Ide illik így itt írom meg az én kis tanulságos történetem ami idén januárban esett meg.
1 éve hogy elkapott engem is a 29"-es láz egy volt biztos hogy vagy maraton vagy trail fully lesz.Elöször viszonylag alacsony volt a keret így a használtakat kerestem először.
Mivel Scott Sparkom volt először is azt kerestem.Egy német apróhirdetési oldalon találtam egy nagyon kedvező ajánlatot.egy 920-as Sparkot kínáltak 890€-ért.Írtunk neki Majd ő vissza nekünk, ígen a bringa megvan de nem német országban hanem angliában és azért adja el mert válik a férjétől és költözik vissza Németországba.
Nagyvoltabodogság, elküldte a bankszámlaszámot írta hogy ha megjött a bankba a pénz akkor küldi DHL-l és az útlevele fényképét. Nem tudom miért ez szöget ütött a fejembe és ekkor 2-3 napig járt az agyam mi van ha mégis.
Mivel az útlevélben ott volt a fényképe ezért kértem küldje már el a Facebook profilját hogy biztos lássam ő az. Erre ő először nem értette majd elküldte a gyereke útlevelének a fényképét.
Na ez volt az a pont ahol megszólalt a sziréna ugyanis én 100x hamarabb adnám ki a facebook profilomat egy idegennek mint a gyerekem iratát küldeném el fényképen. Még egyszer írtunk neki hogy én mégis inkább a facebook profilját szeretném látni, hogy lássa ki vagyok elküldtem a sajátomat. Erre már csak az a válasz jött hogy feljelent a rendőrségen mert elakarom lopni az identitását.
itt már majdnem le is zárult a story azonban jó dolog a google, beírtuk a nő nevét a keresőbe és az útlevélkép alapján kb 10 perc alapján beazonosítottuk, megtaláltuk egy Hamburgi gyógyszertár csapatfotóján.
Réka másnap felhívta a gyógyszertárat ahol közölték hogy ma nincs bent, de két nap múlva délelőttös lesz.
Ekkor felhívta és kérdezte a bringáról a nő meg vissza hogy ez valami kandi kamera? Így a story azzal zárult hogy elküldtük az eredeti Angelikának az egész levelezésünket mert hogy az ő identitását és a gyerekéét ellopták.
Ami gyanús volt az a személyi fényképezése után a gyerek útlevelének fotója,
majd az már nagyon hogy nem akarta elküldeni a Fb profilját /mondhatta volna azt is hogy nincs/
egyik országban hirdeti , de azt mondja hogy az árú egy másikban van
A bankszámlája Ír volt ami már egy 3.-ik ország.
Az Rékának is már csak a végén lett gyanús hogy nem úgy írt mint egy született német hanem mint aki tanulta / pl ragozási hibák/ .
Innentől kezdve már csak olyan bringákat néztem amiket személyesen is megtudok nézni így gyakorlatilag úgy nézegettem ha valami nagyon jó vételt találnék akkor max 700-800km hajlandó lettem volna autózni.
Aztán az egészből az lett hogy még találtam egy kis pénz magott és Vettem egy új Rose Dr.Z-t amit nagyon nem bántam meg.