Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Téli tekerés

- - - - -

• Please log in to reply
881 replies to this topic

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Nagyon tetszik, mennyi az összsúlya? Lehet, hogy az én bringám még nehezebb ennél, 23-28 kilós.
Nem is te veszed fel a szélálló kabátot hanem a bicaj :)
A levegõ amit belélegzel, az is kicsit elõ van fûtve.
Nem szokott bepárásodni az ablaka?
Tiszta autó-dizájn.

Amen: majd veszünk jó sokat aztán eladjuk nekik jópénzért amikor fázik a kezük :D

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 posts
Nem akarom nagyon megzavarni a kedélyeket, de az igazi megoldás szerintem téli tekerésre:
http://ambringa.hu/h...alery=Velomobil
Ma is több, mint 60 km-t tekertem vele, hegynek fel és hegynek le (ami így együtt szerintem a legrosszabb téli kombináció, mert felfelé megizzadsz, lefelé pedig megfagysz normál bringán), és egyáltalán nem fáztam, pedig nem vagyok fagytûrõ.
(Aki már látta a Rekumbens topicban, attól elnézést kérek, csak úgy éreztem, hogy nagyon ide tartozik ehhez a témához is, én pedig most nagyon lelkesedem érte...)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

stellaz nem Rogelli a márkája? -tudtommal ezt a márkát gyártják a csehek

Nekem Polednik van ráírva, gondolom ez lehet a márkája.

Amen

Amen

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Így van Balu, lehet majd tõlünk kérik kölcsön a tenyérmelegítõket:P
Ez a papíros dolog tettszik. Sajnos alapjáraton fázós a térdem, nemhogy biciklin. Gondoltam egy sima térdvédõre, ami belül szivacsos, így melegít, és még véd is ha netalántán elvágódsz a dzsúzos úton. Ha nem elég meleg, kibélelem félfamentes rajzlappal:)
Amúgy, ha már szokatlan dolgoknál vagyunk, mostani idõkre be fogom próbálni a síszemüveget. Mondjuk attól függ, mennyire látok ki benne oldalra. Egy próbát megér, az tuti, h melegebb, mint a sima szemüveg.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Ma 65 km, 1800 mag mèter :

Nadrag + egy nyari tekerös:
http://www.decathlon...35387-22455893/

Felsö :
http://www.wiggle.co...om-n2s-main.jpg
+ egy Degahlonos hoszu alsonemü a kabat alá + nayari mez

Si zokni + neoprnen melegitö http://www.decathlon...15271-12839851/

Kesztyü egy Degahlosos valami amibe lefagytak az ujaim. Hömèrsèglet -2 töl +6 ig.

Minden o.k volt a kesztün kivül

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

stellaz nem Rogelli a márkája? -tudtommal ezt a márkát gyártják a csehek

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Nekem egy csehországból hozott kesztyûm van, kimondottan kerós kesztyû. Gore Windstopper a külseje, thinsulate bélse van, meg valami japó lélegzõ mûbõr az egész tenyere. Nekem eddig bevált. Nagyon jó a fogás vele, eléggé vékony, szal egyáltalán nem gáz vele a markolatot fogni. Ha az ember elszorítja a csoklóját gumis ujjú ruhával, akkor az újhegyeim azért hajlamosak elgémebredni benne. Amúgy volt, hogy reggelrõl délutánra így õsszel 20 fokra melegedett az idõ, és igazából akkor sem izzadt bele a kezem, nagyon nagyon jól szellõzik. Átszámolva kb.4 ropi volt.

Amúgy a térdeimet nagyon féltem én is. Nekem ami bejött most, az az hogy egy lábszár védõ (aminek csak lábszára van combig, de nincs ülepe), rá egy hosszú bicajos thermo gatya, a térdeimhez pedig egy egy kettéhajtott a4-es papír darab a dandrág alá. A papír jól szellõzik, jó hõszigetelõ és teljesen szélálló. Szerintem nagyon kretívan (és igen olcsón) lehet használni kiegészítõnek és sok csiribi anyagnál jobb. Volt, hogy otthon felejtettem a sapkámat és a sisakot is egy darab lappal béleltem ki és teljesen jól mûködött (a füleim persze fáztak).

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
..mi mindenre jó lehet, ez fõleg hozzáállás kérdése.
Bedugod a kabát gumis ujjába és gyurhatod a hógolyókat bátran.

Van aki nem szereti az ismeretlen, kevésbé elterjedt dolgokat.
Igaz, kicsit macerás de amikor hideg van akkor örömmel visszagondol bárki,
milyen jó, hogy felolvasztottam forró vízben, most nem fázik a kezem.
..legalábbis így gondolom.

Amen

Amen

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Helló!

Örülök, h így fellendült a topic.
Sajnos csatlakoznom kell ahhoz a tényhez, h a Decathlonos síkesztyûben fázik a kéz. Sajnos ez így van. A fékezés/váltás problémával én is küszködtem, vissza is vittem és kicseréltem egy számmal nagyobbra, így simán nagy rám, de kormányon pont úgy gyûrõdik, h (ok, nem olyan mint szabad kézzel) de szépen lehet kezelni a dolgokat.
Vállalkozó kedvû vagyok, én is kinéztem ezeket a melegedõ bigyukat:) Másnem hógolyózás utáni kézregenerálásra:D
Amen

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

..vagy venni ugyanennyiért 10 ed ennyi idõ alatt 1 windtexes felsõt.

