reménykedem, hogy elsimul a dolog, és akkor onnantól kezdve drága cuccot csak boltból papírral...

Ariadne-nak szólt.
Igen, új bicikliként vettem és egyben, katalógusból választva. Egyelõre nem akarok nagyon nyüzsögni vele, mert a lepattogó festék miatt tekerni még lehet vele, úgyhogy ráérek szezon végén foglalkozni vele komolyabban - fõleg, hogy sok hetes átfutási idõvel kecsegtetnek eleve.
És én is kb. úgy képzelem, ahogy írtad, de úgy tûnik, itthon a legtöbb helyen szívességet tesznek azzal, ha a garanciális szervizt biztosítják. Sokáig azt hittem, ez az egy ilyen... kissé fura hozzáállású bolt van (persze lehet, hogy csak én nem értek az emberekhez és azért érzem így), de minél tovább nézelõdök, annál inkább rá kell jönnöm, hogy
- sajnos sokfelé kezelik így a dolgot
- a legtöbb helyen ráadásul nem is rosszindulat/lustaság a fõszereplõ, hanem a boltosok sincsenek tisztában a kötelezettségeikkel...
Igen, új bicikliként vettem és egyben, katalógusból választva. Egyelõre nem akarok nagyon nyüzsögni vele, mert a lepattogó festék miatt tekerni még lehet vele, úgyhogy ráérek szezon végén foglalkozni vele komolyabban - fõleg, hogy sok hetes átfutási idõvel kecsegtetnek eleve.Ha vázként vetted ott, akkor tényleg a te költséged szétszedetni és csak a vázat odaadni, ha komplett bicóként, akkor nem. Ez a probléma egyébként mindenképpen bele kell tartozzon a garanciába (feltételezem újonnan vetted), hacsak a gyártó/kereskedõ nem tudja bizonyítani azt, hogy te tettél valamit, amitõl ilyen lett.
Hello
nekem egy olyan problémám lenne, hogy vettem egy vázat számla nélkül apróhirdetésbõl magánembertõl. De a levelezés során a tag fél év garanciát vállalt rá. Egy budapesti bringásboltban dolgozik, vagy övé a bolt nem tudom, de azt írta hogy "a bolt fél év garit vállal rá". Tehát akkor a bolttól vettem. Viszont haverom aki elhozta a vázat, nem kapott számlát, mert õ azt hitte hogy magánembertõl van, nem foglalkozott vele. Én meg nem foglalkoztam a dologgal, örültem a szép váznak, elkezdtem megvenni hozzá a többi alkatrészt, aztán amikor a hátsó kerékhez jutottam akkor látom, hogy a váz GYÁRI HIBÁS, rosszul van összehegesztve, és ferdén áll benne a hátsó kerék. Írtam mailt az eladónak, aki azzal jön, hogy a garancia csak gyári hibából eredõ törésre vonatkozik, és hogy õk csak 3 hónap garanciát adnak a vázakra ami le is járt már. (nem járt még le egyébként)
Fogyasztóvédelemmel tudok kezdeni valamit?
tudom, nagy balek voltam, de szeretném ha adnátok ti is valami jó tippet, hogy mit tudok csinálni, hogy visszaszerezzem a pénzem.
Vidra
Mi a helyzet, ha a bringa festésének minõsége... hát finoman szólva kritikán aluli?
Sajnos amikor átvettem a boltban, nem néztem át aprólékosan, így csak hetekkel késõbb fedeztem fel rajta jónéhány festékhiányt. Jeleztem a boltnak is, meg az ú.n. nagykernek is. Megnézték, de csak a vállukat vonogatták. A nagykeres srác azt ígérte, hogy elküldi a gyártóhoz a fényképeket és megkérdezi a véleményüket. Válasz azóta sem jött. Viszont tegnap történt egy érdekes dolog: már hazafelé tartottam, amikor a vonaton ülve feltûnt a vázon egy kis kosznak látszó dudor. Végighúztam rajta az ujjam, erre le is esett. Mint kiderült, a festék volt felhólyagosodva és az pattant le, amint hozzáértem az ujjammal. Mivel van rajta jónéhány hasonló "sebhely", komolyan kezd bosszantani a dolog. Ilyenkor mit lehet tenni?
A gari pedig így mûködik mivel nem az általad épített bringa "garanciális?" hanem a váz. Nekem is volt egy Syncross felnim ami hosszában ketté repedt a kereket kifûzték szó nélkül cserélték majd az új felnivel össze az az én költségem volt.
Egyelõre ott tartunk, hogy szedjem/szedessem szét a biciklit és juttassam el a vázat a nagykerbe, majd kiviszik és lesz valami... viszont nekem most nagyon nem alkalmas, meg az sem tetszik igazán, hogy saját költségemen szedessem szét a garanciális biciklit... viszont múlt hét óta az itthoni nagyker még nem reagált az e-mailemre. Egyelõre várok, mert az általa jelzett határidõre úgysem tudom átadni a bringát, mert abból itthon fõvesztés lesz
Már vásárlás elõtt is próbáltam velük kapcsolatba lépni, de le se szartak azóta sem, úgyhogy nincsenek nagy reményeim.
Valamint értesíts majd minket a fejleményekrõl.
Már vásárlás elõtt is próbáltam velük kapcsolatba lépni, de le se szartak azóta sem, úgyhogy nincsenek nagy reményeim.Küldd el magad a képeket közvetlenül a gyártónak.
Az a baj, hogy számla nélkül nem tudod igazolni a vásárlás eredetét idejét, szóval nehéz ügy lesz
RAUH-Welt
B E G R I F F
ha uj a vaz akkor esetleg a gyartoval le lehet beszelni. de elegge veszett ugynek tunik tekintve hogy nincs papirod rola.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Hivatalosan igen. De azért sokunkkal elõfordult már sajnos, hogy csak az asztalborítás segített.
(xy márka garis ügyében tíz éve az eu-s disztribútorokat /kivéve a magyart persze/ megbombáztam egy panasz levéllel, egy héten belül a hónapok óta húzódó probléma megoldva.)