Srácok! (ez most mindenkinek szól): Nem biztos ám, hogy a rugóút nagysága feljebbvaló mint a rugózás minõsége. értem ezalatt hogy mozoghat az a váz/villa 200 mm fölött ha azt piszok szarul teszi.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
FOES Bikes - brutális rombolók
Indította
Vendég
, 2002. április 15. 00:48
vendég__*
Írta 2002. május 30. - 15:07
Írta 2002. május 30. - 15:02
Egy ilyen süti biztos jól mozogna a kerómba!Csillapítással biztos nincs gond!
Írta 2002. május 30. - 14:40
Írta 2002. május 30. - 14:04
Jorus jól beszél!
Ezt érdemes megnézni, ehhez képest a FOEs tesco. www.dreidoppel.de Elöl Bergman Sumo 320mm út, hátul 400mm!!!JODA
Ezt érdemes megnézni, ehhez képest a FOEs tesco. www.dreidoppel.de Elöl Bergman Sumo 320mm út, hátul 400mm!!!JODA
Írta 2002. május 30. - 13:35
Írta 2002. május 30. - 13:27
Az én saját véleményem: szerintem inkább elõl mozogjon többen a bringa mint hátul. Bár nekem mégnem volt összteleszkópos gépem de így nekem sokkal szimpatikusabbnak tûnik.)
(
)
(
)
(
)
(
)
(
)
(
)
Írta 2002. május 30. - 13:16
Az lehet, hogy enm ertem ttted, de mivel nekem is szolnak, ezert koszonom. Igy azert sokkal kellemesebb olvasni.
vendég__*
Írta 2002. május 30. - 13:05
Vole: ezt nem érted tettem ugyhogy ne köszöngess, rosszabb vagy mint egy politikus :-/
Írta 2002. május 30. - 12:56
vendég__*
Írta 2002. május 30. - 12:49
Zsirosmacska: ez nézõpont kérdése,
1; szerintem jobb hogyha egy bringa hátul többet mozog mint elöl (persze nem enyivel)
2; a hátsó ruróutat le lehet szabályozni annyira, hogy nem mozogjan ki mindent.
3; én már elég régóta ovatosan bánok a rugóutakkal, mert nem egyszer bizonyosodott már be, hogy a gyár által megadott értékek nem egyeznek a valósággal. (a Mono DH-t nem sikerült sajnos lemérnem)
4;ebbe a kis országba ahol ha jobban megnézzük csak nagyobbacska dombok vannak és igazán komoly terepet mondjuk csak a Mátrában lehet találni, nincs is szükség 130-150 mm-nél többet mozgó bringacsodákra (persze ez is csak saját vélemény, mielött szó éri a ház elejét)
1; szerintem jobb hogyha egy bringa hátul többet mozog mint elöl (persze nem enyivel)
2; a hátsó ruróutat le lehet szabályozni annyira, hogy nem mozogjan ki mindent.
3; én már elég régóta ovatosan bánok a rugóutakkal, mert nem egyszer bizonyosodott már be, hogy a gyár által megadott értékek nem egyeznek a valósággal. (a Mono DH-t nem sikerült sajnos lemérnem)
4;ebbe a kis országba ahol ha jobban megnézzük csak nagyobbacska dombok vannak és igazán komoly terepet mondjuk csak a Mátrában lehet találni, nincs is szükség 130-150 mm-nél többet mozgó bringacsodákra (persze ez is csak saját vélemény, mielött szó éri a ház elejét)
Írta 2002. május 30. - 11:52
Azt azért el kell ismerni, hogy elõl 130mm hátul 200mm (vagy több?) elég nevetségesen hangzik. Nemde?
Írta 2002. május 30. - 03:21
fityisz:Na ezaz latod valami ilyennel kellet volna kezdeni.... +egykis fikazas mar belefer...
tovabb nem szitom a parazsat.
Azert megneznem azt a gepet, eleg erdekes latvany lehet... na meg ki is probalnam...
vad
tovabb nem szitom a parazsat.
Azert megneznem azt a gepet, eleg erdekes latvany lehet... na meg ki is probalnam...
vad
Írta 2002. május 29. - 23:49
Humm jo is kalamaka van ..en leegyszerusitem a mondokam .