Lehet, de azért jól jöhet ha van nálad legalább kettõ ilyen, ha hosszabb útra indulsz.
Ha valamiért meg kell állni és nagy a cidri akkor bedobsz egyet a
ruha alá izomhoz v. bárhova és mégsem fagysz szét amíg szerelsz.
Onnan már eljut a hõ mindenhova. Erre jó lehet.
Talán a semminél több, mint egy csésze forró tea..

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Ja sz*rakodni kell 20 ilyennel, bevarrogatni õket 1 kötött pulcsiba, vagy venni ugyanennyiért 10 ed ennyi idõ alatt 1 windtexes felsõt.
Hogy megéri.... lol Ráadásul nem valószínû h. 3-4 óráig melegítene.

Kb. 20-30 percet melegít max. Nehéz, fölösleges ballaszt. És este meg pöcsörészhetsz vele fél órát, amíg regenerálod...
De kísérletezõ kedvûek, hajrá :)

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Ja sz*rakodni kell 20 ilyennel, bevarrogatni õket 1 kötött pulcsiba, vagy venni ugyanennyiért 10 ed ennyi idõ alatt 1 windtexes felsõt.
Hogy megéri.... lol Ráadásul nem valószínû h. 3-4 óráig melegítene.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Elvileg ismerem a mûködését. Be kellene tenni az öltözék alá valami hõt lassan adagoló textilbe csomagolva.
Akkor talán lassabban hül ki mert a testnek adja le a hõ nagyobb részét, azt is hosszabban.
Ehhez valami zseb féle v. tartó kellene, kívülrõl hõszigetelõ réteggel lefedve.
Kicsit talán lehetne trükközni vele.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

A "többszázszor használható" azért erõs túlzás. Nekem volt ilyen arcmelegítõm és kb tíz használatot bírt. Amikor felmelegszik, a gél kikristályosodik és merevvé válik. Emiatt valahol elszakadhatott, mert után hiába nyomkodtam, nem mûködött.

Forrásban lévõ vízbe kell dobni, amíg ismét folyékony nem lesz, és a kristályok eltûnnek. A kristályosodási folyamat során képzõdõ hõ az, ami melegít. Egyébiránt elég macerás a használata, szerintem ilyen téli melegítõnek felejtõs. A hõhatás kb. egy csésze forró kávéval (a kezedben tartva) egyenértékû, és addig is tart.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Balu1: A "többszázszor használható" azért erõs túlzás. Nekem volt ilyen arcmelegítõm és kb tíz használatot bírt.

Noigen, a reklám.
Azt nem szokták leírni, hogy mi lehet a hibája.
Azt írják ami ideális esetben igaz is lehet, ha nem történik ez meg az vele..

Nos! Én egy ilyen kesztyût vettem a Bringavilágban.
http://www.parker-in...f5-acfe1c75b2a5
Nem a teljesen téli verzió, de nagyon kényelmes, szép design.

Ez egy könnyebb kényelmesebb változat lehet.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

ezekbe az ezer vastag kesztyûkbe hogyan lehet normálisan fogni a kormányt,fékezni,váltani,biciklizni?

Nyilván nehezebben, de én úgy vagyok vele hogy inkább ez, minthogy lefagyjanak a kezeim. :)

Boca: Zöld már nem biztos hogy olvassa a fórumot. ;)
Balu1: A "többszázszor használható" azért erõs túlzás. Nekem volt ilyen arcmelegítõm és kb tíz használatot bírt. Amikor felmelegszik, a gél kikristályosodik és merevvé válik. Emiatt valahol elszakadhatott, mert után hiába nyomkodtam, nem mûködött.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Nos! Én egy ilyen kesztyût vettem a Bringavilágban.

http://www.parker-in...f5-acfe1c75b2a5

Nem a teljesen téli verzió, de nagyon kényelmes, szép design. Ezidáig nem fázott benne a kezem. Persze a tekerés elején igen, de aztán szépen melegszik az ember keze, de nem izzad és rohad bele. Egy hátrányát érzem, hogy nincs benne, zselés protektor, ami jól jönne a kéznek, de egyébként nagyon elégedett vagyok vele. Jól tudom fogni a kormányt, fékezés, váltás nem gond. Pöpec darab. -5 fokig használható, papíron...

Ma tekertem ónos vagy jeges esõben, hódarában vagy mifenében... Hát, nagysebességnél vágja az ember arcát a hódara az biztos :)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Ettõl kicsit én is félek. Itt bent kipróbáltam, el lehet érni a fék kart de nehezen érzem benne.
Persze ha nem érzem a kezem a hidegtõl, az rosszabb. Még kint nem voltam vele.

A másik, ha Lidl akkor legyen kövér! (ja ha lúd..)
Szóval most 11.25. vasárnaptól olcsón lehet kapni többszázszor használható vegyi melegítõ párnát.
>>ITT<<
Feltöltött kép
A lányt nem adják hozzá, igaz akkor nem kellene a párna. :)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
ezekbe az ezer vastag kesztyûkbe hogyan lehet normálisan fogni a kormányt,fékezni,váltani,biciklizni?

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Tisztelt Zöld! Én most vettem a Decathlonban egy kantáros télit 12000-ért, míg el nem kezdesz tekerni, picit hideg, de utána istenjó. Tegnap fenn voltunk a Nagy kopaszon, 15 cm hó -2 fok, jól bírta.Viszont kamásli kellett volna, teljesen átázott a cipõm...
" A Cube el van vetve! "