Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Építsd meg az álomgéped!

- - - - -

• Please log in to reply
789 replies to this topic

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
vagy legalább klipszet, míg le nem éled az 520ast.
hidd el sokkal jobb még klipsszel is, mint simán... szerintem.
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Esetleg. Majd a széthajtott 520-as jó lesz rá.
Csodálom, hogy nem dícsérsz, hogy nem tettem bele csicsát! :D
(gyere msnre)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

Valami kivetnivaló?

patentpedált rá ;)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Mostani edzõbringa projekt evvé fog átalakulni:
Mongoose Rockadile váz helyett majd egy Magellan Pyxis
Fekete merevvilla
Avid SD-7 fékszett (igem, új esély a karnak:) )
SX-5 váltás
Deore sor, lánc, hajtómû
PRO XLT kormány, stucni, nyeregcsõ, meg az a fekete RPO szarv
Sun CR-18, DT Champion, valami iparis véfékes Nova agy
Maxxis Ultralight+Wormdrive
Eldöntetlen WTB nyereg
Valami olcsóbbféle fehér markolat
És egy igényes kecses platformpedál
Nyeregcsõbilincsnek, hézagolónak a stucnihoz, valami olcsó fekete

Ez csak amolyan mellékbringának lesz, ami mindig jó lesz, és ígymarad. :)
Valami kivetnivaló? Szerintem pont fajin lesz.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Illetve a 34es lánctányér szerintem nagyon mokuskerék lesz...És vigyázz a gumival, mert nem nagyon szereti a nagyobb köveket...

Teljesen jó lesz a 34es tányér...

Nekem 32:14 van az SSen.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Namost, ha váltani is fogsz akkor mindenképp rövidkanalast mert különben csörögni zörögni fog és le fog esni a lánc ha elõl nincs vezetõ.
Ha pedig nem fogsz váltani akkor váltókar felesleges, és feszítõnek pedig ne egy váltót tegyél fel, elég gány megoldás, hanem van ott láncfeszítõ ebikeon, még olcsóbban is kijösz.
Amúgy feszítõ nélkül sem esélytelen, nekem sikerült, csak szenvedni kell vele:)
és ha tényleg ss bicó lesz, akkor jobb a 34-es tányér.

Gyusza007

Gyusza007

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
Köszi szépen srácok. Nagyon egyszerû a válaszom arra hogy miért hosszú kanalas. Mert ebike-ról rendelek és ott ebbõl a válltóból csak hosszú kanalas van. Lánctányér: Már más is javasolta úgyhogy úgy döntöttem hogy egy 38T-s Truvativ-ot teszek a BBB helyére. Válltót nem sûrûn fogom használni csak láncfeszítésnek lesz rajta mivel nem csúszópapucsos a vázam. Gondolkoztam azon hogy nem lesz váltó hanem kiszedek anyi szemet a láncból hogy feszes legyen. De azt mondták ha nem csúszópapucsos a váz akkor ezt felejtsem el.

Gyusza

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
Illetve a 34es lánctányér szerintem nagyon mokuskerék lesz...És vigyázz a gumival, mert nem nagyon szereti a nagyobb köveket...
By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Én még azt nem értem miért hosszúkanalas a váltó...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerintem a valtokar 8sebesseges, igy 8as fogkoszoru is kell majd, de amugy jonak tunik.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Gyusza007

Gyusza007

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
Üdv. Ez most szerintem 1 picit off lesz de úgy éreztem h ez a hozzászólás leginkámb ebbe a topicba tartozik. Én a leendõ bringámról szeretném azt kérdezni hogy a lentebbi adatok alapján passzolni fog e a bringa. Ezt úgy értem h az alketrészek mennyire fognak e egymáshoz passzolni és nem lesz e ezmiatt a mûkédésükben akadozás. Meg ha valamit kihagytam a listából létszi szóljatok mert jövõ héten már újra bringázni akarok. A bringa dirt/ligh downhillre lesz használva.

