Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
8060 hozzászólás a témában

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

van kép a mostani bringámról:
http://pix.bikemag.h...IM1501.JPG.html
http://pix.bikemag.h...IM1503.JPG.html
Vélemény? Így hogy mostmár kép is van róla...

igen, látszólag egész pofás lett, de könyörgöm csinálj róla világosban, kint a szabadban/betonfal mellett egy képet, mer ez biz isten sötét.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
wow beg. mondtam már hogy gyülöllek? pedig de :D

btw az ilyen 14-15 kilós gépeket az amcsik még simán a cc kategóriába sorolják. mert ott (is) a dh egy kicsit durvább annál, amit mi itthon annak hívunk.

ezzel szemben, ha egy kicsit lemondasz a "köridõ" bûvös fogalmából és elindulsz az "örömbringázás" gondolatvilága felé, akkor rájössz, hogy itthonra pont ez az ideális.

ilyen alibi bringásoknak is, mint én pl :)

mert felfelé hába lenne könnyebb a gép, úgyse számít, hogy menni idõ alatt érek fel, lefelé meg megintcsak úgyis az én tudásom a szûk keresztmetszet.

`nuff said

Iljics: spoko a szó amit keresel :D :spoko:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
beg: tetszik az uj gép :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
jólesz az :)

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
van kép a mostani bringámról:
http://pix.bikemag.h...IM1501.JPG.html
http://pix.bikemag.h...IM1503.JPG.html
Vélemény? Így hogy mostmár kép is van róla...

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Beg: Respektállak!!;)
Na nem a gép miatt, ami maga az álom.Mert ezt már elmondtam.
Hanem mert sikerült lenyúlnod Atomtól:D
És ez a gép mindenre jó!!
Ha tehetném 36-al az orrában felépíteném.
És mennék gyalázni mindenhova.:(
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
Zap ez pontot ér :)

igy híjják ezeket hogy enduró...
itthon elég mindenre.föl is le is...

nyilván nem ugy mászik mint egy 9-10 kilós monti,de lefelé azzal nem értem hogy lehet menni normálisan...

de ha van pénz akkor nagyon jó súlyú gépet lehet öszerakni belõle,amivel le is föl is lehet nyomni...

szóval nézõpont kérdése,hogy élvezni föl vagy lefelé akarsz....

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Nekem valahol ez a freeride. Mindent meg tudsz oldani, az ára: semmit sem a legtökéletesebben. Ám mivel a környékre nem kellenek 24 centit mozgó, lapos gépek, mert se 18%os leejtõ nincs, se lift, lefelé ez bõven elég. Én a 4 órás felfelét nem biztos, hogy a bringa miatt nem bírnám.
Szóval ez tipikus nézõponttól függõ kérdés (mint igazából minden): valaki szerint mindenre jó, valaki szerint így semmire sem igazán.

viszont az is igaz, hogy az elmúlt évembõl nem ezt a két mozzanatot emelném ki: 4-5 órás folyamatos felfelé / Ausztriában igazi nyugdíjas túra szülõkkel, ismerõsökkel betonon, murván

Aktuális civil

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Ezzel ugyan nem gyõztél meg, de tény, hogy ha a 17 kilós bringával rendszeresen tekeregsz felfelé rendes CC pályákon, akkor combos gyerek lehetsz.
Egy évben egyszer kijutok külföldre is tekerni. Most a Garda-tónál (thx: Kertész Tamás) voltam :lick: és nehezen tudnám elképzelni a 4-5 órás folyamatos felfelét egy ilyen bringával (lefelé biztosan jobb). Utána Ausztriában igazi nyugdíjas túrán voltam szülõkkel, ismerõsökkel betonon, murván, és ott sem ez a legjobb választás gondolom.
De mindegy azt hiszem kinek a merev, kinek a fully, kinek az Enduro….

