Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás ruházat

- - - - -

• Please log in to reply
4195 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Szerintem pedig nem hülyeség a mellény. Az más kérdés, hogy undorító, fõleg egy normális szerelésre ráhúzva, viszont tény, hogy nagyon jól láthatóvá teszi a viselõjét. (már ha nem olyan hülye, mint amilyet már láttam, hogy felvette a mellényt, rá megy egy bazi nagy hátizsákot, meg még kismillió más szart, így kb. semmit sem ért)

A sisak egy kicsit más kérdés, bár nekem már segített, hogy rajtam volt, amikor egy hülye leszorított az útról.

lehet kapni viszonylag olcsón (pl a dekában, futócuccos részen) normális anyagú, oldalt szellözõ kukást. azzal semmi gond nincs. nem csak a 300 ft-os teszkós nejlonzacskó van.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
Szerintem pedig nem hülyeség a mellény. Az más kérdés, hogy undorító, fõleg egy normális szerelésre ráhúzva, viszont tény, hogy nagyon jól láthatóvá teszi a viselõjét. (már ha nem olyan hülye, mint amilyet már láttam, hogy felvette a mellényt, rá megy egy bazi nagy hátizsákot, meg még kismillió más szart, így kb. semmit sem ért)

A sisak egy kicsit más kérdés, bár nekem már segített, hogy rajtam volt, amikor egy hülye leszorított az útról.

zoltanke

zoltanke

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Kösz a tippet!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

hello!
Elsõsorban freeride-os illetve általában platform pedált használó kollégákhoz szólnék. Szükségem lenne egy cipõre, de nem igazán találok olyat, ami spéci freeride-ra való és kapható is. Az elmúlt 8 évben egy vans gördeszkáscipõt nyúztam, de már meglehetõsen cafatossá vált. Szóval ahogy látom, amik szóba jöhetnének, azok továbbra is csak deszkás vagy BMX cipõk, de az utóbbiból sincs nagy választék.
A következõket várnám egy ilyen cipõtõl:
- legyen kemény gumitalpa, ami lapos és apró a mintázata, hogy a pedál szegecseibe jól illeszkedjen
- felsõrész legyen bõr a tartósság miatt, de szellõs is legyen
- ne legyen magas szárú
- legyen rajta cipõfûzõ és egy közepesen széles tépõzár, amit a cipõfûzõre lehet hajtani, hogy az ne akadjon be a lánckerékbe és ne is kelljen betûrni a végét
- legyen csak egy vékony szivacsréteg (vagy annyi se) a sarkánál, a nyelvében és úgy általában, hogy ha megázom, ne kelljen a vízben nagyon tocsogni és hamar megszáradjon

Létezik valami ilyesmi, vagy kénytelen leszek lemondani errõl? Ti mit használtok?

A FiveTen háza táján nézelõdj!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Ha megfelelõ fényvisszaverõ felülettel el van látva a bringásruházat, akkor nem kell mellény. Pl a bringáscipõkön a sarokrészen van fluoreszkáló dísz, menet közben ez eléggé figyelemfelhívó mert fel-le jár. (legalábbis az én cipõmön van) de ha van is rajtad ezer figyelemfelhívó az sem garantálja, hogy egyben hazajutsz. A legjobb ha együtt élsz a forgalommal. Ha forgalmas úton tekerek az egyik fülem mindig hátrafelé fülel, ha hallom hogy valami barom jön, vagy kamion, inkább leugrok az út szélérõl, úgyis én húznám a rövidebbet.

after80

after80

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Van többféle lehetõség a láthatóság javítására:
Kerékpár kiegészítõk - Termékek - Zedbike kerékpáros webáruház

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

én nem. sõt a motorosnak sem, meg a biztonsági övet sem. viszont baleset esetén amennyiben nem volt használva onnan az életmentõ mûtéttõl, a rehabon át a csak ambuláns ellátásig minden önköltséges lenne,-teljes áron- . ha megpusztult akkor a családnak útólag kiszámlázva/behajtva. plusz az okozott kárt sem fizetné a biztosító, vétlenségtõl függetlenûl.

after80. ha sokat járnád az ország útjait vmi géperejû jármûvel, meg látnál ezt azt az út mentén, magadtól is rájönnél hogy igencsak érdemes azt a kukás mellényt hordani, a bukóval egyetmben

Mondjuk autóban kicsit más a helyzet.

Ha mondjuk hátul nem kötöd be magadat, akkor egy balesetnél simán megölöd az elõtted ülõt, mivel az ülés nem képes a hátulról érkezõ testet felfogni, ezáltal túlterhelõdik az elsõ utas melkasa a biztonsági öv által.

Ráadásul, ha balesetet okozol, s te vagy a hibás, akkor az sem mindegy, hogy a vétlen autós, motoros, kerékpáros milyen sérülést szendved, esetleg meghal, mert ezt a lelkiismereten kívül a letöltendõ évek számában is megmutatkozik.

Szóval ez kurvára nem magánügy.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

én simán kötelezõvé tenném a sisakot,nem hülyeség ez.egyszer mentem el sisak nélkül fagyizni,el is estem

én nem. sõt a motorosnak sem, meg a biztonsági övet sem. viszont baleset esetén amennyiben nem volt használva onnan az életmentõ mûtéttõl, a rehabon át a csak ambuláns ellátásig minden önköltséges lenne,-teljes áron- . ha megpusztult akkor a családnak útólag kiszámlázva/behajtva. plusz az okozott kárt sem fizetné a biztosító, vétlenségtõl függetlenûl.

after80. ha sokat járnád az ország útjait vmi géperejû jármûvel, meg látnál ezt azt az út mentén, magadtól is rájönnél hogy igencsak érdemes azt a kukás mellényt hordani, a bukóval egyetmben
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zoltanke

zoltanke

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
hello!
Elsõsorban freeride-os illetve általában platform pedált használó kollégákhoz szólnék. Szükségem lenne egy cipõre, de nem igazán találok olyat, ami spéci freeride-ra való és kapható is. Az elmúlt 8 évben egy vans gördeszkáscipõt nyúztam, de már meglehetõsen cafatossá vált. Szóval ahogy látom, amik szóba jöhetnének, azok továbbra is csak deszkás vagy BMX cipõk, de az utóbbiból sincs nagy választék.
A következõket várnám egy ilyen cipõtõl:
- legyen kemény gumitalpa, ami lapos és apró a mintázata, hogy a pedál szegecseibe jól illeszkedjen
- felsõrész legyen bõr a tartósság miatt, de szellõs is legyen
- ne legyen magas szárú
- legyen rajta cipõfûzõ és egy közepesen széles tépõzár, amit a cipõfûzõre lehet hajtani, hogy az ne akadjon be a lánckerékbe és ne is kelljen betûrni a végét
- legyen csak egy vékony szivacsréteg (vagy annyi se) a sarkánál, a nyelvében és úgy általában, hogy ha megázom, ne kelljen a vízben nagyon tocsogni és hamar megszáradjon

Létezik valami ilyesmi, vagy kénytelen leszek lemondani errõl? Ti mit használtok?

after80

after80

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Köszönöm a választ. Ahogy látom ez egy elég aktív fórum. Sok más fórum megirigyelhetné.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
csak lakott területen kívül éjszaka vagy rossz látási viszonyok között.

after80

after80

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
A "kukás" mellényt nappal hordani kell kint? Bocs a fárasztásért.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
BBB nadrágokról tud valaki tapasztalatokat megosztani? A Hajtanyban egész jó áron kaphatók.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

valamennyire azért van, idén az új szabályok szeriont
"Új sebességhatárok: lakott területen kívül sisakkal 50 km/óra, lakott területen kívül sisak nélkül 40 km/óra, kerékpárúton 30 km/óra, gyalog- és kerékpárúton 20 km/óra. "

jogos!
gondoltam erre én is, de siettem tekerni, aztán már nem írtam le...

más:
azért vicces, hogy 30-ra vagyok korlátozva kerékpárúton. sokszor olyan az edzésfeladat, hogy 20mp-eket kell sprintelni, ilyenkor simán gyorsulok 45-50-ig... ilyen esetben mindenkinek jobb, ha inkább a fõúton megyek :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

én simán kötelezõvé tenném a sisakot,nem hülyeség ez.egyszer mentem el sisak nélkül fagyizni,el is estem

Kötelezõvé én csak a forgalomba való részvétel esetén tenném, de ajánlanám egyéb helyekre is.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

nincs ilyen a kreszben.

valamennyire azért van, idén az új szabályok szeriont

"Új sebességhatárok: lakott területen kívül sisakkal 50 km/óra, lakott területen kívül sisak nélkül 40 km/óra, kerékpárúton 30 km/óra, gyalog- és kerékpárúton 20 km/óra. "

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Városon kívül kötelezõ a sisak? Nem jelentene problémát mert van.

nincs ilyen a kreszben.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

after80

after80

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Városon kívül kötelezõ a sisak? Nem jelentene problémát mert van.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
ne km-t írjatok, hanem nyeregben töltött idõt.
25Km hegymenet után már minden nadrág tör,dörzsöl ;)

amúgy 4 órát el tudok viselni a Merida gatyámban országútin, montin mondjuk 3-at, de utána már a sok kiállás-visszaülés, mocorgás miatt kicsit elmászik rajtam erre-arra, és akkor már van hogy bevág a zacsi mellé...de olyankor már hazafelé szoktam tartani..:)

a téli gatyám nekem is aldis volt(elszakadt,estem)
a CoolMax betétnél vannak jobbak is-rosszabbak is..mondjuk középút, de lehet hogy nem olyat fogok venni idén télre..valami jobbat

alsót nem viselnék el én sem bringásgatya alatt..:D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr