Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4195 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Akkor húzz a kezedre széttaposott sportcipőt és véknya zoknit. Ha a lábadra bevált, szerintem a kezedet is óvni fogja! 

nem tok benn váltani, + fékelni  :)

momentán a legzoralabb bbb kesztyű vagyon, az kb jó....

Bikertigger módosította - 2015. december 20. - 16:33

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

sztem egyénfüggő

nekem -2-3 fokban sem fázik a lábam a széttaposott sportcipőkben véknya zoknival, még völgymenetben sem, kezem viszont +12 ben 5 perc+os kutyaséta közben is majd lefagy.

Akkor húzz a kezedre széttaposott sportcipőt és véknya zoknit. Ha a lábadra bevált, szerintem a kezedet is óvni fogja! 

• Tekergek kedveli ezt

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

sztem egyénfüggő

nekem -2-3 fokban sem fázik a lábam a széttaposott sportcipőkben véknya zoknival, még völgymenetben sem, kezem viszont +12 ben 5 perc+os kutyaséta közben is majd lefagy.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Szerintem ez nem ilyen egyértelmű. Kezem országúton soha nem fázik, lábujjaim 20-25 km után már fáznak 0 fok körül meleg gyapjú zokniban és elég jóféle kamásliban. Szóval ez egyén függő. Elég tré a téli ruházatom, legjobb darab egy mavic sisak alá való. Gatyám egy turkálós retek, de szél membrános. Kesztyűm egy tisztarongy BBB de az is totál szélálló.

A több9 Lidl és alap Decathlon.

egy plusz réteg nadrág,vagy ilyesmivel már nem fázna a lábad

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

szak

szak

vendég

• fórumtag
  • 350 hozzászólás

nagy tévedés,h a kezed fázik. ha a végtagjaid fáznak,akkor nem vagy megfelelően felöltözve. a belső szerveid hidegebb hőfokon vannak...

Szerintem ez nem ilyen egyértelmű. Kezem országúton soha nem fázik, lábujjaim 20-25 km után már fáznak 0 fok körül meleg gyapjú zokniban és elég jóféle kamásliban. Szóval ez egyén függő. Elég tré a téli ruházatom, legjobb darab egy mavic sisak alá való. Gatyám egy turkálós retek, de szél membrános. Kesztyűm egy tisztarongy BBB de az is totál szélálló.

A több9 Lidl és alap Decathlon.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Labam labfejem sosem faszik.torzsem sem szokott hisz van hogy meg is izzadok bar ezt igyekszem reteges oltozkodessel elkerulni.
A kezemet semmi nem vedi.
Utolso tekeresnel arra jutottam hogy a szel huti le a kezem es attol kezd fazni.maszasnal sehol semmi gond.sot egy reteget meg le is szoktam venni nehogy megizadjak.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Ti mivel veditek a kezetek a hidegtol szeltol?
Jelenleg egy vekonyabb si kesztyut hasznalok de nem eleg meleg es nem eleg vekony foleg sti fekvaltohoz.
Gcn-en neopren kesztyut ajanlanak.
Na mar most ez is olyan mint amit buvarlodashoz hasznalnak?beazik es onnantol melegit a vizreteg vagy van belole vizhatlan?ha van akkor az mennyire melegit,es mennyire szel allo?
Ha ez is olyan beazos melegitos buvaros tema akkor nem zavaro a nedvesseg?

nagy tévedés,h a kezed fázik. ha a végtagjaid fáznak,akkor nem vagy megfelelően felöltözve. a belső szerveid hidegebb hőfokon vannak,mint kellene. a jelenlegi 0- +5 fokban,ha jól vagy felöltözve,akkor elég lenne a vékony kesztyű is. én mostanában egy lidl-s,vagy aldi-s vackot hordok(már nem tudom hol vettem),de tök melege van benne a kezemnek. nem egy minőségi kesztyűre gondolj. viszont a törzsem jól szigetelt. a kamáslival is ez a helyzet. én vékony,nyári zoknit hordok ilyenkor is(természetesen kamáslival),és nem fázik a lábfejem.

a napokban vettem a lidl-ben egy hosszú ujjú aláöltözőt. nem akciós,vagy ilyesmi. csak megláttam,és megvettem. tudom,h nem egy csúcskategóriás cucc,de működik. legalábbis a tegnapi két órás tekerésemnél teljesen jó volt. 

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.018 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Jelenleg egy vekonyabb si kesztyut hasznalok de nem eleg meleg es nem eleg vekony foleg sti fekvaltohoz.
Na mar most ez is olyan mint amit buvarlodashoz hasznalnak?beazik es onnantol melegit a vizreteg vagy van belole vizhatlan?ha van akkor az mennyire melegit,es mennyire szel allo?

