Jelentkezz be Regisztrálj
Bringás ruházat
Írta 2010. augusztus 06. - 21:19
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2010. augusztus 05. - 19:21
Az ALDI-ban kapható alsógatya az mit tud? Tudnál bõvebben írni róla?
Írta 2010. augusztus 05. - 18:50
Szerintem olcsón is lehet jót kifogni. Csak jó helyen kell keresni.
Am boxert nem használok alatta, meg semmit.
Írta 2010. augusztus 05. - 17:24
Amúgy azzal, hogy nem vesztek alsógatyát a bringás nadrág alá, totálisan megdöbbentettek. Valahogy ezt sosem gondoltam volna
Írta 2010. augusztus 05. - 16:16
Írta 2010. augusztus 05. - 13:42
X-Bionic-ot ismeri valaki?
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2010. augusztus 05. - 13:21
Írta 2010. augusztus 05. - 12:51
semmiho: Endura gatyám nekem is van (Humvee) és nagyon-nagyon szuper, nagyon imádom! Nem akad be sehova se és betétet is adtak mellé Szerintem pont láthattad is Salzon
Írta 2010. augusztus 05. - 12:46
mosogassa akinek két anyja van
pár perc alatt megvan, folyékony mosószer, hideg vizes öblités és kész is van
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. augusztus 05. - 12:44
Jelenleg northwave nadrágot használok. Érdekelne, van-e érdemi különbség ezek és az ennél drágább nadrágok közt.
Ahoy elõttem is írta valaki: elég sûrûn összegyûrõdik a betét és olyankor dörzsöl. 70-80km már nem túl kellemes a végén és nem tudom egyértelmûen és kizárólag a nyereg számlájára írni.
Mérsékelt mennyiségû tapasztalataim vannak csak, így amit írok, tessék fenntartásokkal kezelni! Szóval, használtam már noname bicajos nadrágot, amit anno 4 éve Ausztriában vásároltam a Hofer nevû üzletben (nálunk Aldi). Ma is megvan és egész tûrhetõ minõség - leszámítva, hogy gyorsabban büdösödik, mint márkás társai és sajnos a szivacs már teljesen összeesett benne, így ezt csak akkor használom, ha minden más a mosásban van és rövid tekerésre megyek. (Még mielõtt a büdösödés kapcsán valaki írná: minden egyes használat után mosásba kerülnek a cuccaim.) Ezen kívül 1 db Vaude-t használok kb. 1.5 éve, 2 db Endurát (egyiket fél éve, másik új), valamint van egy lassan 4 éves kantáros Assos-szom.
Elõször is, az ár. A noname 1-2e Ft volt - anynit megért, alapvetõen hozza azt, amit akár egy közepes árszintû (szerintem ez olyan 6-8e Ft) nadrág kínál. A Vaude és az Endura nálam teljesen egy kategória: nem büdösödik be (ennek ellenére megy a mosásba használat után) és hosszabb távon is kényelmes - talán az Endura szivacsbetétje egy hajszállal kényelmesebb a hosszú tekeréseknél. Enduránál még nincs hosszabb távú tapasztalatom, hiszen a régebbi is csak fél éves, így a betétek élettartamáról nem tudok írni. A Vaude 1.5 év alatt szerintem semmit sem vesztett eredeti értékébõl - vagy csak nekem nem tûnik fel. Az árról: Vaude 12-14e Ft, Endura ~8e Ft, így ezentúl nálam egyértelmû, melyiket veszem, ha szükség lesz rá.
Ami az Assos-t illeti, arról csak jót tudok írni. A 4 év használat után a betét enyhe fakulásán kívül semmi (!) nem látszik rajta, a szivacsbetétje pedig akár újkorában. Leértékelve jutottam hozzá annak idején, ~38e Ft-ról (sajnos nem elírás...) ~17e-re leértékelve. Méregdrága, de a minõsége... Hangsúlyoznám, hogy a többi is szuper és bõven elég, de valahogy az Assos más dimenzió. Hát igen, Swiss made felirat díszeleg rajta...
Írta 2010. augusztus 05. - 11:47
Ahoy elõttem is írta valaki: elég sûrûn összegyûrõdik a betét és olyankor dörzsöl. 70-80km már nem túl kellemes a végén és nem tudom egyértelmûen és kizárólag a nyereg számlájára írni.
