig 5-7-10e Ft-ot. Nekem megér ennyit, ha kinevetnek.
És neked?

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Én meg nagyon jókat nevetek, amikor valaki maszkban teker és azt gondolja hogy akkor most rendben van minden.... sajnálom hogy a fogyasztói társadalom betegségei ennyire fertõzõek. Valójában nem a por miatt aggódnék (bár megkérdõjelezhetõ hogy ez ellen mennyire védenek.)
Csak hogy halljatok más véleményt is...

pinya

pinya

vendég

• fórumtag
  • 163 hozzászólás
Közben kiderítettem milyen maszkot ajánlottak tegnap:
http://www.respro.co...ling/city_mask/
Berguson-ban néztem, gyártó oldala szerint mosható, a boltban ezt rosszul tudták ezek szerint. Elolvasom majd a beszámolókat is, köszi a sok infót és a gyors válaszokat!

Egyetértek, városban sportot ûzni nem egészséges. Én addig használnám a maszkot míg Graphisoft Parkból eljutok a Hármas-határ hegy lábáig. Egyszer jöttem a Moszkvától a Graphi-ig, nem volt kellemes...

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Kala írt egy alapos beszámolót a maszkjáról:
http://forum.bikemag...postcount=14971

Nagyon úgy van, ahogy a tüdõgyógyásza mondta. Önmagunk elleni vétek szinte bármilyen sportot üzni a városon belül. Szörnyûlködve nézem, amikor látom az embereket a forgalmas utak mellett futni, vagy éppen tempósan tekerni az autók közt védõmaszk nélkül.
Én Respro City-t használok, amit a Bergusonnál vettem, ha jól emlékszem 7e Ft-ért. 4 alkalom után (kb 3 óra tekerés városban) már mosni kell (!), ami azt hiszem, elég beszédes arról, mekkora terhelést kap a tüdõnk! Én néha Moszkva téren át megyek a Margit-híd felé, majd irány a III. kerület Szentendre felé a Duna mellett; és bár jókora utat az autóktól távol teszek meg, azon a pár szakaszon, amíg a bringaút a kocsik mellett vezet, bizony elég komoly terhelést kaptam, amit a maszk elszínezõdése elég jól reprezentál.
Ez félelmetes és egyszerre döbbenetes! (Így már érthetõ az az évi - állítólag - 10.000 tüdõrák...)