En szeretek mindenkit ;D szo se rola ..de maradok a " foes/fos nevetseges "kijelentesemnel ..Nem azt jelenti hogy kulon-kulon nem jok, de igy parositva :-/
Lattam mar annyi ,de annyi Foest akcio kozben , hogy velemenyem legyen arrol mire is valok pontosan .
Ez olyan valami ,amikor a Zsigulira rateszik a 215-os gumit .
Vegul... aki ilyen bringat epit, annak ertenie kellene hozza , ellenkezo esetben QU@$#^ gazdag lehet es Dreamland kornyeken az Ego Mountain hegyet keresheti .
En szeretek mindenkit ;D szo se rola ..de maradok a " foes/fos nevetseges "kijelentesemnel ..Nem azt jelenti hogy kulon-kulon nem jok, de igy parositva :-/
Lattam mar annyi ,de annyi Foest akcio kozben , hogy velemenyem legyen arrol mire is valok pontosan .
Ez olyan valami ,amikor a Zsigulira rateszik a 215-os gumit .
Vegul... aki ilyen bringat epit, annak ertenie kellene hozza , ellenkezo esetben QU@$#^ gazdag lehet es Dreamland kornyeken az Ego Mountain hegyet keresheti .
Írta 2002. május 29. - 21:33
Nekem sajnos nem sok viszonyítási alapom van, kevés DH-s géppel mentem és ezt is csak kipróbáltam. Annyit tudok róla mondani, hogy nagyon stabilnak tûnik, fura az egy villaszár, de csak látszólag tûnik instabilnak, az én RockShox olaj-levegõs telómhoz képest gyönyörûen mozog és csillapít. Az tuti, hogy 11 lépcsõn legurulni vele élvezet, szinte alig lehet érezni, hogy lépcsõn mész és nem pedig egy lejtõs betonon. Ha nagyobb lenne az elsõ telóút, akkor biztosan még jobb lenne, de így meg meghökkentõen néz ki, aki eddig látta, az mind nagyon megcsodálta és ez mellett még jó is.
vendég__*
Írta 2002. május 29. - 19:45
Kedves Vole és vadkan, ha elolvassátok az elöbbi hozzászólásomat akkor abból szerintem minden világosan kiderül (vagy ki kéne hogy derüljön)
vadkan: a Mono DH-t 1x volt szerencsém kipróbálni de csak egy üzletben nem pedig használat közben terepen, Lefty-vel viszont volt szerencsém menni is és álíthatom, hogy a Moto FR után az egyik legjobban mozgó villa amit valaha is próbáltam.
De megint meg kell jegyeznem, hogy én nem a Lefty-t, sem pedig a Mono DH-t nem fikáztam le!!
vadkan: a Mono DH-t 1x volt szerencsém kipróbálni de csak egy üzletben nem pedig használat közben terepen, Lefty-vel viszont volt szerencsém menni is és álíthatom, hogy a Moto FR után az egyik legjobban mozgó villa amit valaha is próbáltam.
De megint meg kell jegyeznem, hogy én nem a Lefty-t, sem pedig a Mono DH-t nem fikáztam le!!
Írta 2002. május 29. - 19:21
hat pont ez az,
Kedves Fityisz, tobben is hozzaszolnak egy topchoz, es te egyszer csak megjelensz, es irsz valmit. Ha tudnank kinek, akkor biztosan konnyebb lenne megbeszelni a dolgot.
Amint lattad legtobben azert egyertelmuen utalunk arra, akinek szanjuk a mondandonkat, peldaul
Fityisz: ......
Ha ezt a kozeljovoben megteszed te is, akkor azt megkoszonom.
Kedves Fityisz, tobben is hozzaszolnak egy topchoz, es te egyszer csak megjelensz, es irsz valmit. Ha tudnank kinek, akkor biztosan konnyebb lenne megbeszelni a dolgot.
Amint lattad legtobben azert egyertelmuen utalunk arra, akinek szanjuk a mondandonkat, peldaul
Fityisz: ......
