Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
8060 replies to this topic

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 posts
most néztem be, leirjátok itt a programomat..

A Linkage kifejezetten rosszul számol. Ezt nem árt tisztázni !!

mit számol rosszul ?
szerintem nem.
ezek geometriai egyenletek, ill az erõkhöz meg vetületi és nyomatéki egyenletek. tiszta matek/fizika. nem érzések és vélemények..
más kérdés, hogy számok alapján elég nehéz lehet az érzésre következtetni, meg tömeggel (lendület), idõvel (gyorsulás) sehol sem számol a program, csak a rugózás karakterisztikáját adja meg mintha egy géppel folyamatosan nyomnád össze a vázat.
a rugóstag meg egy egyszerû lineáris rugó, ill. lehet adni egy exponenciális kitevõt neki (a letölthetõ verzióban). a valóságos rugóstagok biztosan eltérnek ettõl valamennyire.
a valóságban meg bonyolult helyzetek vannak, ráadásul sok függ a bicajostól, hogy hogy helyezkedik, bunnyzik, meg minden, szóval mindenki kezdjen a számokkal azt, amit akar..

hamarosan felrakok egy újabb verziót, magyarul is lesz (v2.5).
http://www.hegyezo.hu/linkage/

amúgy a stinkyre az jön ki, h a rugóút vége felé egy kicsit "nem progressziv". itt egy kép, ami összehasonlitja a stinky,bullit, és egy bighit (2003) görbéit.
a vastag a bighit, a többi jelölve van.
http://www.hegyezo.h...cesVertical.jpg
(a grad. görbék, meg a vastag piros a progresszivitást mutatják)
ha valaki használja a programot, érdemes összehasonlitgatni a bicajokat, mert lehet, h tök meredek egy görbe, de ha mellé raksz egy másikat, már egész jól kisimul, mert az értékekben valójában kis változás van, amit valszeg a valóságban sem érezni különösebben.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Málna
képet már!:)
tegyél bele merevvillát és dragster
conor:weyless?
taggal vagy ohne tag?

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
thx ;) mondjuk amilyen nagy lehet, hogy gratulálhatsz még nemsokára ;)

kíváncsi vagyok mien 200as taggal

holnap vki? 630 körül hedj?

grat a vizsgáért

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Nekem most a 2005ös boxxik dobogtatják meg a szívemet, a 888 mellett. És mondjuk egy új C-dale gracia vázát vagy egy ironhorse sanday-t tudnék elképzelni hozzá, esetleg vpfree. Remélem nyáron lesz melóm és akkor egy meglátom mi lesz az álmomból. Ja és tegnap sikerült a B kategóriás forgalmi vizsgám is :D Minden vizsga elsõre, HAPPY VAGYOK

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
grat málna;)
az enyém ma indult haza ha minden igaz
itt árválkodik a boxxer meg a kormánycsapi és mehetnékük van...nekem is..:D
Autist Team:)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
elvileg 200as kell bele, ez meg 216os, azért áll így

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Kisebb taggal nem ülne nagyon össze?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
dig:jah jó bele :D csak félek, hogy nagyobb villával mono magasság ~50 cm lesz :D
nem tom meddig bírom ezt a hátul romboló, elõl régi iskola felállást. 15/24 centivel
kéne egy újféle boxxi, meg egy kisebb tag hátra :) úgy lenne az igazi. (nkarcsival már tárgyalok)
holnap estefelé teszt.

a fejcsõszöget saccra mondtam, ki lehet amúgy számolni, egy papír, vonalzó meg szögmérõ segítségével, de ha nem bánod nem fogom
amugy jah, zorko design

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nos már többször kifejtettem, hogy mi a különbség a horst-link és a sima 4 forgáspontos között, de most még egyszer, és Istenre igérem, utoljára megteszem. (mellesleg használni kellene azt a szájbavert keresõt, ha már van, ezt csak marginálisan jegyzem meg...)

tehát:

a horst-link esetében a tengely a fõ forgásponthoz képest (vázon alul a hajtókarnál) egy egyenesen mozdul el, ami 4 pont által alkotott paralelogramma átlója. (a 4 forgáspont)
a nem horst-link esetében a kerék a fõ forgásponthoz képest egy félköriven mozdul el.

remélem el tudod képzelni, mi a különbség egy egyenes, és egy félköriv között.

mindkettõnek van elõnye és hátránya egyaránt, felejtsd el azt a k*rva programot (szinte semmi értelme, és csak nagyjázni jó) és felejtsd el az elméletedet, miszerint csak a horst-link a jó. ÉS mivel a horst-link egy specialized tulajdonjog alatt álló szabadalom (nem õk találták fel, csak õk bitorolják) ezért ha használni akarod, fizetned kell érte a specializednek. ezért van több nem-horst-linkes váz

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 posts
Málna a fejcsõszöget, hogy tudtad lemérni?
A képek engem is érdekelnek. Még anno az umf és az volt a két rivális, de nekem az túlságosan szörny volt.
:D
Kisgyerekek meglátják a Normafánál, és megállnak a fejlõdésben...
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
De jó bele ugye?:D
Kell bele nagyobb villa.
Supermonster?;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
nah elkészült a RÉM.

borzalmas lett... :D
létrával kell felmászni, 44 centi monoblokkház magasság és 71 fokos fejcsõszög :D :D

szóval asszem túllõttema célon dig 216os tagjával... holnap szerzek _jó_ nyeregcsövet meg láncot, mer' ez rövid.
amúgy a mozgása az elég brutál (progresszív rugó, progresszív tag...) szép, és egy padkán sem koppant fel :D
majd hétvégén lesz kép

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
07aszp: bár ez már erõsen flame, megpróbálom mégegyszer.

nem attól lesz egy váz jó, hogy horstlinkes. söt vannak olyan vázak, amik meg nem horstlinkesek és mégis_nagyon_jók.

ENNYI.

mit nem lehet ezen érteni?
:hmmm:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

joda

joda

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 posts
rmx: csak arra próbáltam célozni hogy az R9 egy hibátlan váz!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
joda: az értelmetlenül összetákolt csapágy és összekötõ csõhalmaz már nem is jó? ;) brüsszelben meg legális a fû vagy mi van? :)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts

fikázást félretéve én elfogadnék egy olyan szar, rosszul és keveset mozgó, szutyok R9-et. Talán el lehet vele karistolni a hegyen! :)

Bocs.... Ki mondta hogy az a váz egy "olyan szar, rosszul és keveset mozgó, szutyok" rajtad kívûl nem sokan.....

joda

joda

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 posts
fikázást félretéve én elfogadnék egy olyan szar, rosszul és keveset mozgó, szutyok R9-et. Talán el lehet vele karistolni a hegyen! :)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Rosszul számol.
És hidd el nem úgy mozog mint az UMF..nézz rá.
Szemre megmondod hogy ugyanaz?;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Elég példát olvastam már itt a Fórumon, ahhoz, hogy tudjam a Linkage rosszul számol, legutóbb a rugóstagos topicban beszéltük ezt meg a Stinky kapcsán.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 posts
iljics: honnan tudod, hogy rosszul számol? Talán leellenõrizted?
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe