Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szerelőt keresek

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
11 hozzászólás a témában

#1
marton

marton

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Drága Sporttársam !

Mi kúrta föl annyira igen kifinomult és érzékeny erkölcsi értékrended ? Ezt fejtsd már ki kérlek, hagy okuljak az Életről ! Őszintén mondom, nem látom, hol tapostam bele ebbe a gyönyörű világba bármivel vagy kinek is ártottunk egy hangyaf@sznyit is ?????

Köszi !


marton módosította - 2014. január 31. - 00:34

Marci

#2
arpi07

arpi07

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

 nyugdíjas bácsit. Annyira nem volt forgalma, .............. és ellestük a dolgokat. Egy idő után elkezdtünk szerszámokat vásárolni és mi magunk szerelni. Hát, mázlim volt.

Ház az volt.A szarrágásnak is van fokozata úgy látom.



#3
marton

marton

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Hihetetlen szerencsémre én pont kifogtam egy ilyen szerelőt. Még kezdő korunkban a budai hegyvidék egyik kis utcáján láttunk egy táblát nyíllal , hogy "Kerékpár". Ennyi. Föl kellett mászni a Zugliget legfölső utcájáig, ott egy garázsban találtunk egy nyugdíjas bácsit. Annyira nem volt forgalma, hogy bármikor mentünk, ott azonnal megcsinált mindent. Így szépen láttunk a szerelést és ellestük a dolgokat. Egy idő után elkezdtünk szerszámokat vásárolni és mi magunk szerelni. Hát, mázlim volt.


Marci

#4
tibor.v

tibor.v

    újonc

  • fórumtag
  • 1 hozzászólás

Mi nyaralás alatt Tapolcán (Balatonfelvidék) találkoztunk egy lelkiismeretes szerelővel.

Bejelentés nélkül állítottunk be, bár láthatóan el volt havazva, pár perc várakozás után a kertben felállított szerelőállványon úgy beállította a monti váltóját, fékjét, a lánchosszból is csökkentve kicsit, vázon is hajlított franciakulcsal keveset, plusz minden egyebet étnézve, ahogy én X-edik próbálkozásra sem tudtam, pedig előtte sokat szereltem már - igaz nem vagyok szakamber - és inkább régi országútiakat.

Mindezt 2.000.-ért.

Nem mellesleg van egy kis magán múzeuma is, amit szívesen megmutatott...........

 - Bringacentrum - Tapolca - Szent I. u. 3.



#5
freddyke

freddyke

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Szervizeléssel (nem kerékpár) foglalkoztam 10 évig. Próbáltam kerülni, hogy az ügyfél jelen legyen, nagyobb munkákat így nem is vállaltam el. Nem szakmai titkok féltése okán, mert a 99%-uknak egyébként sem volt fogalma az egészről, és utána amúgyis elmondtam mit csináltam, ha érdekelte. Az okai ennek nagyon összetettek, legfőképpen nem helyhez kötötten és párhuzamosan több munkán dolgoztam, amelyeket meg is kellett szervezni prioritás és helyszín szerint, az ügyfelet nem tudtam őrizni, szimplán útban volt (vagyis semmi keresnivalója a szervizben), bármit elvihet, akaratlanul is kárt okozhat és akkor még ne legyen szó a figyelemelterelésről, okoskodásról-beleszólásról, stb. Sok cégnél a szervizes nem is kommunikálhat az ügyféllel, ügyfelektől elzárt területen folyik a szervizelés. Főleg ezek miatt nem engedik a szervizek hogy az ügyfél jelen legyen, illetve a legtöbben szakmai fogások kiszivárogtatásának megakadályoztatása miatt sem. Az autószervizekben általában üvegfal van, ahol lehet látni mit csinálnak. Kis, ügyfélbarát szervizekben azért elő-elő fordulhat, hogy az ügyfelet odaengedik, de ezt nem kell feltétlenül elvárni, őket is meg kell érteni.

 

Voltam eleget a szerelő és ügyfél szerepében is. Az elején én is úgy kezdtem, hogy kénytelen voltam szerelőkhöz fordulni. Mint kerékpárszervizt igénybevenni kívánó ügyfél, javarészt rossz tapasztalataim voltak. Bár a legtöbbször jelen lehetettem, ilyen szempontból nem panaszkodom, de ez mint írtam, nem általános. Mégis mindig nekem kellett mindent utánuk állítani és megtanulni mit hogyan kell, mert tisztelet a kivételnek, de általában csiszoló fékkel, rosszul beállított váltóval, stb. kaptam vissza a biciklimet.

