Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túravezetõ szoftver/ itiner

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
1 válasz erre a témára

#1
kazse7

kazse7

    újonc

  • fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hát pár nap keresgélés után találtam valamit. elõször is alapvetõen nyomógombos 320x240 es felbontású Nokia E66 osomra kerestem programot a nokia szoftverboltjában, ezt találtam:

WWW.TRIMBLEOUTDOORS.COM: Trip planning, GPS navigation, fitness training using a GPS-enabled mobile phone or a GPS receiver.
+ a weboldalról vagy iphone/android/nokia webshopból letölthetõ készülékoldali programokat.

Rengeteg ingyenes útvonalkövetõ/logoló és geacahce megoldás van ingyenes verzióban is, és extra szolgátatásokkal 400-1000 Ftért.
Legtöbbjébõl hiányzott annak a lehetõsége, hogy webes térképen elõre megtervezett útvonalat a telefonra letöltsek és menet közben ahol járok a képernyõn mutassa az útvonalam és az aktuális pozícióm.

Trimbeoutdoors ból csak az ingyenes verziót próbáltam ki.

- lehetõséget adott rá, hogy a korábban a bikely.com on megtervezett útvonalat feltöltsem, majd tovább szerkesztettem, majd a telefonra letöltöttem
- a telefonon a szoftvernek útvonal követõ trackelõ funkciója, a megtett útvonalak visszatölthetõk a weboldalra
- a megtervezett útvonal mint egy kis vaktérkép vékony cérnája látható a képernyõn és az aktuális helyzetem is villog menet közben, látható, ha eltérek a tervezett útvonaltól
- geocaching jelleggel tudja mutatni a POIktól mért távolságot és a közelítési irányt.
- a fizetõs verzióban elérhetõ, hogy a weboldalon is látható térképeket letöltsem a készülékre és nem csak vaktérképes módban lesz képes navigálni engem, hanem mbil hálózat lefedettség nélkül is tudja mutatni a térképhátteret.
- a visszatöltött logok vagy a megtervezett ótvonalak GPX formátumban letölthetõk PC-re, IPhonra, Googel earth re KML formátumban, könnyedén megoszthatók másokkal a szokásos facebook twitter email gombokkal.

- sajnos, még nem próbáltam ki, hogy milyen térképekhez enged hozzáférni offline módban és hogyan mûködik a MYTOPO.
- több megoldásnál láttam látványos magasság/idõ/szintemelkedés grafikonokat a megtett útvonalakról, ezt itt nem találtam illetva csak szintemelkedési grafinkonnal találkoztam,
- nekem kicsi volt a képernyõ és rengeteg a funkció, ami gyakorlást és próbálkozást igényel, mire kézre áll a program, kicsit nehéz a betanulási szakasz

#2
kazse7

kazse7

    újonc

  • fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok !

Papirtérkép helyett okostelefont szertnék itinerként használni.

Ismer-e valaki, ajánljon valaki jó szoftvert amivel egy elõre elkészített GPX/KML útvonalat a telefonom le tud navigálni?

Gyakorlatilag van egy symbian-os telefonom, meg egy túraútvonalam gpx ben; melyik szoftvernek jók a terepnavigáló képességei?


a tippeket elõre is kösz :cool2: