Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Columbus váz

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
21 hozzászólás a témában

Tiger

Tiger

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Na skacok! Mérlegeltem és dontottem.ÖSSZE LESZ ÉPITVE. TOK MINDEGY HOGY MIT ÉR !!!!!! EGY NAGYON BARO KIS BICOT ÉITEK BELOLE.
megkapja a leheto legszélesebb gumit amit be tud fogadni magaba.Hátul egy lanckerék , elöl talán kettö.Dógozóba járo kero lesz.A tobbit meg nem tudom ( vannak meg terveim .: campagnolo,ultegra...) Ha érdekel a végtermék csinyálok kípeket rola.

ÜDV , ÉS KÖSZI MINDENKINEK A HOZZÁSZÓLÁST .

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
na addig vazaztok , amig nem jon para es.....de majd O elmondja mi is a sztori a vazas temakkal ... :) ;) :D ;D

vigyor

vigyor

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Csaó!

- Adott 1 db váz, ( villa nélkül ?)+ columbus matrica + A betü aranyból
- columbus csõ  sok lehet, ebböl az derülhet ki, hogy  saválló szénacélcsõ ,
- a magnese? semmi köze a magnéziumhoz
-ilyesmi matricám anno nekem is volt amit felragasztottunk a bringára
- a váz minden valoszinüség szerint ujra festett különben más felirat is lenne rajta
- az  Aelle felirat ha lenne rajta akkor 1 csõ tipus  lenne és az crmo-t jelentene alap csõ tipus
- az Ahrer  lehet a vázüzem neve (lásd A betü a homlok csövön) ahol össze épitették a csöveket, 56a nagyság
értéke? nem nagy   ha jó az épitése  szvsz. max 12e körül ,de szoba dekorácionak is nagyon OK lehet
Csaó

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Hát, én sem vagyok országuti bringás szóval ezér azt mondom hogy add el fõleg hogy ha csak 1 2-szer használnád. Szerintem jó pénzt kapsz érte, azzal már vehetsz egy elég jó telót szerintem.  ;D

Madred

Madred

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Helo Tiger

Ha a nagybátyádtól örökõlted, akkor az ingyen van. Jó állapotban lévõ vázadat egy lelkes amatõr biztosan megveszi elég tûrhetõ áron, mivel a Colombus talán a legnagyobb múltal és tapasztalattal rendelkezõ csõgyártó. Jobb alapot nem is lehetne elképzelni egy akár amatõr versenyeken indítandó géphez.Ha csak néha akarsz vele tekerni akkor ugye
nem rakod teli jó cuccokkal, pedig ez a váz szerintem megérdemli. Próbáld meg eladni jó áron.

;)

Madred
der Mad

Vita

Vita

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
Hi!
Nekem is van egy hasonló Columbus csöves országútim.
Az Velba típusú masszív NDK-s gép.
Annak idején utánanéztem, hogy mit tud ez a csõcsalád, sajna nem sokat. Yasec is lebeszélt róla.
(kicsit át akartam szabni)

Szóval a te vázad sima acélváz, (szén-acél), mégcsak nem is CrMo, úgyhogy sajna nem sokat ér.
Érdemes lemérni, olyan 2.2kg lehet csak a váz. Ha érdekel, nézd meg a Columbus weblapját, ott találsz a csõfajtákról részletes leírást, súly, merevség, anyagsûrûség, mittomén... És el tudom küldeni az én vázam címkéjét összehasonlítás végett. Egyébként a 16 éves alap Columbus váz is veri a pár éves Mali vázat ;D, úgyhogy használati értékben tök jó, meg minden, én városban zúzok vele ezerrel.
Ha digi géppel lefotózod az A betût, és benyomod ide, akkor utána lehetne nézni a gyártónak.

Milyen cuccal van szerelve? Nézd meg az összes létezõ feliratot!
Ha Sachs Huret akkor tényleg alap gép. Lehet Maillard, akkor is. Ha Campa, az már jó jel.

