Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4195 hozzászólás a témában

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
szerintem ilyenre gondolt:

Feltöltött kép
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.677 hozzászólás
Apacs festés csak Manitou villával mûködik ? :-)))
Marci

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Titkos apacs harci festés a csapatszellemet erõsítendõ!

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
platzangst-shop.com google a te barátod is

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Láttam valamit, amit nem értek: Eurosporton épp most megy egy országúti verseny. Az egyik versenyzõn közvetlenül a térde alatt láttam valami gumiszalagnak látszó dolgot. Ez vajon mire/miért jó?

Nem ilyen volt?

Feltöltött kép

ninetysix

ninetysix

újonc

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Platzangst ruhát lehet venni Magyarországon? Ha nem akkor honnan lehet rendelni?

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás

Elasticnál kb. mennyibe kerül egy darab egyedi mezt csináltatni?

8k környékén halottam de ez nem mai adat és függ az anyagtol és betéttöl is.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
biztos Dr. Levin térdszalagpánt :D

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás
Láttam valamit, amit nem értek: Eurosporton épp most megy egy országúti verseny. Az egyik versenyzõn közvetlenül a térde alatt láttam valami gumiszalagnak látszó dolgot. Ez vajon mire/miért jó?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
[quote name='stellaz']Bringázás közben is? Ott nagyobb a menetszél, ami átpréseli a vizet, az eleve gyengébb anyagon, mert a páratermelés is itt a legaktívabb. A campa bicajos esõkabátomban belülrõl akkor is csurom vizes leszek, ha egy szem esõ nem esik.

Semmivel nem megyek lassabban sível mint bicóval, sõt, így a menetszél sem kisebb, a folyamat is hasonló mert a felvonózás megfelel a fölfelé menetelnek a lesiklás meg a lejtõzésnek. Páratermelés az általában nem olyan aktív, kivéve ha pályában síel az ember mert ott nagyon oda kell tenni magát.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ezzel csak egyetérteni tudok, ezért is van (és lesz) mindig is full bõr hegymászóbakancsom, mindenféle marketingtuning (GTX) nélkül.

Nekem is, kizárólag bõr bakancs, és méhviasz :) De még nem is ázott be soha.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Amúgy a természetes vízálló és lélegzõ anyag, az pl. a marhabõr bõr, fókabõr, stb. :)

Ezzel csak egyetérteni tudok, ezért is van (és lesz) mindig is full bõr hegymászóbakancsom, mindenféle marketingtuning (GTX) nélkül.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Nekem egy Schöfel márkájú Gore bebújós dzsekim van, turiból. Díjbeszedõként dolgoztam egykoron, reggel nyolckor kezdtem és este hatig dolgoztam benne csendes áztató esõben mentem házról-házra, munka végeztével levéve a csuklómnál és a nyakamnál volt vizes a beszivárgó víztõl, amúgy tökre száraz voltam.
North FinderSoftshel kabátom kilenctõl délután kettõig síelés szemerkélõ esõben, szintén nem ázott át bár kívülrõl úgy néztem ki mint akit bedugtak egy hordó vízbe, Spyder sínadrág sem ázott át, nálam mûködnek ezek a dolgok.

Bringázás közben is? Ott nagyobb a menetszél, ami átpréseli a vizet, az eleve gyengébb anyagon, mert a páratermelés is itt a legaktívabb. A campa bicajos esõkabátomban belülrõl akkor is csurom vizes leszek, ha egy szem esõ nem esik.

Általában meg is adják a vizálló képesség nyomásértékét, ami fordított arányban van a lélegzõ képességgel. Egyébként ezért is polár az összes ilyen kabát bélése (ha van, ha nincs akkor azt, vagy aláöltözetet ajánlanak), mert az felvezeti a felületére a párát, és onnan már van ideje elpárologni az izzaságnak.

Amúgy a természetes vízálló és lélegzõ anyag, az pl. a marhabõr bõr, fókabõr, stb. :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Nekem egy Schöfel márkájú Gore bebújós dzsekim van, turiból. Díjbeszedõként dolgoztam egykoron, reggel nyolckor kezdtem és este hatig dolgoztam benne csendes áztató esõben mentem házról-házra, munka végeztével levéve a csuklómnál és a nyakamnál volt vizes a beszivárgó víztõl, amúgy tökre száraz voltam.
North FinderSoftshel kabátom kilenctõl délután kettõig síelés szemerkélõ esõben, szintén nem ázott át bár kívülrõl úgy néztem ki mint akit bedugtak egy hordó vízbe, Spyder sínadrág sem ázott át, nálam mûködnek ezek a dolgok.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Dolgoztam egy idõbe negy túra boltban és teljesen általános kérdés volt a lélegzõ kabátokkal kapcsolatban: "És akkor ebben nyáron sem izzadok bele?"