Enroo: így van szerintem is. :)

kicsit off :
engem ugyan nem a bringa súlya kényszerít néha tolásra (ja alibi) de látom bennem van a hiba mert nekem a kedvenc erdei ösvényem nem cc pálya....
de gondolkodás nélkül vállalnám be azt a speckót....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.568 hozzászólás

Ez a vérbeli BRINGA. Mivel Magyarországon nincs igazi DH pálya, így szerintem ide tökéletes. Ha nem versenyorientált CCs, vagy DHs vagy, ezzel lehet túrázni, lehet menni fel és le is. Nekem egyel nagyobb van (lásd képet lent) 17 kiló körül és bárhova felmegyek vele, a lefelék meg csak rajtam múlanak, nem a gépen. Na erre jó. ;)

Ezzel ugyan nem gyõztél meg, de tény, hogy ha a 17 kilós bringával rendszeresen tekeregsz felfelé rendes CC pályákon, akkor combos gyerek lehetsz.
Egy évben egyszer kijutok külföldre is tekerni. Most a Garda-tónál (thx: Kertész Tamás) voltam :lick: és nehezen tudnám elképzelni a 4-5 órás folyamatos felfelét egy ilyen bringával (lefelé biztosan jobb). Utána Ausztriában igazi nyugdíjas túrán voltam szülõkkel, ismerõsökkel betonon, murván, és ott sem ez a legjobb választás gondolom.
De mindegy azt hiszem kinek a merev, kinek a fully, kinek az Enduro….

Enroo: így van szerintem is. :)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
karakoram: nézd meg iljics aláírását ;)

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Ez a vérbeli BRINGA. Mivel Magyarországon nincs igazi DH pálya, így szerintem ide tökéletes. Ha nem versenyorientált CCs, vagy DHs vagy, ezzel lehet túrázni, lehet menni fel és le is. Nekem egyel nagyobb van (lásd képet lent) 17 kiló körül és bárhova felmegyek vele, a lefelék meg csak rajtam múlanak, nem a gépen. Na erre jó. ;)

Aktuális civil

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
"A bringa nagyon tetszik, csak mondjátok már el nekem, hogy a hazai domborzati viszonyok között ez mire jó?"

röviden ...mindenre :) feltéve hogy nem 40-nel akarsz felmászni a legdurvább emelkedõkön.....

"Könnyû cuccokkal kihozható belõle a kb 14,5 kiló, amivel még mászni is lehet."

még könnebb is...az én vázam kb 70 dekával nehezebb, és így olyan 14 kiló körül a cucc....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
Szerintem pl az olyan emebreknek való mint Valeria Victrix vagy jómagam is.
Könnyû cuccokkal kihozható belõle a kb 14,5 kiló, amivel még mászni is lehet.
És utána lefele...csak zúzás.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.568 hozzászólás

Nulla grammmániás cuccal is "csak" 15,2 kg.

LL: Nekem jobban bejön a Marzoval, Pike túl alacsony volt, meg színben is ez a jobb szerintem :)
De átütõtengelyes valami kell majd az tuti! Mondjuk egy Fox 36... :P

A bringa nagyon tetszik, csak mondjátok már el nekem, hogy a hazai domborzati viszonyok között ez mire jó? Az árából a CC, DH kategórián belül is egy igen cool gépet lehet összerakni. Ha az ember a CC-t preferálja, akkor egy ilyen gép már nehézkes, egy Giant Nrs pl. sokkal könnyebb, és azért megy lefelé is rendesen (nem DH-ra gondolok). Ha az ember lefelé száguldozik csak, akkor olyan gépet vesz, de ez (bár a DH szakághoz nem nagyon értek) még nem olyan strapabíró. Akkor most ezzel (ilyen) a géppel felfelé sem igazán, meg lefelé sem igazán de mégis?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Minden tiszta és világos. Furcsa, hogy ennyire alacsony a Nixon; nem gondoltam volna.

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
Igen hosszabb, a Nixon kifejezetten alacsony villának számít.
AM a Konát már hanyattvágta kissé, abban 130mm-en használva volt ideális. Kb. akkor volt akkora mint a Nixon 145-ön...
Like a rock...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Anno hibásan került az újságba az All Mountain beépítési hossza. Teljesen kihúzva 550mm. Míg a Pike max. 525mm.
Ez azért már érezhetõ különbség!

Így már erthetõ. Így hosszabb még a gyárilag szerelt Nixon-nál is?

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás

Az az 1 cm magasságbeli eltérés neked ennyit számít a telónál?

Anno hibásan került az újságba az All Mountain beépítési hossza. Teljesen kihúzva 550mm. Míg a Pike max. 525mm.
Ez azért már érezhetõ különbség!
Like a rock...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

LL: Nekem jobban bejön a Marzoval, Pike túl alacsony volt, meg színben is ez a jobb szerintem :)
De átütõtengelyes valami kell majd az tuti! Mondjuk egy Fox 36... :P

mondjuk azért irigyelhetõ a problémád ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda