Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4195 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
És a lábaddal mi lesz? Nekem az szokott problémás lenni.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

alapvetõen érdemes egyszer beruházni egy nagyon jó, hosszúujjú aláöltözetbe, ha télen is akarsz bringázni/futni/síelni. (õsszel is jól jönnek ezek...) ez persze lehet a bringás mezed is, ha csak alkalmanként nyomod hidegben...

nekem az alsókesztyûm egy ilyesmi - kellõen meleg, de nem szoros (ez fontos, ahogy zeezoltano is írta - a végtagok elõször ott fognak fázni, ahol el vannak szorítva..). erre jön rá egy tetszõleges, de jó síkesztyû, ezen se érdemes spórolni. (nálam a sok év komoly síelés alatt a Nordica és a Salomon vált be..) síelésnél is igazából csak markolom a botot egész nap, még kevesebbet mozog a kéz...monduk váltani meg fékezni már nem egyszerû ennyi cuccban, de legalább nem fagysz meg.

Tudom én hogy a jó ruha drága, de alapvetõen görgõzök,ez meg egyszeri alkalom, és se kedvem se pénzem most 100k-t kicsengetni egy téli szettre, mert kb ennyibe került minden (cipõkabátkesztyûaláöltözet...stb).
Jelenleg 15ezrem van a célra, hogy ha nem is vigyorogva, de legalább vicsorogva túléljem valahogy :D

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
alapvetõen érdemes egyszer beruházni egy nagyon jó, hosszúujjú aláöltözetbe, ha télen is akarsz bringázni/futni/síelni. (õsszel is jól jönnek ezek...) ez persze lehet a bringás mezed is, ha csak alkalmanként nyomod hidegben...

nekem az alsókesztyûm egy ilyesmi - kellõen meleg, de nem szoros (ez fontos, ahogy zeezoltano is írta - a végtagok elõször ott fognak fázni, ahol el vannak szorítva..). erre jön rá egy tetszõleges, de jó síkesztyû, ezen se érdemes spórolni. (nálam a sok év komoly síelés alatt a Nordica és a Salomon vált be..) síelésnél is igazából csak markolom a botot egész nap, még kevesebbet mozog a kéz...monduk váltani meg fékezni már nem egyszerû ennyi cuccban, de legalább nem fagysz meg.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

kiskubai: ha nem tévedek, te kb. akkora vagy, mint én (172/65 kiló vagyok).

Kicsit tömörebb vagyok, 169/69 :D persze ez majd tavasszal változik :)
Köszi a tanácsot, kesztyûbõl meg van egy ilyen windproof bikefun-os kesztyûm, nekem az is jó, ha arra veszek rá mégegyet...

balint-ot meg megkeresem :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
-15 az már nagyon kemény hideg,5 ujjas kesztyûbõl is már csak a profik jók ha kemény hideg van és az sem árt ha szellõzik is mert ha bele izzadsz akkor már nem hõszigetel annyira javallom az aláöltözett kesztyût a decában az is kapható selyembõl 2300 pénz. ( ja és arra sem árt oda figyelni hogy sehol se legyen szoros mert akkor biztos hogy ott fog fázni. Lehet azonban hogy ilyen hidegben már sokkal jobb volna egy 1 ujjas kesztyû. A kabát sem nem olyan egyszerü mert kérdés még az is milyen a hõérzeted, de szinte biztos hogy még egy felsõ aláöltöztet minimum kell.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
kiskubai: ha nem tévedek, te kb. akkora vagy, mint én (172/65 kiló vagyok). rbalint88-at kérdezd meg, õ hirdetett egy nagyon jó, gy.k. vadi új 3-in-1 M-es Fundango kabátot nagyon jó áron- a belseje softshell, mint a bringás ruhák legtöbbje, a külseje víz és szélálló, és különválaszthatóak. nem kifejezetten bringás, de legalább meleg és tuti. de ha meg bringás kell, akkor én csak windstopperes softshellt vennék, de azok meg drágák..mondjuk egyszer kell megvenni.

kesztyûbõl ami nekem bevált hidegben régebben, az a leharcolt Nordica síkesztyûm volt, alatta egy ilyen egyszerû decathlonos polárkesztyûvel...ez a kombó egész napos síelésben -15 fokig vált be, hóviharban és nagy szélben, szóval olyan -20nak biztosan érezhette az ember..nem az a tipikus technikai cucc, de nem is kell amiatt aggódnod, hogy mikor fagy le a kezed..

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Szerintem az elgondolásod jó, de a kép, meg leírás alapján nem tudnám eldönteni, hogy milyen a kabát.
Még annyit hozzátennék, hogy azért a -15-höz ez nekem kevésnek tûnik, legalább egy kicsire összehajtható extra réteget eltennék hátsó zsebbe, hátha huzamosabb ideig meg kell állni

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Max 15ezrem lenne télikabátra és kesztyûre, mit ajánlanátok?
EZ a kabát bírná mondjuk -15 fokig (alkalmi, nem 3-4 órás tekerések) ha alatta ottvan a thermo gatya kantárja, mez, thermo mez?

