Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringamosás

- - - - -

• Please log in to reply
159 replies to this topic

MG

MG

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
Ezt nevezem én hozzászólásra menésnek Morty! Most miért lesz jó neked ha Maximus lexel? Inkább érdemben szolnál hozzá a témához mint néha!

Morty_Mike

Morty_Mike

törzsvendég

• fórumtag
  • 529 posts
Jóvanna Kötöszke!
Akkor érdemben szólok hozzá! Höhö höhö:
A WD-40-nel tényleg ki lehet hozni a dzsuvát a Noprene SpeedStuffból, csak egy picit jobban fogja majd a koszt, oszt ennyi!

MG

MG

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
Ja igazad van KillerTom. Ezt a viaszos dolgot leírnátok potosabban mert elgondolkodtató. Mondjuk nem mosom gyakran a bikeot évente max 5X. Ja és én a láncot nem WD40el olajoznám!!!!. Mondjuk ki mire használja. Morty Mike például azzal tisztítja az egész bringáját meg a neoprén védõket is pedig az kenõanyag! Szóval. Láncra inkább valami teflonos olaj. Azért nem jó a grafitos mert akkor nemlátod hogy a grafit vagy a lánc rohad.

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
lanc takaritasra is van egy tippem ...

en lanc mosas tisztitas utan mindenkepp varok egy ejszakat mielott televagom wd-40 el ..

aki a bringan mossa a lancot pl. nem sram rulez ...szinten mert a viz , es egyeb oldoszernek  kikell szaradni mielott olajzod a lancot ..egyebkent f@szt sem er mer hamar kimossa azt a kicsit ami esetleg belement ..

nem rajta kell az olajnak lennie hanem benne....

Joe

Joe

vendég

• fórumtag
  • 132 posts
Én általában slagolok, de nem abszolut brutál módon, gõz borotva kizárva!! utána pedig zsírzás, olajozás!!
Melegvizes zuhany a bringának?? érdekes, sõt megfontolandó!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Xdaw

Xdaw

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
Szerintem úgy nagy általában egy közönséges autósampon megteszi, kivéve a láncot amit minden egyes túra után ki kell pucolni (itt most montizásról van szó nem városi ugri-bugriról) mert a sok por meg sár beletapadva a láncolajba szépen lemorzsolja az egész hajtásláncot. Erre a petróleum
tökéletesen megfelel , de ha környezetbarát ifjú vagy akkor jó drágán lehet kapni lebomló ill. természetes anyagokból készült lánctisztítókat ,pl:FinishLine Ecotec vagy Citrus (én ilyet használok). Ehez a mûvelethez a legjobb lánctisztító kazit használni. De van egy-két olyan ismerõsöm akiknek inkább van 3-4 patentos láncuk
és azt cserélgetik ,ilyenkor egyszer mosnak nagy tételben. Ha azt akarod hogy a szép új Ruckusod fényezése jövõre is ilyen legyen néha-néha waxold le. Ugyanis a sok mosástól a lakk elveszíti természetes "zsírtartalmát" és rideggé válik ,ilyenkor jönnek a felpattanó kövek elcsapódó ágak stb. Ezen segít  a viasz.

Tiger

Tiger

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Sztok!

Én télen fürdõkádban szoktam, nyáron a szabad ég alatt. Vödör mososzeres viz és a fogkefe, hajszárittó elegnedhetetlen.Ja és ezt mind rendkivül óvatossan mert én is ugy vélekedek a nagy nyomásrol mint KillerTom+MG

Fürdés után egy kis kenés is kell.
Láncra + vettem valami teflonbevonatotképezhafelhujodaláncra anyagot. A neve most nem ugrik be.
Valami 1300 péz volt.olyan zöld flakonos.Pontositás holnapra

MG

MG

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
Én is pont ezt akartam írni. Én néha autómosáskor szoktam lecsapatni de csak kis nyomással. Nagynyomással való mosogatás meg szerintem se jó. Én olvastam is róla valahol valamit de ez elõttem szóló leírta a lényegét. Szóval általában én vödörbõl szoktam langyosvízzel meg autómosósamponnal rulez zöldalmás S*NAX.

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
en a magasnyomasu izekkel vigyaznek ..

nehogy utanna meg olvassam hogy ...ez a monoblock sem eri meg a penzet meg az az  agy sem birta sokaig , a kormany csapagyrol meg nem is beszelek...az hogy vizallo az nem azt jelenti hogy birja mint egy tengeralattjaro..
..  a nagyon apro homok , sar , egyeb dolgokat belemossa az ember , abban a tudatban elve  hogy jo dolgot csinal ...

..ha nagyon cicomazni akar valaki szerintem a legjobb a bringanak ha ovatosan lekaparaszva a sarat / pl egy bot darabbal / mikor mar kokemeny , jol megaztatni a sarat , es varni! ,ezzel elkerulve a karcolgatast.... miutan jol megazik egy szivaccsal , vagy rongyal ,langyosviz+ valami mososzer.. igy tuti hogy a legkevesebb eselyt adok arra hogy belemossam a sarat , es csiszolopor szeruen dolgozzon minden peadal fordulatnal ..

20E Ft. -os bicajnal azt mondom mindegy ..de mikor egy jobbfajta korm.csapagy 25E Ft..humm en figyelnek ra ...

olaf

olaf

törzsvendég

• fórumtag
  • 718 posts
Anyu szereti mikor beköltözök a fürdõszobába a géppel ;D Nyáron meg marad a locsolócsõ az elejét megbolondítom egy ínjekciós fecskendõvel és tisztára benzinkút hihi

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
Volt egy "munkábajárós" korabájkom amit 3 és fél (!) évig nem mostam le. A munkábajárás majdnem minden hétköznap 8 km-t jelentett neki télen nyáron sárban hóban.
Kibírta.

Morty_Mike

Morty_Mike

törzsvendég

• fórumtag
  • 529 posts
Mennyire elkényezteted a géped! Ej!  ;)

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
Télen muszáj.  :P

Morty_Mike

Morty_Mike

törzsvendég

• fórumtag
  • 529 posts
Kádban, melegvizes zuhannyal való mosdatás rulez! Próbálta már valaki?

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
:D A benzinkutas nagynyomású sterimob az jó megoldás. Fõleg mert mosószeres. Csak vigyázz ,hogy ki ne törd a küllõket a nagy nyomással.
Otthon pedig hajszárító.  ;D

Em-Tee

Em-Tee

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Én legszivesebben megküldöm a benzinkútnál a nagynyomású slaggal, csak keveset járok benzinkút felé, de ha versenyen fulladok sárba akkor jó ha a közelbe van kút, egyébként marad a sima slagg a kert végében. Vészhelyzetben egyébként a sima utcai kút is jobb mint a semmi, pl. amikor kocsiba kéne berakni a nem túl tiszta bringát.

kereszty

kereszty

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
Én nyáron a Dunába belegázolva mostam le.Nagyon hatékony módszer,de jobb gépekkel nem érdemes kipróbálni... :-)

Drako

Drako

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
En az OMV  kuton szoktam le mostni azzal a  kis pisztolyal  :D :D kb 200.-  es teljesen tiszta a bringa es max 2 perc nem meg eri?? de persze utana rendesen atszoktam kenegetni a lenyeges helyeket!! ;)

Soc.

Soc.

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
Fogom slagot és brutálmódon lelocsolom :) :)

MG

MG

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
Ti hogy szoktatok bringát mosni meg mivel? Mit szoktatok utána kenni ilyenkor. Láncot mivel szoktatok tisztítani? Szerintem ez is hozzátartozik a bringázáshoz. Bár jómagam jobban szeretem, ha látszik a bringán, hogy használom nem? Kifejezetten örülök, ha dzsúvás. Persze tisztogatás után sokkal kívánatosabb :D