Írta 2010. augusztus 05. - 11:42
Ne nekünk magyarázd, szvsz aki idejár, az megérti. Inkább a baciknak, gombáknak kellene ezt elmesélni, hogy hosszabb túrák idején menjenek õk is szabadságra.jójó, persze minden bringázás után mosni kellene
Írta 2010. augusztus 05. - 09:41
de pl. amikor balatonon voltam egy hétig francnak lett volna kedve lötykölni, utána meg várni hogy megszárad mikor minden nap mentem tekerni
vagy ilyenkor hétközben 4-ig meló, utána fél hattól 9-ig megyek bringázni utána hullafáradtan bedöglök az ágyba, mosogassa akinek két anyja van
16rugós gatyából meg nem szándékozok több darabot venni, szerintem ez érthetõ
Írta 2010. augusztus 05. - 09:21
Írta 2010. augusztus 05. - 07:05
Néha azért megtudtok döbbenteni! azért az alapvetõ higiéniai dolog hogyha valamibe bele izzadok (ráadásul erõsen) akkor azt rögtön kimosom. Sanszos hogy a gombák épp azért telepedtek rád mert a ritkán mosott és a használat után nedves betét ideális tenyésztelep a gombáknak.
Egyébbként természetesen alsónadrág nélkül, ha valamihez nem értesz szerintem nyugodtan kérdezz a boltban ahol vásárolsz.
ja jogos, nem tudom, hogy gondoltam végülis magam sem. De akkor jópár ilyen gatyára szükség van. És mit csinálnál mondjuk egy több napos túrán ahol normálisan mosni nem lehet? Annyi gatya ahány nap. Azért az necces. Mondjuk jobb megoldás nincs. Meg akkro mit jelent ezeken a gatyákon az, hogy antibakteriális?
Írta 2010. augusztus 05. - 06:32
Hello!
Azt szeretném megkérdezni, hogy Ti milyen idõközönként szoktátok mosni a bicajos gatyáitokat? Minden nagyon tekerés után mosás vagy hogyan? Nekem egy darab olyan gatyám van ami relatív komoly, így ritkábban mosom, ja és alsógatya nélkül használom és most elkaptam valaki genya gombát, így most kenegethetem valami olajjal. Szeritnem azért lehet mert sokat rottyant benne a hátsóm, de nem vagyok biztos, volt hasonló már valakinek?
Tudnátok ebben a témában segíteni?
Az is érdekelne, hogy ki használja az ilyen bringás nadrágot alsógyatya nélkül és azzal? Nekem alsógatyával szar volt mert tiszta víz lett és kidörzsölte egy idõ után a hátsómat.
Köszi!
Néha azért megtudtok döbbenteni! azért az alapvetõ higiéniai dolog hogyha valamibe bele izzadok (ráadásul erõsen) akkor azt rögtön kimosom. Sanszos hogy a gombák épp azért telepedtek rád mert a ritkán mosott és a használat után nedves betét ideális tenyésztelep a gombáknak.
Egyébbként természetesen alsónadrág nélkül, ha valamihez nem értesz szerintem nyugodtan kérdezz a boltban ahol vásárolsz.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. augusztus 04. - 22:50
Köszi a tippet!
Ha kiveszed a szivacsot akkor meg nem fog nyomni?
minimálisat igen de ez egy jól beállított, számodra kényelmes nyereggel nem lesz rossz. Viszont a betét(legalább is nekem) nem h nem csökkentette a nyomást hanem még gyûrõdött is meg nyomott szal kalap kakó.llyen melegbe meg nagyon nem hiányzik belõle. Betét nélkül nekem teljesen jó.
Ha meg fontos a betét meg az amiket egy beté tud akk az ilyen gatyó felejtõs.Rendes bicós nadrág akkor.
Írta 2010. augusztus 04. - 22:30
Minden használat után. (számomra meglepõ, hogy ez egyáltalán kérdéses...)Hello!
Azt szeretném megkérdezni, hogy Ti milyen idõközönként szoktátok mosni a bicajos gatyáitokat?
És természetesen alsó nélkül - többek közt az általad is említett ok miatt.
Ha nagyon rövid távra megyek, max. akkor hagyom magamon a fehérnemût... igaz, akkor meg inkább sima rövidnadrágban megyek, de ez nagyon ritka.
Írta 2010. augusztus 04. - 22:05
Azt szeretném megkérdezni, hogy Ti milyen idõközönként szoktátok mosni a bicajos gatyáitokat? Minden nagyon tekerés után mosás vagy hogyan? Nekem egy darab olyan gatyám van ami relatív komoly, így ritkábban mosom, ja és alsógatya nélkül használom és most elkaptam valaki genya gombát, így most kenegethetem valami olajjal. Szeritnem azért lehet mert sokat rottyant benne a hátsóm, de nem vagyok biztos, volt hasonló már valakinek?
Tudnátok ebben a témában segíteni?
Az is érdekelne, hogy ki használja az ilyen bringás nadrágot alsógyatya nélkül és azzal? Nekem alsógatyával szar volt mert tiszta víz lett és kidörzsölte egy idõ után a hátsómat.
Köszi!
Írta 2010. augusztus 01. - 10:57
Ha kiveszed a szivacsot akkor meg nem fog nyomni?