Kesztyûbõl síkesztyû is jó, csak beleférjen az árba...Dekás cuccokat preferálom mióta nálunk is van (kecskemét), de jöhet pesti bolt is, szoktam feljárkálni.

Szerk: Konkrétan a ruha rövidebb téli tekerésekre, meg egy január elején lévõ "verseny"-re kellene, ahol Rajka-Bécs, másnap Bécs-Pozsony, utána pedig Pozsony-Rajka lenne, mindez január elején. Figyelembevéve hogy ez 190km, és -15 fok várható akkorra, úgy kéne öltözködnöm...

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

north wave celsius cipõt honnan lehetne beszerezni (45)? probike-ban nincs, forgalmazónál sincs, ebay-rõl meg drága (150 euro körül)...
ötlet?

Én a Bringavilágban vettem anno. Ma is voltam bent, láttam Celsiust. A honlapon azt írják van 45-ös piros/fekete.

http://www.bringavil...&productid=8685

Persze telefonon érdeklõdj, nem tudom, mennyire frissítik az oldalt.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

north wave celsius cipõt honnan lehetne beszerezni (45)?

Shimano meg chain nem játszik? A chain nekem bevált, nagyon jó meleg és tényleg teljesen vízálló(a stoplinál persze bejuthat).

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

AcYL 07

AcYL 07

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Annyi tippem van, hogy CRC- rõl, de ott is 120 € .
Bár ha jobban megnézem csak 39 és 41 es van... :S
" Aki reménybõl él, éhen hal." Benjamin Franklin

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
north wave celsius cipõt honnan lehetne beszerezni (45)? probike-ban nincs, forgalmazónál sincs, ebay-rõl meg drága (150 euro körül)...
ötlet?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Jó reggelt sisaktolvaj! :P

Vagy ami itthon is beszerezhetõ: BBB Aquashiel; Iroclad Tundra. (Bár ez utóbbinak két változata is van és a jobbiknak az ára eléggé borsos, de rohadt meleg és szintén víz és szélálló.)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Van valami titkos tippetek ilyen -5 fok körüli hidegekre kesztyû témakörre ? A síkesztyû meleg ugyan de olyan vastag, hogy nem érezni a fékkart. Ti miben nyomjátok ilyenkor ? Van egy "windstopper-szerû" (nem origin. Windstopper) kesztyûm de utoljára még a hó elõtt -2 fokban tekertem benne és már kezdett kevés lenni.

Ezt vedd meg nagyon meleg nagyon jól szellõzik és még vízálló is én ebben voltam most a tortúrán tuti jó!!! http://www.chainreac...x?ModelID=15092
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Van valami titkos tippetek ilyen -5 fok körüli hidegekre kesztyû témakörre ? A síkesztyû meleg ugyan de olyan vastag, hogy nem érezni a fékkart. Ti miben nyomjátok ilyenkor ? Van egy "windstopper-szerû" (nem origin. Windstopper) kesztyûm de utoljára még a hó elõtt -2 fokban tekertem benne és már kezdett kevés lenni.

-4 ben voltunk kinn múltkor, ilyen gagyi aldis kesztyû akadt a kezembe, azt vettem fel.
elõször öltözz fel rendesen inkább! ha veszel fel rendes kabátot, akkor a kézfejed sem fog fázni annyira. (tömören: a karod melegen van tartva, oda nem kell hõt szállítania a testednek, így tud a kézfejedben keringeni a vér. ez igaz a lábra is.)
az említett hõmérsékleten simán voltam aláöltözõ trikó-mez-karok-thermoszélálló kabátban.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
A héten már 9-10 fokokat is mondanak.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Nekem is Bikefun-os windstopper kesztyûm van, azt olyan péusz 2-5 fokig tudnám javasolni, az alatt nem. Én is mostanában tervezek télikesztyût venni, valószínûleg sikesztyût fogok venni. Alulra nekem bakancs+Merida team hosszúnadrág+farmer, felülre pedig ugye a nadrág kantáros része+póló+merida team thermo mez+polar pulcsi+kabát+Sapka,sál. Mondjuk eddig 30-40 perc volt a maximum amit kint voltam, de bevált.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.676 hozzászólás
Marci

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Na, 1.5 óra alatt a lábujjaim fáztak kicsit, meg az ujjam vége:) De mivel az orrom folyton folyik ilyenkor, ezért amikor megálltam, mindig fújtam meleglevegõt a kesztyûbe, és semmi baj nincsen vele:)

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Kicsit nagy sajnos. Illetve a farmer csúszkálása miatt szerintem faszán le tud csúszni, még ha a mérete jó is. Amikor felpróbáltam, akkor jónak tûnt, de most már tudom, hogy legközelebb olyan kell, ami kicsinek tûnik :-)