Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

EUROVELO6 Bécs-Budapest

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
4 hozzászólás a témában

#1
zsizsi

zsizsi

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
EUROVELO 6 útvonala az Ostrák-Szlovák oldalon elég jól táblázott, könnyû követni, Magyarországra átérve - kérdés meddig akartok menni - már nem mindenhol egyértelmû, de itt segíthet egy hazai kerékpáros atlasz. GPS-re nem készült - tudtommal - térlép az Eurovelo útvonalakról, de az Osztrák és Szlovák térképészeti kiadóknál elérhetõk nagyon jó kivitelû kerékpáros térképek, amiken ezek az útvonalak is rajta vannak.
Itt - is - kereshetsz: Hogyan vásárolhat?

#2
zor19

zor19

    vendég

  • fórumtag
  • 29 hozzászólás
Szia!

Szerintem ha van kéznél GPS, az csak jól jöhet. Mi a Donauradweg-en jöttünk be nyugatról és elég jól ki volt táblázva, a Ringig simán bejutottunk csak a táblákat figyelve. Utána is bringautakon jutottunk le a Dunához, de az már nem volt egyértelmû, elég sokat keveregtünk. Sajnos nem jegyeztem fel ezt a kevergést, de ahonnan emlékszem az útvonalra, onnan bejelölöm.

A térkép: Bécs kevergés - Google Térkép A Praterstrassenél behülyült a Google maps és berajzolt egy alternatív útvonalat is, ami szerkesztési módban nem is látszik. Ha valami nem egyértelmû, akkor szólj, minden kavargással együtt jelöltem be az útvonalat, szóval valószínû, hogy nem ez az optimális. :)

Amúgy a környezet tényleg szép meg csend van, nem akarom lehúzni az útvonalat, de a huszon x kilométeres tökegyenes murva a töltésen nagyon betett. :)

#3
kaffa

kaffa

    újonc

  • fórumtag
  • 9 hozzászólás
Szia!
Köszönöm a választ meg az élménybeszámolót is!
Gondolom így az élmények még ha akkor annyira nem is voltak pozitívak, az idõ megszépítette.
Ezt a Salzkammergut Radweget, Salzburgt kört is remélhetõleg meg fogjuk nézni, de most csak addig lesz velünk autó amíg letesz..
Ha élhetnék az ajánlatoddal légy szíves jelöld be nekem ti hogyan keveredtetek ki Bécsbõl ,meg ha kérhetlek azt is ,hogy e egyáltalán honnan indulnál hazafele(hol tegyen le az autó)GPS vigyünk vagy szerinted totál felesleg?
Elõre is köszi!
üdv!

#4
zor19

zor19

    vendég

  • fórumtag
  • 29 hozzászólás
Szia!

Bécs - Pozsony szakaszról tudok írni, mert mi Ingolstadt - Gyõr túrát toltunk. Nos, Eurovelo 6 térképet mi nem találtunk, de állítólag létezik, viszont kb. annyira "részletes", hogy teljesen hasznavehetetlen. Aztán lehet azóta adtak ki valami újabbat. Az útról: Bécsbõl nekünk elég nehezen sikerült kikeveredni, mert amikor kiértünk a Duna közelébe, volt ott egy két sávos út és egy 3-4 pályás vasútvonal, amin sehogy sem tudtunk átjutni, de végül csak sikerült. Ezután már minden egyértelmû volt, talán még táblák is voltak, át a Praterbrückén egy szigetre, onnan tovább egy másik hídon a Duna bal partjára. Innentõl váltakozva aszfalt út és murva a töltés mellett. Nem soká a bringaút balra fordult a nádasba. Nos, itt az volt az érdekes, hogy akkor volt a nyári Duna árhullám utáni idõszak és egy jó 100 méteres szakasz víz alatt volt (mélyen megy az út) és a legmélyebb pontján kb. combig is ért. Itt cuccok le és több fordulóval átvittük, cuccok vissza. Egy dán (?) hapi merész áttolta, csak ugye nem számolt vele, hogy nem ugyanolyan mély az egész 100 méteren, mint az elején, ahol kb. 20 cm mély volt. Jól el is ázott a bringája cuccostul, ráadásul eléggé vergõdött is, de nagy nehezen átjutott. Innentõl kegyetlen szúnyogos dzsungelben ment a murvás út, aztán felment egy másik töltésre, ahol szintén murván ment tovább. Innen jó hosszan mentünk a töltésen, aztán Hainburg magasságában átkeltünk a Dunán és jobbra a híd alatt visszakanyarodva követtünk tovább immár a (folyásirány szerinti) jobb oldalon. Átmentünk Hainburgon, majd Karolinenhofon, aztán Wolfsthalon. Innen tovább kellett volna menni Pozsonyba, megy is tovább a bringaút, de kb. 5-10km-rel elõtte mi lekanyarodtunk Berg és Kittsee felé, mert mi Gyõr fele igyekeztünk és arra rövidebb. Ezután Jarovce és Rusovce jött és így tovább Rajka.

Errõl a szakaszról annyit tudok mondani, hogy egyáltalán nem izgalmas, teljesen monoton és még csak nem is könnyû tekerni, mert többségében murva. Ha egy kicsit odébb is tudtok menni (van benzinre pénz), akkor tudom ajánlani a Salzkammergut Radweget, amin Salzburgtól tudtok egy nagy kört menni. Elég sok variációt ki lehet hozni. Mi tavaly voltunk és szenzációs helyeken megy, ámultunk-bámultunk. Ahhoz képest, hogy milyen hegyek között tekereg, alig volt komolyabb emelkedõ, teljesen baráti. Eddig az volt a leggyönyörûbb hely, ahol tekertem.

Ha esetleg bejelöljem térképen, merre keveregtünk ki Bécsbõl, akkor írj.

#5
kaffa

kaffa

    újonc

  • fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni!
Nyáron szeretnénk barátaimmal meglépni életünk elsõ nagyobb túráját,ehhez szeretnék
felszerelésben, látnivalóban tanácsokat kapni, illetve részletes ,EUROVELO 6 térkép vásárlási lehetõségrõl ha van ?
Kisebb túrákon már túl vagyunk,de az ez mind Magyarországi és a legnagyobb is csak 3 napos Balaton megkerülõ volt
.viszont rendszeresen edzünk tekerünk azóta szenvedély lett..
A túrát nomádba gondoltuk kivitelezni ,sátor hálózsák stb..
Bécsbe autóval vinnének ki minket költséghatékonyság miatt, aztán jövünk hazafele,ezt a macerás vonatnak ill drága hajóút miatt fordítottuk meg .errõl az elképzelésrõl tapasztaltak véleménye?
köszi