Egyénfüggő, kinek mennyire fázik a keze. Ezt pl. merem javasolni:

http://ironclad.hu/w...f-fleece-black/

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

regi/hibas agyvaltokat veszek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nekem se futáshoz, se kerékpárra nem jött be a gyapjú, kivéve a sapkát. Egy idő után úgy átizzadom őket, hogy elkezdek fázni, egyszerűen nem tudok úgy felöltözni, hogy az elején ne legyen melegem, utána meg ne fázzak bennük. Viszont utcára és jégre bevált.

• Vejne kedveli ezt

A sebesség mindent megold.

trek8k

trek8k

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

És a pulóverek is gyapjóból vannak? Azok is eszméletlen drágák.

Van műanyag nadrág aláöltözetem de ha azt felveszem jobban fázok mintha nem vennék semmit, kiszorítja a a levegőt a szőrszálak közül. Pamut sokkal jobb nála, szerencsére lábamon nem izzadok azért ott nem fontos a gyapjú, de majd veszek azt is ha találok.

Megyeri hídon járok, ott rendszeresen köd van ilyenkor ami rohadt hideg + 25-30km/h menetszél :).

Egy 200-as és egy 260-as Icebreaker pulcsit szoktam a pólóra venni. Néha érzem, hogy a hasam lehűl egy kicsit, de nem vészes. Még régebben vettem őket külföldről, amikor még nem voltak ilyen horror árak.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Te tekersz is vagy tandemban mész valakivel? :D Ennyi ruhával már kb megmozdulni sem tudnék, nem hogy bringázni...

Csakis egyedül :D

Igen, a Michelin baba érzés megvan, de legalább jó melegen tart :D

laczie

laczie

fórumtag

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
  • LocationBudapest

Legalul bringás gatya meg technikai hosszúujjú... ezen legalább két melegítő nadrág térdmelegítővel, meg három hosszúujjú.

Nem kimondottan bringás ruha, de menet közben elmegy, ha meg megállok, a legfelső réteget szét kell húzni :)

A legviccesebb, hogy úgy sem fázok, hogy mikor otthon levetkőzök, a legalsó hosszúujjúból, ami a technikai ruha felett van, facsarni lehet a vizet :)

Te tekersz is vagy tandemban mész valakivel? :D Ennyi ruhával már kb megmozdulni sem tudnék, nem hogy bringázni...

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Legalul bringás gatya meg technikai hosszúujjú... ezen legalább két melegítő nadrág térdmelegítővel, meg három hosszúujjú.

Nem kimondottan bringás ruha, de menet közben elmegy, ha meg megállok, a legfelső réteget szét kell húzni :)

A legviccesebb, hogy úgy sem fázok, hogy mikor otthon levetkőzök, a legalsó hosszúujjúból, ami a technikai ruha felett van, facsarni lehet a vizet :)

laczie

laczie

fórumtag

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
  • LocationBudapest

Nekem ez a térdmelegítő jött be leginkább, mert jó meleg és nem csúszkál, fel-le. http://ebike.hu/term...e-terdmelegito/

Van szélálló verziója illetve hosszabb is.

Nálam ez fölé egy Tschibo-ban szerzett bringás nadrág van. Nekem 5-10 fokig ennyi elég. most már, vagy veszek még egy betétes rövidnadrágot a térdmelegítőhöz, vagy egy vékony, de meleg aláöltözetet veszek a gatya alá. 

Felül egy viszonylag egyszerű, olcsó Decathlon-os aláöltöző, majd rá egy bringás póló, majd a remek Lidl-is softshell kabát. :) 

Én nem áldoztam sokat a felszerelésre, mert szeretek minden időjárásnak megfelelőt magamra aggatni, ahhoz meg túl sokba kerülne az a készlet amiből dolgozom...

Biztos nagyon frankók a márkás, drága cuccok, de én nem hiszek , abban hogy télen bármelyik megfelelne minden körülménynek, tekerés közben.

u.i.

izzadás jár a tekeréshez, főleg télen, ha nem akarsz megfagyni, és haladni is akarsz, én is 25-tel szoktam kb., 

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Pamutot felejtsd el. Műszál, vagy gyapjú a nyerő. Én gyapjú cuccokat hordok. 0 fok körül felül 3 réteg kell (merino póló + 2 pulcsi), alul térdvédő + merino leggings + 3/4-es bringás gatya. Szélálló cucc csak akkor kell, ha hidegebb van, vagy nagyon erős a szél.

A Decathlon-ban vannak merino cuccok, techwool néven.

És a pulóverek is gyapjóból vannak? Azok is eszméletlen drágák.

Van műanyag nadrág aláöltözetem de ha azt felveszem jobban fázok mintha nem vennék semmit, kiszorítja a a levegőt a szőrszálak közül. Pamut sokkal jobb nála, szerencsére lábamon nem izzadok azért ott nem fontos a gyapjú, de majd veszek azt is ha találok.

Megyeri hídon járok, ott rendszeresen köd van ilyenkor ami rohadt hideg + 25-30km/h menetszél :).

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.674 hozzászólás

Vettem két éve egy Aldis esőkabátot és két óra komolyabb eső után átázott. Vettem egy másik kabátot 20 ezer felett és az nem ázott át mikor egész nap bringáztam benne külföldön. Ezután nem merek kockáztatni egy megfázást. Esőkabátot most már valószínű munkaruházati boltban vennék de ott se sokkal olcsóbban úsznám meg. Aldis kabátom városi használatra nagyon jó.

Naív dolog elvárni egy néhány ezer Ft-os "esőkabáttól" hogy az majd órákon át, évekig vízálló lesz.

Viszont még a Löffler GoreTex kabátom is átnedvesedik kicsit a karján - igaz csak évek után. Próbáltam impregnálni minden félével de semmi hatás, átnedvesedik. Viszont ezeknek a drága esőkabátoknak nagyon finom, jó az anyaga. Mikor érintkezik a bőröddel, nem dunsztolódsz beléjük.

Más:

Merinói gyapjú nekem nagyon bevált zokniként és sapkaként, ezért szeretnék anyagi lehetőségeim szerint aláöltözetet is beszerezni ebből az anyagból.

Lehet valahol reális áron kapni merinoi gyapjúból készült ruházatot (aláöltözetet)?

Mountex árai kicsit elszáltak, mégha meg is tudnám venni akkor sem költenék rá enyit, főleg hogy hasonló áron mr. Sale-nél kabátot lehet kapni kasmírból.

Az Endurának van a "Baa Baa Merino" aláöltözetei. Olyat vegyél. Nekem olyan sapkám, egy álom. Télen mínusz fokban és szélben, full átizzadva is melegen tart.

http://www.alpinbike...tozet-242-marka

• Domonyiferenc és Atombike kedveli ezt
Marci

Domonyiferenc

Domonyiferenc

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

Tényleg nem akarok a zsebedben turkálni de ha ajánlok egy gatyát 5000-ért és még ki is próbálom helyetted, tartósan, régen használva és megmondom hogy jó a cucc, akkor miért veszel 23ezerért meg valamit ? Ráadásul ezek a nagy boltok nem szaroznak ha nem tetszik vagy rossz a méret, cserélik szó nélkül. A kis bolt nem fogja ezt neked megtenni.
De persze a te döntésed mit veszel.

Vettem két éve egy Aldis esőkabátot és két óra komolyabb eső után átázott. Vettem egy másik kabátot 20 ezer felett és az nem ázott át mikor egész nap bringáztam benne külföldön. Ezután nem merek kockáztatni egy megfázást. Esőkabátot most már valószínű munkaruházati boltban vennék de ott se sokkal olcsóbban úsznám meg. Aldis kabátom városi használatra nagyon jó.

trek8k

trek8k

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

Sziasztok,

Tudnátok tanácsot adni abban hogyan érdemes öltözni 0°C környékén, hogy ne izzadjak le de ne is fázzak? (bringázás közben városban)

Amit jelenleg használok:

alul: vékony softshell nadrág + pamut aláöltözet + térdmelegítő - ebben így nem izzadok de fázok (csak a sejhajom fázik, a  térdem nem)

felül: mez (műanyag) + akryl vékony pulóver + szél és esőálló polár - ez így nagyon sok és leizzadok, de ha kihagyom a vékony pulcsit akkor fázok.

+ van egy kis súlyfelesleg rajtam és néha izmot is építek, emiatt kicsit jobban izzadok az átlag vékony testalaktú sportolóknál.

Más:

Merinói gyapjú nekem nagyon bevált zokniként és sapkaként, ezért szeretnék anyagi lehetőségeim szerint aláöltözetet is beszerezni ebből az anyagból.

Lehet valahol reális áron kapni merinoi gyapjúból készült ruházatot (aláöltözetet)?

Mountex árai kicsit elszáltak, mégha meg is tudnám venni akkor sem költenék rá enyit, főleg hogy hasonló áron mr. Sale-nél kabátot lehet kapni kasmírból.

Pamutot felejtsd el. Műszál, vagy gyapjú a nyerő. Én gyapjú cuccokat hordok. 0 fok körül felül 3 réteg kell (merino póló + 2 pulcsi), alul térdvédő + merino leggings + 3/4-es bringás gatya. Szélálló cucc csak akkor kell, ha hidegebb van, vagy nagyon erős a szél.

A Decathlon-ban vannak merino cuccok, techwool néven.

• Atombike kedveli ezt

Domonyiferenc

Domonyiferenc

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

Szia! Ezt most találtam, ha jó neked... 
http://apro.bikemag....-2-l315661.html

Jó lenne,főleg az ára miatt csak az M-es méret kicsi.