Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Téli tekerés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
881 hozzászólás a témában

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Arra lennék kiváncsi, hogy ti nem használtok-e télen vmit arra, hogy ne egybõl a hideg levegõt szívjátok be, hanem vmivel eltakarjátok a szájatokat/arcotokat.

Én ilyet használok:

http://www.decathlon...11835-12896275/

A levegõt ugyan nem melegíti, de nem fagy szét az arcom.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Nekem valaki azt mondta, hogy vegyek fel maszkot, amire gégecsövet lehet szerelni és azt be kell tenni a ruha alá, csak arra kell figyelni, aznap mit eszel.
:D

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

meri

meri

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Hali!

Arra lennék kiváncsi, hogy ti nem használtok-e télen vmit arra, hogy ne egybõl a hideg levegõt szívjátok be, hanem vmivel eltakarjátok a szájatokat/arcotokat.
Mert igazából kendõket néztem, hogy veszek télire, de nem is nagyon találok, meg nem tudom, hogy megéri-e a pénzét.
Mert valaki a sállal hadakozik, hogy a száj elõtt és környékén maradjon így védve mind a mellkast, nyakat és a szájat a hideg ellen.

Mit tudtok errõl mondani/tanácsolni.

Üdv: Meri

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Simán visszaviheted, attól még, h ki volt bontva és fel volt próbálva, 3 napon belül..

Vissza vittem és vissza fizették az árát.
Kössz.

kalaius:
"A réteges öltözködés, igen ezt minden vonatkozásban mondják, hogy hasznos és célszerü."

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Itthon próbaképp felhúztam, éppen térd fölé lehet húzni de egy lábhajlítás után visssza csúszik alá.
Ezen kívül nagyon szoros, egy idõ múlva kicsit elzsibbad benne a lábam.
Ez hidegben tuti nem lesz jó mert elszorítja a vérkeringést.

Mivel felpróbáltam, már visszavinni nem lehet, gondolom.

Simán visszaviheted, attól még, h ki volt bontva és fel volt próbálva, 3 napon belül, ha az állapota megfelelõ (azaz nem volt izzadt a lábad, amikor felpróbáltad :) ) és nincs a cuccnak általad okozott maradandó hibája.
Decathlonban is, ha volt vmi akció, barátnõm mindig azonnal megvette a cuccot, jobb visszavinni, ha nem kell, mint lemaradni róla akár csak egy nap késlekedés miatt :)

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Tapasztalataim szerint a legnagyobb hangsúlyt az aláöltözetre érdemes fektetni. Nálam sokkal többet számít, mint az, ami fölötte van. Érdemes mindenkinek ezzel kezdenie a téli öltözet beszerzését, akinek limitáltak az anyagi lehetõségei. Jó befektetésnek bizonyult még egy elég drága neoprén balaklava (bankrabló-maszk), ami leér majdnem a kulcscsontig és úgy szigetel (szél, csapadék, stb), mint a barom!

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Nem árt figyelni az aktuálisan változó készletüket.

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás

kerestem 20e alatt valami téli használara való kabátot.
Láttam olyant aminek bolyhos betétje van és szélállónak tûnik kívülrõl.
Annak meg az ára volt nagyon sok. 29-39e között voltak ilyenek.
Mindenhol ilyen súlyosan mérik azt ami jól használható?
..meg ez a hosszu zokni is 2000,-ért és végül nem jó. :(