Ha ezt a kozeljovoben megteszed te is, akkor azt megkoszonom.
Írta 2002. május 29. - 19:13
Sem olvasasi sem ertelmezesi gondjaim nincsenek, csak kivancsi vagyok tudsz e roluk valami erdemlegeset irni, vagy csak offtopic jelleggel leugatsz valakit ( meg mindig nem tudom , hogy kit ??? ) ami szerintem a tobbieket is serti!
Na mindegy, a b.... rajtad all...
Feherparduc: nem kiegyensulyozatlan egy kisse? ez azert jalantos kulonbseg!
vad
Na mindegy, a b.... rajtad all...
Feherparduc: nem kiegyensulyozatlan egy kisse? ez azert jalantos kulonbseg!
vad
Írta 2002. május 29. - 11:28
vendég__*
Írta 2002. május 29. - 11:24
OFF
OK. tévedtem mikor azt gondoltam, hogy a véleményeim címzetjei megértik, hogy nekik szól. ezek után igyexem majd mindig megnevesíteni azt akinek szánom.
a másik, hogy mért vagyok itt? mért is ne?! nem fedi a valóságot az hogy mindenkit útállok és lenézek, nézzetek körül, rengeteg téma van amihez nem is szóltam hozzá se fikázva, sem pedig elismerõen. viszont amivel nem értek egyet azt igenis leírom és az, hogy ezt milyen stílusban teszem meg az nagyrészt attól is függ, hogy mire reagálok, érsd ha meg az ész osztás akkor én sem fogok máshogy véleményt nyilvánitani.
Ha ezek után bármi kérdés vagy észrevétel van, forduljatok hozzám bizalommal.
ON
OK. tévedtem mikor azt gondoltam, hogy a véleményeim címzetjei megértik, hogy nekik szól. ezek után igyexem majd mindig megnevesíteni azt akinek szánom.
a másik, hogy mért vagyok itt? mért is ne?! nem fedi a valóságot az hogy mindenkit útállok és lenézek, nézzetek körül, rengeteg téma van amihez nem is szóltam hozzá se fikázva, sem pedig elismerõen. viszont amivel nem értek egyet azt igenis leírom és az, hogy ezt milyen stílusban teszem meg az nagyrészt attól is függ, hogy mire reagálok, érsd ha meg az ész osztás akkor én sem fogok máshogy véleményt nyilvánitani.
Ha ezek után bármi kérdés vagy észrevétel van, forduljatok hozzám bizalommal.
ON
Írta 2002. május 29. - 10:48
Ezt csak Feherparducnak irom, Killertomot vedve, meg felig magamnak, mert asszem en jegyeztm meg eloszor, hogy fos, de azt csak ironikusan mondtam, nos:
Az igaz, hogy kulfoldon bizonyitott DS versenyeken, en is lattam, hallottam rola, lattam szetszedve, es nem rossz villa, de itt az a lenyeg, hogy ez a villa kulfoldon is a merevvazban van, vagy legfeljebb a kifejezetten DS -re tervezett, kis rugozasu vazakban, nem pedig egy brutal DH vazban. Ezt azert vedd figyelembe, mert itt mindenki viszonyitaskeppen irta, hogy nem jo bele.
Amugy ha jol latom, akkor a kepen is egy Hanebrink LT9 -es telo van benne, nem veletlenul.
Fityisz: nem is az idegesit, hogy beszolsz, hanem az, hogy nem tudom, hogy kinek es mire.
Az igaz, hogy kulfoldon bizonyitott DS versenyeken, en is lattam, hallottam rola, lattam szetszedve, es nem rossz villa, de itt az a lenyeg, hogy ez a villa kulfoldon is a merevvazban van, vagy legfeljebb a kifejezetten DS -re tervezett, kis rugozasu vazakban, nem pedig egy brutal DH vazban. Ezt azert vedd figyelembe, mert itt mindenki viszonyitaskeppen irta, hogy nem jo bele.
Amugy ha jol latom, akkor a kepen is egy Hanebrink LT9 -es telo van benne, nem veletlenul.
Fityisz: nem is az idegesit, hogy beszolsz, hanem az, hogy nem tudom, hogy kinek es mire.