 

Megértem a magas óradíjat, mert én is voltam szerelő, nem tartom lehúzásnak egyáltalán, de cserében precizitást, lelkiismeretességet és szakértelmet várnék el. Sőt megmondom őszintén, gyakran szívesebben fizetnék akár még vastagon is, ha más megoldja helyettem. Sajnos itthon még nem találtam olyan szervizt, ahol nyugalommal (vagy egyáltalán) ott mertem hagyni a bringát, inkább csak külön alkatrészeket és lehetőleg minél kevesebbszer és kevesebbet. Generáloztak már meg nekem úgy hátsó kereket, hogy rövidebb lett a hátsó tengely, aztán a hátsó villát majdnem eltörték amikor berakták a vázba, a kerék ferdén állt és megmagyarázták hogy a váz szar. Aztán amikor kiderült, hogy igazam van, akkor úgy rakták össze az agyat, hogy az egyik csapágygolyó hiányzott belőle. Ez Pécsen történt, nem írom hol. Az osztrák oldalon azt gondoltam, hogy magas óradíjért, jó felszerszámozottsággal azt kapom, amit megfizetek, de óriásit kellett csalódnom (lehet azért, mert magyarok voltak ott). Ezért van az, hogy próbálom kitanulni ezt a szakmát és megoldani magamnak amit csak tudok. Amit nem tudok megcsinálni (pl. villa, tag vagy keréképítés), ott inkább a "márkaszervizhez" vagy specialistához fordulok magasabb áron, mert ők legalább láttak már ilyet és remélhetőleg nem gányolják szét.

 

Összegezve, ne nagyon várd, hogy ott állhatsz a szerelő mellett és azt sem, hogy olyan lelkiismeretes és precíz munkát fogsz majd kapni, amit magadnak csinálnál (kivéve ha találsz lelkiismeretes szerelőt, arra az esély elég kevés). Plusz egy nagyobb útra tényleg komolyabb tudással kellene készülni, mint egy defekt javítás.



#6
simon23

simon23

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 948 hozzászólás

 

.....Nagyon szeretek kerékpározni,voltak már több napos vadkempinges túráim is,de eddig még 1-2 defektnél nagyobb gondom nem volt,hogy őszinte legyek mást nem is tudnék megjavítani rajta,ezért is szeretnék szerelésnél jelen lenni,figyelni,tanulni,hogy ezzel is jobban fölkészültebb legyek az útra.

 

Bátor vagy!! Én azt gondolom ez a tudás nagyon kevés egy többnapos külhoni útra. Azt meg ne képzeld, h egy pár órás szervizes lábatlankodásból megtanulsz láncot bontani, felnit centírozni stb.


  • zeezoltano kedveli ezt

Ridley Noah Fast 


#7
SikiMano

SikiMano

    vendég

  • fórumtag
  • 208 hozzászólás

 

De ha te tudsz egy olyan megbizható helyet ahol megengedik,tisztességesen megcsinálják,és nem is nyúlják le az embert,akkor azt megköszönöm.

Miért az jön le minden embernek, hogy a kerékpárboltban lehúzzák az embert?????

Devecserben, garázsokban, sufnikban árusító emberek esetében ez soha nem merül fel!!!???



#8
Diósdi B

Diósdi B

    újonc

  • fórumtag
  • 3 hozzászólás

Kösz,már úgy néz ki találtam rá embert.



#9
zeezoltano

zeezoltano

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Én nem tudok olyan szervizt,ahol megengedik,hogy ott legyek mellettük,amúgy már kérdeztem.

De ha te tudsz egy olyan megbizható helyet ahol megengedik,tisztességesen megcsinálják,és nem is nyúlják le az embert,akkor azt megköszönöm.

http://www.akerekpar...tpage&Itemid=28


Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

#10
Diósdi B

Diósdi B

    újonc

  • fórumtag
  • 3 hozzászólás

Én nem tudok olyan szervizt,ahol megengedik,hogy ott legyek mellettük,amúgy már kérdeztem.

De ha te tudsz egy olyan megbizható helyet ahol megengedik,tisztességesen megcsinálják,és nem is nyúlják le az embert,akkor azt megköszönöm.



#11
rob

rob

    This is the way

  • globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

lehet, hogy már korábban felmerült benned a dolog, és nem jött össze, azért nem írtad, ez esetben elnézést, de nem lenne egyszerű egy kerékpárboltba elmenni és ott megcsináltatni mindent és figyelni közben?


  • SikiMano és zeezoltano kedveli ezt

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.


#12
Diósdi B

Diósdi B

    újonc

  • fórumtag
  • 3 hozzászólás

Sziasztok

 

Jövő év eleje körül szeretnék elindulni egy hosszabb külföldi útra kerékpárommal.

Segitséget szeretnék kérni régi trekking bicajom felújitásához.Előre leszögezném nem anyagi segitséget kérek.

Olyan embert keresek aki már elég tapasztalt a szervizelésben, és segit átvizsgálni a kerékpáromat,segit kiválasztani a szükséges új alkatrészeket,egyéb szükséges dolgokat (pl:szerszámok), és segit is felrakni azokat.

Nagyon szeretek kerékpározni,voltak már több napos vadkempinges túráim is,de eddig még 1-2 defektnél nagyobb gondom nem volt,hogy őszinte legyek mást nem is tudnék megjavitani rajta,ezért is szeretnék szerelésnél jelen lenni,figyelni,tanulni,hogy ezzel is jobban fölkészültebb legyek az útra.

Kérlek titeket ha tudtok valakit itt Bp-en,aki igy ebben tudna nekem segiteni,jelezzétek felém.Előre is köszönök minden segitséget.

E-mail cimem:diosdibence@citromail.hu