Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

LockOut és változtatható rugóút

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
27 hozzászólás a témában

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 hozzászólás
asszem ez a szárra festés csak jövõre fog bejönni.
régebben talán az SL volt olyan ami fokozatmentesen állitható.
a levegõs Race az tutira nem, csak 3 fokozatban.
itthon nem sok embernek van psylo villája, úgy sejtem  ::)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Tudtommal a tavalyi Psylo-k is tetszõlegesen állíthatók 80-125 között ! De hogyan ? MTBR review szerint 3 perc az egész. Ha távtartókkal mûködik, akkor az nem valami jó, mivel útközben a francnak sincs kedve szétszedni a villát és buherálni. Nem igaz, hogy senkinek sincs Psylo-ja! Tessék segíteni!

A gravírozás véletlenül nem egy egyedi cucc ami a Big/k/eMag-ben volt ? Sok képet láttam Psylo-ról, de egyik sem volt gravírozva.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Nos nem vagyok egy baromi hozzáértõ, de egy keveset modanék:

A Marzocchi LockOut-ja (ECC néven fut) az olajat blokkolja a villában: elfordítod a gombot, lenyomod a villádat, és ottmarad. Közben NEM rugózik, ergo majdnem merevvilla. RockShox és Manitou: csökkentett rugóút, de valami marad. Nem buknak meg elõre a villák (mint a Marzocchi -> akik szerint ez elõnyös, mert elõrébb lesz a súkypontod mászáskor), ami jól jöhet egy SIMA aszfaltos sprintnél...

A régi Psylon is volt U Turn, csak nem így hívták, nem volt neve a gyereknek. De mostmár, hogy mindenféle telóban nyomják, el kellett nevezni. (Ja az XC-ben nem volt, csak olyan mint a régi Judykban) És mostmár állítólag fokozatmentes, tehát beállíthatsz 112,456 mm-t is, ha akarod. Azért van az oldalán számozás, tudd mennyit mozog a villád. (a becsúszószárba van lézergravírozva vagy miabigyó)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Hát, jó lenne ha valaki megmondaná !  ;)

Shaggi

Shaggi

törzsvendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
A Manitou-n anyni gomb van hogy elõször azt se tudod hova nyúlj.Késõbb letisztul ez és szépen a testsúlyodhoz,ízlésedhez tudod hangolni a telót.A 100/120-as állító meg nagyon isten és akkor télleg milyen lehet a 80/125?!!

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Köszi, legalább mostmár ezt is tudom ! Psylo-val nincs senkinek sem tapasztalata ? Mert ha ennyit számít 20mm, akkor ott nagyon fincsi lehet a 80-125mm állíthatóság !

Shaggi

Shaggi

törzsvendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
Sokan mondják hogy ez a kimerevités ha ugy hagyod egy ugrásnál pl kiold és csak egy cég csinálja normálisan(elfelejtettem melyik:-))A Manitou +-20 mm-re iszonyatosan számít nekem Black Elite 100/120 -as telóm van és tényleg érezhetõ a különbség hogy melyik állását mire kell használni!

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Van valaki aki tudhogy mi -ha egyáltalán van- a különbség a Marzocchi a Rock Shox és a Manitou kimerevítési technikái között ? Illetve a Rock Shox Climb-it-Control egyáltalán kimerevítés ?

A modulálható rugóút hogyan mûködik ? Tényleg olyan jó e a RS féle U-Turn ? A tavalyi Psylo-kon hogyan lehetett állítani a rugóutat, ha nem volt bennük U-Turn ? Számít e a Manitou féle +/- 20mm ?