Erre elmeséltem, hogy nyáron, 30 fok melegben, mikor polóban is folyik a víz rólad, ha valaki felvesz egy téli kabátot, attól még neki nem biztos, hogy kellemesebb hõérzete lesz :)

Amúgy a lélegzõ kabát vizesen nem lélegzik, a víz eltömi a pórusokat. Bicajon nekem sem vált még be semmi ilyesmi. Illetve annyiban igen, hogy szemerkélõ esõt megfogja, majd ha átáztál, akkor legalább a szél nem fúj keresztül, ami a legfontosabb. Túrázni, lassabb menetre meg kell vinni poncsót is, abba nem rohadsz bele, és a legjobban véd nagy zuhéban.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.677 hozzászólás
Azt remélem te sem gondolod komolyan, hogy edzés alatti teljesítménykor keletkezõ izzadságodtól bármilyen anyag szárazra fog téged lélegeztetni ??? Túratempóra azért én még örömmel használom a Goretex-em. Nem ázik, nem dunsztol.
Jeantex-em nekem is volt, 1-1,5 év után totál tönkrement az anyaga. Szörnyen néz ki, bárki megnézheti. Egy nagy marketing mûbalhé az egész cég. Mindenki meneküljön tõle.
Én szóltam !
Marci

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Túrára jó, edzésre teljesen alkalmatlan, 60 km/h fölött a menetszél átnyomja rajta a vizet.

EDIT Semmiféle marketingcél nem vezérel, mindenki azt vesz, amit akar, csak a tapasztalatokat mondtam el. És tök objektíven megy át rajta a menetszéltõl a víz.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nem akarom mindenképpen megvédeni a Jeantex kabátot, de nekem is ilyen van, és soha ilyen problémám nem volt vele. Én egy horvátországi út elõtt vettem egy nappal, és az elsõ próba az a két napos út volt, ami szinte folyamatos esõben telt a Balaton partjától, az Adriáig. Ha nincs nálam, biztos, hogy nem csináltam volna végig. A szabásával sincs gondom, pedig én sem vagyok pocakos túrázó.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Szóval többször volt már szó a különbözõ esõdzsekikrõl. Mivel már hetek óta kénytelenek vagyunk esõben edzeni, aki nem papír, az kitapasztalhatta, hogy mi jó, mi nem jó. Írtátok régebben a Decathlonban is kapható Jeantex T3000 típust. Mutatós kinézet, de méregdrága ár. (15e körüli) Karácsonykor kifogtam egy akciót a neonsárga verzióra 10 rugóért, gondoltam, ennyit egy lélegzõ dzseki megér. Sajnos igen hamar kiderült, hogy a nagy felhõszakadáskor beázik mint az állat. További hiba, hogy az M-es is lobog rajtam, s hát egy ilyen árkategóriájú cuccot lehet nem a pocakos túrázókra kellene méretezni. Ezt megtapasztalva átálltam egy jó kis Nortwave Mate típusra. Testhezálló, enyhén áttetszõ, egyáltalán nem lélegzõ design. Viszont teljesen vízhatlan. Persze beledunsztosodsz, s ha az áthûl, ugyanúgy fázhatsz. De csak az elején. :)

Nos, tegnap hosszú edzésem volt, s gondoltam mindkettõt magammal viszem. Mivel csak szitálás volt, a Jeantex-el nyitottam, hogy ne rohadjak bele. 1 óra után le kellett magamról cibálni, mert lucskosra átázott, s már nem bírtam lefelé tempót menni a didergéstõl. Váltás Northwave-re, s további 10-15 perc didergés. Majd a termelt hõtõl kiszáradtam (a dzseki alatt), s beállt a jó kis dunsztos meleg. Nem mondom, hogy örömteli volt az esõ-ride, de nem fáztam, s további 2.5 órán át csak esett, csak esett, csak esett. Végeredményben egész jól éreztem magam. Hazaérkezés után elég penetráns szagot árasztott az aláizzadás. Viszont nem fáztam, ezt nem gyõzöm ismételni. És nem is ázott be.

Tanulság? Aki nem vitrinbicajos, az vegyen inkább vízhatlant, a lélegzõ cuccos nekem még soha sem mûködött, s itt azért nem kis magashegyi tapasztalatról beszélünk. Beázott a GTX, beázott az Aquatex. Belerohadsz? Igen. De inkább bedunsztosodom, minthogy dideregjek. A Jeantexet mindenesetre mindjárt fel is teszem apróba, a "lélegzõ esõkabát" mítosza remélem néhány embert megtéveszt még. :(

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás

Hááát nincs már közszeméremsértés! Ugyanis mindazokat bevihetnék, akik csípõnadrágban járnak, és néha lehajolnak...
No és mi lett a sorsa a nadrágnak? Pl. sisak alá nem lehet kendõt szabni belõle? Mert pl. kopasz embernek a sapka alá kendõ is ajánlott, de ugye a pamut nem ideális...

A sorsa még nem dõlt el, de párom nem hajlandó megvarni, mert fél hogy újra felveszem!