Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

FOES Bikes - brutális rombolók

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
178 hozzászólás a témában

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Ez teljesen igy van. Annyi aprosag szamit, hogy el sem hinnetek. Csak peldanak ott van a testre simulo gatya es felso. nem veletlenul, hisz igy kisebb a legellenallas. Es nem veletlen, hogy a Boxxer, a Dorado olyan nagy sikerrel hasznalt villa, nameg van meg Shiver, de joval kevesebb mint a masik kettobol. Mondjuk Hanebrink vagy Bergman telot nem is nagyon latni, vajon miert??
Es  nem igazan hassznalnak 24 -es kereket. Arra ugyanis 3` -os gumi kell, ami iszonyatosan visszafogja a bringat. 2.3 -as guminal nem is hasznalnak nagyobbat, csak extrem palyakon.

nagy_M

nagy_M

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Szerintem(nemcsak szerintem) a DH versenyeken, alapvetoen ket dolog haterozza meg azt, hogy ki milyen geppel nyomul, es hogy miert nincsenek ott 35centis utu kerok
nagyon keves olyan versenyzo van aki kenye kedvere valogathat a kulonbozõ cégek jobbnál jobb ajánlatai köztt.Így mindenki annál a cégnél van, akinél a cég szeretné, hogy legyen...persze pár kivétel van, de azoknár már amúgy is mindegy...(Mr. Voullioz saját gépe...)
A súly nemeg a tekerhetõség jokkal jobban számít egy DHgeénel , mint hinnénk. Minél több enegriat rabol a pedálozás, annal kevesebb marad a versenyzõknek a koncentralásra.az energiarablást még a súly is befolyásolja
mondjuk ez nyilvanvaló, de hátha nem mindenki DH versenyzõ (én se :()és fújja nálam ezerszer jobban a témát.

üdv.
M

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Elõször én is azt hittem, de kiderült hogy nem!!!  ;D Palmer már csak a mi jó öreg Paémerünk marad!!!  :) Amúgy is jobban küldi mint névrokona!!!

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Shaun_Palmer: azt a "Fikázni ciki" részt nem igazán értem, neked vagy nekem? akit cikiznek vagy aki cikiz? de egyébként engettessék már meg nekem, hogy akkor és azt cikizzem akit és/vagy amit akarok. Egyébként véleményem szerint nagyobb ciki nick.ként használni valakinek a nevét  :-/

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Missi 2000-ben meg Foes bringaval ment, annak meg is van a kepe. Azota lehet, hogy atment az Orange -hoz, de az mindegy.
A lenyeg a FOES!!  ;D ;D ;D ;D
Amugy ha jol lattam, akkor a brutal DH bringaban elol-hatul 24-es keek van. Kifejezetten letoresugrasra valo az ilyen.

vadkanur

vadkanur

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 hozzászólás
Missy tenyleg az Orange-nel nyomja ha jo tudom mar 2001ben is ott volt(lehet hogy tevedek)
A 222-est alakitottak at egy kicsit neki<--ezt tuti 2001ben olvastam onnan gondolom.

vad

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
valaki irta regebben hogy a Missy G. Foes-el megy ... most nezem neki egy Orange matrica lebeg a vazan..

Szerintem az hogy ki milyen geppel nyomul versenyeken sokszor azon is mulik hogy milyen uzleteket sikerul kotni cegekkel

..pl nem vagyok benne tuti hogy sokan erdeklodnenek a a hiper szuper vaz irant ha egyet adnanak a szezonra , es mellette mas is lenne aki nyomna alad a cuccot ..

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Ja a Lóri bringája elég érdekes, volt szerencsém látni Mátrában.

Valszeg azért nem mennek ilyenekkel VK futamokon, mert ezzel nem lehet biciklizni, csak letöréseket ugrálni, meg a Csomolungmáról lejönni úgy hogy nem érzed meg a Himaláját. Csak legyen az ahelikopter ami elbírja ezt a csodát.
Fogadni mernék, hogy a Teló könnyebb mint a MonsterT vagy kb. azonos súlyú. (fent leírtam, hoyg miért)

Fentebb olvastam, hogy volt veszekedés a Monster Triple (tripla elnevezésérõl) Az összes Monster megkapta a T(riple) jelzõt, kivéve a Super mert az Super jelzõt kapott (kigondolta volna)
A Triple azt jelenti, hogy a Bolt-on tengely (20mm es átötõ) is olyan mint egy váll ezért igazábol 3 helyen tartja össze a teló két szárát.
Ezt a T jelzõt, ha jól tudom rögtön le is védették.

Na ennyi a Marzo Történelembõl.

Fityisz: Na csak annyit mondok, hogy "Fikázni ciki" ahogy jól tanult kerékpáros kollégánk Szasza"Mocsok Miki" mondaná.
Abban viszont egyet értek, hogy abba a DH vázba nem való az a CC villa, de õ tudja, magának rakta össze. Itt most nem a féll karú rablót/lábú kalózt (kívánt rész aláhúzandó) akarom leszólni, diztos nagyon jó villa (milyen villa az aminek 1 ága van 8) ) , de az tényleg nem arra való.

Palmer

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Van itt egy pecsi srac, a Lori. A mostani gepe /sajat tervezes+epites/ 20cm t mozog. Jovore elado lesz, tobbi mas vazzal egyutt es valszeg lesz 30 cm t mozgo vaza is...

