én is elfogadnék pár tippet a téli/késő őszi időre való de jól szellőző, dunszthatást elkerülni képest ruhákkal kapcsolatban.
Hosszú mez, hosszú nadrág, és nyomni mint az állat megállás nélkül, így nem fázol, nem izzadsz, nem dunsztosodsz 0 fokig ez tuti tipp sőt, téli cipővel -5 -ig is
Na, de komolyabban: egy rendes, elől szélálló panellel rendelkező belül bolyhos hosszú nadrág (nekem gesu van, de ha boltban kapható márka kell, akkor pl. mavic)
felül rendes alá öltözet ami teljesen passzos és egy téli bringás kabát (nekem előbbiből agu, utóbbiból NW van)
Cipőből csak a téli (nw van, de pl a mavic is jó)
szélálló, termós sapi a sisak alá
vékony, gyapjú kesztyű alulra, és erre 0 fokig valami ami 5 fokig jó magában, 0 fok alatt én a legvadabb síkesztyűt használom de talán ez a legegyedibb tényező.
Zokniból csak gyapjú, azzal bármikor, bármennyi idő után szárazon veszem ki a lábam a téli cipőből (pl. lorpen van)
Ha montizni megyek, akkor felveszem az endura enduro rövidgatyát a hosszú bringásra, mert ott sokkal kisebb a tempó és van megállás, nagyon sokat segít a deréktáji jó hőkomfortban.
Összességében elég kevés, de jó minőségű ruhában szerintem -5 fokig gond nélkül el lehet menni, persze országúton ehez az kell, hogy haladjon az ember, és ne legyen megállás hosszabb időkre.
-5 alatt még az alá öltözet és a kabát közé beveszek egy őszi (kicsit vastagabb anyagú de rövid ujjú) gesu mezt.
-5 alatt viszont kizárólag montizom, és nem azért, mert nem tudok felöltözni -10-re is, hanem azért, mert félek az országutakon a (mindig jelenlévő) jegesedéstől.