Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Please log in to reply
6540 replies to this topic

ruff

ruff

törzsvendég

• fórumtag
  • 784 posts
Szóval én még találkoztam ilyen témával, a keresõt használtam mielõtt megnyitottam, ott nem találtam, de nem tudom ezzel mire megyek, mert úgyis mindig el találjuka leghülyébb topicneveket, amikre senki nem gondol, hogy azt kéne a keresõbe írni, a tech 40 oldalát meg nem volt kedvem végignézni ... (de ha mások nem nyitnának felesleges témáka,t nem 40 oldalt kellene végignéznem, és én sem nyitnék feleslegeset , tiszta domino elv ... :P ) ... ha van már ilyen téma tessék megkövezni ...

Na miért nyitom és mirõl szól ? Súlymegtakarítások. Itt nem a nagyi úszógumijira gondolok természetesen, hanem a bringára ...
Hogy szerintetek min érdemes súlyt megspórolni, pénzt is figyelembe véve, érdemes - e ( gondolok itt pl arra, hogy - 300 grammér a keréken érdemes - e feladni a jó tapadást, egy jól tapadó gumit ).
Vagy ha tegyük fel összejön vmennyi pénz, amit a bringádra szeretnél költeni, érdemes-e súlymegtakarításra elverni, vagy inkább vmi másra, "minõségre" (pl váltót cserélni, hogy szemléltetni tudjam a dolgot).
Mennyire van ennek értelme ? Érezhetõ a különbség egy 12 és egy 13 kilós bringa között , egy 1,5 és egy 2 kilós kerék között ?
Az adatok amiket mondtam természetesen csak szemléltetõ jellegûek, nem azért vannak ott, hogy ti arra válaszoljatok :)

...na hajrá ...

Ja nem tud véletlenül vmelyiketõtök vmi súlyadatbázis honlapról, amin régebbi shimano cuccok súlyai is fenn vannak ?