Üdv!

templar

templar

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Az A betûrõl régi olasz csak az Atala ugrik be... De egyelõre nem találtam emblémát, úgyhogy nem tom bemutatni

csõv

Tiger

Tiger

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Hali !

Az éppen az elsõ kezembe kerülõ OLASZ-MAGYAR kéziszótárból néztem ki az ACCIAIO kifejezést és arra a " sav és rozsdamentes acél " MAGYAR megfelelõt irták.
Egy boltos srác azt mondta,hogy az Aelle az egy cég név.Ami a létezõ COLUMBUS csõvázak közül a közép szintet üti meg. ( árban , és kerékpár minõségben ).
LCCI HA MÉG VALAKI VALAMIT TUD MÉG ERRÕL A TIPUSROL AZ IRJON!!!

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
56 az a méret... a nyeregvázcsõ hossza cm-ben

gondolom a különbözõ anyagok azt jelentik, hogy alu magnézium ötvözet a váz...
bár akkor miért rozsdamentes ACÉL??? bizti hogy ott van az is hogy acél?

Tiger

Tiger

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Hello !

Nem alszok csak nem tudtam Net közelbe kerülni.
Hát most itt vagyok.
Elõször is , köszi a hozzászólásokat.
Na utánanéztem a matricáknak.1db matrica van rajta.Pontossan.:

TUBI SPECIALI     csõ , speckó
IN ACCIAIO benne(ban-ben) sav,rozsdamentes acél
AL CARBONIO  AL? valami carbon
MAGNESE           magnézium?

Nyers forditésban ennyit tudtam, ja meg egy galamb isvan még rajta meg Aelle felirat.
A váz aljára AHRERfelirat és egy 56-os szám van ütve.( EZ MIT JELENT??? A VÁZ MINÕSÉGÉT, V. MÉRETET??? ).
A homlokcsövön egy bazi A betü van arannyal.
Hát ennyi.Idáig más utakon is érdeklõdtem de senki sem tudott kielégittõ választ adni.Remélem ti tudtok.ELÕRE IS KÖSZ !!!!!

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Köszíííííííí!

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Köszíííííííí!

Scottos_Misi

Scottos_Misi

törzsvendég

• fórumtag
  • 271 hozzászólás
Zed!

Te pedig még mindíg a hullámvasútban ülsz, hogy mindent  kétszer írsz le. Jó szórakozást! ;D  ;D ;D

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Micimackóval voltak Malacka partiján és bealudtak a sok joint-tól.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Micimackóval voltak Malacka partiján és bealudtak a sok joint-tól.

templar

templar

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Tiger alsz...zzzz

bandino

bandino

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Szia Tiger!

Ha a csapágy ház aljára 50-s vagy annál kisebb szám van ütve engem lehet, hogy érdekelne a váz.

üdv
bandino

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Na azért!  ;D ;D ;D

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Aszittem 100 hozzászólással már 3 csillagot kapok!? :-[ :-[

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Tiger,

a Columbus egy csõgyártó cég, mint az Easton, vagy a Dedaccai. Nem tudom pontosan hány, de szerintem vagy 30-40 különbözõ csõszettjük létezik, vagy létezett, régebben csak acél és cro-mo, ma már alu is. Tehát ebbõl, nem derül ki a váz minõsége (persze biztos, hogy nem gagyi, mert a Columbus csõvekbõl épített vázak legalább középkategóriásak), így az értéke sem. Az értékét nem csak a csõszett befolyásolja, mert egy Mali váz természetesen nem ér annyit, mint egy Pinarello, habár mindketten szép számban használták az SL, SLX csöveket. Szóval szerintem keress mér rajta gyártó/típus feliratot és a csõszett pontos megnevezését (pl: Thron, SL, SLX, stb). Egyébként ma már (sajnos) elég kicsi a cro-mo vázak értéke, ráadásul itthon egyébként is csak nagyon áron alul lehet eladni az útikat.