Én tavaly vettem egy sportos téli kabátot a lidliben a karácsonyi vásár keretében, ha jól emlékszem mindössze 7 ezerért. Vicces, de tökéletesen jó. Szélálló, szellõzõ, vízhatlan, termóbelsõs. Biztos, hogy nem a legmenõbb design, de mindent tud, amit tudnia kell.
Alapvetõen azért vettem meg, mert fáztam a bringás cuccaimban (akkor még nem volt igazán jó téli ruhám), így a columbiás sportkabátom vettem fel addig a hidegebb napokon, amit viszont nem akartam erre összeizzadni. Olvasgattam a címkéihez tûzött tájékoztató anyagokat, melyek ugyanazt írták, amit a 30-50 eFt-ért kapható kabátoknál lehet látni, és úgy éreztem, hogy ezt a töredék árat megéri a próba. És bejött.
Hihetetlen, hogy néha mennyiért lehet kapni tök jó dolgokat ilyen helyeken. Szerintem nagy tételben felvásárolják iszonyúan nyomott áron a valamiért nem annyira sikeres cuccokat, majd szétszórják a rengeteg üzletük között. Persze van ócska termék is rendesen, de ki lehet fogni jót is, ahogy a példám bizonyítja.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Kössz az ötleteket, igyekszem használni amit tudok.

Ami sz'tem nem igazán használható ötlet az a "lé"-re épül.
A "lé", mindíg az a legkevesebb, vagy
a "lé" ugyan, (legyintve) az a legkevesebb...

Akinek számolatlanul van az könnyedén mondja,
akinek be kell osztani az sóhajtva.

-Henger-: "Van lé, akkor van jó, megbizhato cucc.
Nincs lé, akkor kókányolsz, vagy nem bringázol. Vegulis valaszthatsz."

Azért többen vagyunk akinek havonta
meg kell számolni mire mennyit költhetünk.
Ezért már a tekerésrõl is le kéne mondani..?
Kérjek háromszoros fizetést és abból már adózok is? Abból jutna mindenre!
De én ebbõl is adózok.. és be kell osztani.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Jo kiserletezgetest es kokanyolast mindenkinek!

Van le, akkor van jo, megbizhato cucc.
Nincs le, akkor kokanyolsz, vagy nem bringazol. Vegulis valaszthatsz.

A lidlis tippet kösz, el is megyek, megnézem!

Az én tippem a hidegre, egy -Szabcsi ezt nem olvassa- polar anyagból varrt maszk. Párszáz forintból kijön, 5...-5 fokban kellemes hõmérsékleten tartja a fejet.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

Itthon próbaképp felhúztam, éppen térd fölé lehet húzni de egy lábhajlítás után visssza csúszik alá.

ismerõs szitu. én a lábmelegítõmmel voltam igy (bbb,komplett,lábszár+térd+comb) felhúztam pont jó volt örültem is neki. de ahogy tekrtem kb 15 percet lecsúszott a combomról. akkor csináltattam az exemmel aki tud varni egy 4 cm széles gumicsikból 2 szorítót (olyat amihez zoknihoz lehet kapni) és tökéletesen müködik. kb 10-perc után megszokja az ember és észre sem veszed hogy rajt van valami a combodon.

a kabátról meg annyit hogy a pécsi hervisben én láttam szélálló bengert 10 környékén. de nézz körül
www.kerekpargumi.hu itt van ruházat is (Rogelli, a hollandok gyártják tudtommal)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
"kerestem 20e alatt valami téli használara való kabátot.
..meg ez a hosszu zokni is 2000,-ért és végül nem jó. :([/QUOTE]"

Decathlonba kapsz 13-ért szálálló bringás téli kabátot, vagy vegyél egy vékony szélálló esõkabit és öltözz alá rétegesen.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Éppen ma vettem térd fölöttig érõ zoknit.
Azt igazán nem tudom ránézésre milyen az amit a boltban látok, ezért a Hervisben kérdeztem az
eladólányt, hogy kerékpározáshoz 42-43-as lábra melyik zokni kell ami a térdet is eltakarja.
(Sokat nem értek hozzá.)
"Ez pont jó lesz, és éppen a térd fölé ér," bökött rá egyre.
Ki is csomagolta és elég hosszúnak tûnt..

Mivel felpróbáltam, már visszavinni nem lehet, gondolom.

