Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

AJÁNLÓ, avagy nyári, országúti kalandozások az Alpokban.(kerékpározás másképpen)

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
Még nem érkezett válasz a topikindító bejegyzésre.

#1
colnago2714

colnago2714

    újonc

  • fórumtag
  • 1 hozzászólás
Bár még bõven benne vagyunk a télben, sõt, úgy tûnik most jött el igazán, azért szeretném felhívni a figyelmeteket egy lehetõségre, egy élményre, egy kihívásra, amit május végétõl szeretnék a jelentkezések függvényében, heti rendszerességgel lebonyolítani. Olyan egyhetes, szombattól-szombatig tartó túrákat szervezek az Alpokba, konkrétan osztrák területen, Karintiában, és kelet-Tirolban, ahol csillagtúrák keretében bejárnánk a környék emelkedõit, hágóit, csúcsait, panoráma útjait. Aki járt már ilyen helyen tudja, hogy az élményt nem lehet leírni, sem fényképpel, vagy filmmel visszaadni, mindenkinek magának kell megtapasztalnia. Olyan lehetõséget ajánlok, ahol elfogadható áron, nem szokványos túrákon vehetsz részt. Az utazási irodák kínálatával ellentétben, itt nem a folyóvölgyekben, és könnyû utakon teljesítenénk a napi túrákat, hanem kimondottan a hágókat, hegyeket céloznánk meg.
Gondolok itt olyan lehetõségekre, mint pld. Ausztriában a Gerlitz, vagy a legendás Großglockner, de az olasz Dolomitokban is, elérhetõ közelségben található a Giro d’Italiáról jól ismert, Kronplatz, vagy akár a Monte Zoncolan. Ezek a túrák kimondottan jó erõnlétben lévõ, rendszeresen kerékpározó országúti sporttársaknak lettek összeállítva, de természetesen mindenkit szívesen látok, aki kedvet, és erõt érez magában egy, egyhetes megmérettetésre.
Aki az Alföldön lakik, és nem nagyon van lehetõsége a hegyekben kerékpározni, annak felejthetetlen élményt garantálok, de nem csak nekik, meg persze mint a mondásban: vért, verítéket, és könnyeket! Remélem a vér azért elmarad. A többit meg le tudjuk küzdeni.
A szállások: - kelet-Tirolban a Dráva völgye felett 1300m magasan, egy kétszintes, kétlakásos, gyönyörû panorámával rendelkezõ, és minden igényt kielégítõ apartmanban lenne, Karintiában pedig az Ossiacher tó partján, a Gerlitz alatt, egy magyar kézben üzemeltetett panzióban, ahol lehetõség van akár félpanziós ellátásra is, az igények és pénztárcák szerint. Mindkét helyszín önmagáért beszél, az ossiachi tónál még fürdõzésre is nyílik lehetõség, vagy a közeli Villach megtekintésére. Értelemszerûen az apartmanos ellátás olcsóbb lehetõséget jelent, mint egy félpanziós nyaralás, de, ki-ki pénztárcája, és igényei szerint döntse el melyiket választja. Bármelyik helyszín mellett döntötök is, az élmény garantált.
A csoportok létszámát 10-20 fõ között szeretném maximálni, és szívesen látom akár házaspárok, családok, baráti társaságok, jelentkezését is. Amennyiben egyedül érkeznél, azt is meg tudjuk oldani. Az utazás egyénileg történik, de a szervezésben, lebonyolításban segítek.
Aki tavaly velem tartott, azt hiszem nem bánta meg, és errõl részletesen olvashattok a Velo blogjai között, Magyar Lajos tollából.
Bõvebb információt, az alábbi címen kérhettek.
Kiss István – olaszkorverseny2011@gmail.com

Már most gondoljatok a nyárra!