A mostani gep Shiver rel 21,5 kg. Nem kihegyezett magyarorszagi hasznalatra, boven tulmeretes ide. Kib merev. Valahol van fent kep a komloi versenyek kozt..

vadkanur

vadkanur

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 hozzászólás
Jaja, ahogy mondod, ezek csak sifelvono aztan lefele, ha mar eldolt, felallitani is nehez ;)
A Karpiel Armageddon-rol olvastam ,hogy a tekeresi energia 75 ! szazalekat kirugozza....
Mondjuk az is van , hogy ezek csak kis darabszamban gyartanak, aztan arra mar nem fussa, hogy induljanak a vilagversenyeken...

vad

Morty_Mike

Morty_Mike

törzsvendég

• fórumtag
  • 529 hozzászólás
Még a DH versenyeken is számít a tömeg! Az a teló van vagy 4 kiló...  ;) Na meg a váz!

vendég__*

vendég__*
  • vendég
ezzel az ipari származékkal mért nem látni embert a DH versenyeken?? talán nem lehet vele normálisan semmit se csinálni?? akkor meg minek??

vadkanur

vadkanur

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 hozzászólás
es Rohloff van benne, nem rossz...

az Ohlins tenyleg a csucs a motoroknal...

...kivancsi lennek a sulyara...meg az arara....

vadkanur

vadkanur

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 hozzászólás
Mi eeeeez?? atomtengeralattjaro?? vagymi

Na a Hanebrink-et pont ugyanigy kell elkepzelni, csaka felirat mas, de majd nyomozok meg occse! OK?

fityisz: most aztan vegre egyetertunk: az hogy valami ,hogy mozogja azt amit mozog ,nagyon nem mindegy!Nemhiaba megy mindenki Boxxerrel, vagy MonsterT-vel elviselve a 4 kg sulyt akar...

Ja es a hangnemed nekem is jobban tetszik :)

Occse: by the way teccik az uj Chilli logo!  8)

vad

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Legjobban a fékvezetékek elvezetése tetszik!!!  ;D

joda

joda

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 hozzászólás
Jók voltak a sütik mi?! ;D ;D NA itt a kép, 400mm hátsó rugóút, csak ennyi.Elõl a Bergmann Sumo csak 300-as!Feltöltött képA cím www.dreidoppel-Bike.de ;DJODA ;D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Joda rakta fel a nagyi receptjét, nem én. Van különbség köztünk! Õ jedi mester, én pedig csak egy renegát jedi mester klón!

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Joda: Jó az a recept, ki is próbáltuk (a hónap receptje)
Ezt akarta igazából berakni: www.dreidoppel-Bike.de

A Bergman Sumo igazándibó CSAK 300mm-t bír mozogni (tiszta szar) Azt írják róla, hogy nagysebességû kerékpározásra és nagy ugrásokra kifejlesztett PROTOTIPUS (csak hozzá tervezett vázzal)
Ár:3067Euró
A rugózása: Elastomer, levegõ, rugó
Csillapítás,: levegõ
Súly: nem hiszem, hogy nehéz lenne, mert a Bergman könnyõ telóket csinál. Van 3 TOP SICRET telójuk amirõl még képeket nem csináltak a közönség számára: Cougar (nem, nem Votec), 1850g 100, 120, 140mm úttal XC, Duál versenyre tárcsa+V-fék konzolokkal (amely nem kell leszedhetõ), Hollowtec láb+f.híd
Aztán a Marathon, Xc villájuk: Puma 1400g olaj, levegõ, 55, 70, 85mm úttal, Hollwtech lábak és fékhíd.
Aztán a mindent vívõ DH, Fr villa: Tiger
2400g (boxxer2700g, dorado2945g), 180mm út, Hollowtech lábak és becsúszószárak, Tércsafék konzol (v-konzol opcinális kiegészítõ)

Az összes Bergman telót kézzel gyártják Olaszországban (nem tudják a himnuszuk szövegét :-/ )
Ja és gondolom mondanom sem kell, hogy csak megrendelésre gyártanak

Abban a nagy Driedoppel GOTT (Isten) bringában Öhlins rugóstag van ami közismerten a világ legjobb kroszmotor  rugóstagokat gyártja. Persze ez is egy moci rugó kb. 500mm-es hosszal (a mai DH bringákba 200-260 as tag kell Forgópontok és áttételektõl függõen.

Palmer aki inkább Intense M1 bringát szeretne (most akciós a váz 1300$) FOES F1 telóval, vagy Boxxerrel, de most eszembe jutott aza Bergman Tiger is:)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Ez a suti biztos fin lehe, de hogy 320 -at mozog azt nem hiszem. Bar kerek helyett jol nezne ki egy nagy torta.
Biztosan ezt a linket akartad berakni??

nagy_M

nagy_M

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás

Hát bátyus   a Hanebrink LT-14 es nem ugral elottem oriasi kepekben, de mindent megprobalok(sot meg kis kepeket sem talaltam), most folyamatosan keresem. :(
fityisZ tenyleg képes egy bizonyos témát kissé off. irányba terelni, de ez van.

basszus mg mindig semmi jo kep, csak kis lt8 asokrool   >:(

ááááááááááááá
ekkora k*b*sz*st, még a hivatalos honlapon sincs csak egy LT-8 asrool kép , az itt van:
http://www.hanebrink.../lt/lt8zoom.gif

na az 12-es (a neve asszem 12es, csaka z utrja allithato 10-14incs kozt, ha tevesdek, a batyam jobb esetzeben ki fog javitani ) ehhez hasonlo csak meg nagyobb....  ;D
a temahoz is kapcsolodva:
a Mono DH-nak van egy sima csoves valtozata, meg ott van a FLY, ami olcsobb, a ceg freeride gepnek nevezi, de a kinti ujsagokban nyugodtan ajanljak DH-ra is
a keresest most Feladom, majd legkozelebb

M