Az egyik dolog, hogy én nem értek a ruházkodáshoz, de az eladó csajok sem tudják mibõl mekkora kell?
Ezért nehéz megfelelõ felszerelést összehozni.

kerestem 20e alatt valami téli használara való kabátot.
..meg ez a hosszu zokni is 2000,-ért és végül nem jó. :(

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Szerintem, ha bringás cumóból rendesen rétegesen öltözködsz, nem kell ilyen melegítõsdi.
" A Cube el van vetve! "

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Minenki nagyfiú/nagylány már, eldönti, mit visz magával. Én ezt tartom praktikusabbnak ;)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Én ilyen esetben inkább egy félliteres termoszt teszek be forró teával, az melegít kívül-belül.

..vagy a teát és magamat is ott helyben melegítem a tasakkal..?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Csak ugy:

Mar a regebben emlitett szerelesben indultam tegnap tekerni...mivel lenyegeben nem nagyon vizallo a cucc, a nagy zuhenak koszonhetoen az elso 20 percben szarra aztam...de tekertem utanna meg tobb mint 3 orat . Ja es 2 fok volt...folyamatossan esett es nem faztam.... na sebaj.

Vannak ötletes meh hasznos dolgok, de tény, hogy nagyon sokat nem érdemes áldozni rá. Pucslinak én egy szakadt gyapjú pulcsit használok és totál bevállt, az még nedvesen is tartja a meleget, csak kell felé valami, hogy a szelet fogja, mert kerón az a legnagyobb ellenség.

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 hozzászólás
Csak ugy:

Mar a regebben emlitett szerelesben indultam tegnap tekerni...mivel lenyegeben nem nagyon vizallo a cucc, a nagy zuhenak koszonhetoen az elso 20 percben szarra aztam...de tekertem utanna meg tobb mint 3 orat . Ja es 2 fok volt...folyamatossan esett es nem faztam.... na sebaj.

Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás

Nagyon tetszik, mennyi az összsúlya? Lehet, hogy az én bringám még nehezebb ennél, 23-28 kilós.
Nem is te veszed fel a szélálló kabátot hanem a bicaj :)
A levegõ amit belélegzel, az is kicsit elõ van fûtve.
Nem szokott bepárásodni az ablaka?
Tiszta autó-dizájn.

Az alapgép (sárvédõkkel, csomagtartóval, 81 sebességel) 17,5 kg, a "téli burkolat" pedig a szükséges kiegészítõkkel (visszapillantók, távkapcsolható indexes hátsó lámpa, elsõ lámpa, sárvédõ toldat) együtt is kicsivel 9 kg alatt van.
A szélvédõ elõrenyúló elejének magassága állítható, így szabályozható a bejövõ levegõ mennyisége. Tapasztalataim szerint még hosszú emelkedõn lassan haladva sem párásodik ezáltal be.
Nekem eddig nagyon bevált.

Murla: értem a koncepciót, de egyedül több helyet foglal a panellakásba, mint most a 3 bringa, meg jelenleg nem tudnám megfizetni, plusz a városi közlekedésben való használata/használhatósága is kérdõjeles számomra. :)

X.

A szükséges helyigény valóban nagyobb, igazából csak annak jó, akinek van garázsa, vagy hasonlója. Bár láttam már hasonlót fali tartóra akasztva tárolni...
Ára egyébként csak az alapgépnek van, mert a felépítményt házi gyártásban hoztuk össze, nem eladási szándékkal.
Pesten használtam már, bár nem a csúcsforgalomban. Az a tapasztalatom, hogy az autósok megbámulják, és lassan haladnak el mellette.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Igaz, kicsit macerás de amikor hideg van akkor örömmel visszagondol bárki, milyen jó, hogy felolvasztottam forró vízben, most nem fázik a kezem... legalábbis így gondolom.

Én ilyen esetben inkább egy félliteres termoszt teszek be forró teával, az melegít kívül-belül :)
Feleségemnek volt ilyen kézmelegítõje, de szerintem összvissz 2 hétig használta, aztán megunta az esti fõzõcskét.

Murla: értem a koncepciót, de egyedül több helyet foglal a panellakásba, mint most a 3 bringa, meg jelenleg nem tudnám megfizetni, plusz a városi közlekedésben való használata/használhatósága is kérdõjeles számomra. :)

X.