Váz: 2005-s Magellan Polar-x 14,5-es méret.
Villa: Manitou Stance Flow (120-ra és puhára állítva)
Fogaskoszorú: Sram 3.0 12-32 7s.
Lánc : Sram PC-830 8s
Láncfeszíttõ: Truvativ Hussefelt II BoxGuide'07 (monoblokk alá)
Lánctányér: BBB BCR-05 Roundabout 4 [34T]
Monoblock: Truvativ Howitzer XR
Hajtókar: Truvativ Hussefelt (175-ös)
Pedál: Bike Positive
Nyeregcsõ: Bike Positive
Nyeregcsõ bilincs: Bike Positive
Nyereg: BikePositive Dirt 8mm CrMo sínnel 4 412 Ft
Kormány: BikePositive Rising 680mm/38mm/25,4mm
Stucni: Bike positive (25,4mm)
Kormány csapágy: WTB
Elsõ fék: nem lesz
Hátsó fék: Avid BB5 (160-as)
Fék Bowden: Jagwire Ripcord teflonos MTB H.
Fékkar: Avid FR-5
Elsõ kerék: Bikpositive Freeride disc
Hátsó kerék: Bikepositive Freeride disc
Gumik: (elöl hátul) : (külsõ/belsõ): Maxxis Holy Roller 26" (2,4-es)/Maxxis Downhill Specific 1,2mm
Elsõ válltó: nem lesz
Hátsó válltó: Sram SX-5 1:1 fekete, SGS (hosszú)
Válltó kar:Sram SX-4 Trigger Shifter 3x7 dobozos
Válltó bowden: Jagwire Hyper váltóbowden galvanizált

Segítségetek megköszönném :)

Gyusza

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Hát jó, meggyõztetek.
Akkor XT lesz.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Testbike-ra nem szabad hallgatni egy esetben sem.
Ha egy angliában szervizelõ tapasztalt srác, aki mellesleg Mod itt, egy nem könnyû ember aki mellesleg tényleg nem kíméli a cuccokat, meg még egy szervizben dolgozó srác aki évi 20ezret teker, és versenyez azt mondja, hogy, az sztem megbízható véleménynek számít.

Ki kell tisztítani a vázat és bezsírozni a monot mielõtt beletekered. Nem recseg.
Amúgy hol recsegne? Mindenhol nagy felfekvõ felület, merev felépítés, tömített csapágyazás. Etalon ennyi pénzért.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Az szerintem elírás. (vagy rossz topic-ba tette a véleményét)

Ahamm. Értem én, de akkor mi ez a sok recsegõs vélemény odaát? Ilyen sok "rosszakaró" lenne?

csak ez is egy tapasztalat.
de amúgy ha recseg akkor mi van ? attól mûxik gond nélkül.egyszer pár napig kattogott nekem is, mikor a duna elöntötte a bringutat és olyan 60 centis vizben mentünk vagy száz méter. aztán kiszáradt és nem katogott tovább
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 posts

most oktásról beszélünk vagy az integráltról ?

Az szerintem elírás. (vagy rossz topic-ba tette a véleményét)

melelsleg nekem a 3-ból egy sem recseg pedig nem vagyok könnyû, se kimélõ üzemmódot nem kapnak, de még csak törõdést sem...kb akkor vannak takarítva mikor átépítésre kerülnek a következõ vázba

Ahamm. Értem én, de akkor mi ez a sok recsegõs vélemény odaát? Ilyen sok "rosszakaró" lenne?

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 posts

Ha nem állítod bringázás közben az utat, akkor ne az Uturnosat vedd, szerintem elég jó a Solo is.

De jó lenne állítani. Tehát akkor a Rock Shox '07-'08 Recon 351 U-Turn PopLock lesz a nyerõ.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

"... Hátrányok: A hozzá való Octalinkes középrész nagyon halkan recseg a vázban."

."

most oktásról beszélünk vagy az integráltról ?

melelsleg nekem a 3-ból egy sem recseg pedig nem vagyok könnyû, se kimélõ üzemmódot nem kapnak, de még csak törõdést sem...kb akkor vannak takarítva mikor átépítésre kerülnek a következõ vázba
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 posts

az uj XT/XTR meg azert keszul olyan kozepso tanyerral amilyennel, hogy sokaig ne kopjon el. amig szimpla alu volt addig igaz volt amit irsz.

Most megnéztem az adatlapját, és tényleg: "középsõ: acél+kompozit: DUPLA ÉLETTARTAMOT IGÉR"
Régebbi XT-knél nem szerepel ez a szövegrész.

Ami a recsegést illeti, idéznék egy picit a TestBike-ról. Ok, tudom, hogy sokan utálják, mert balfékek is irogatnak oda, de ott több ember is leírta ezt a recsegés jelenséget, nem csak 1-2 ember:

"Farkas Krisztian
versenyzõ
évi több mint 8000 km-t teker: Hátrányok: ...es szinte mindenkinek recseg a vazban."

"... Hátrányok: A hozzá való Octalinkes középrész nagyon halkan recseg a vázban."

"...Hátrányok: ... nyekereg kattog már az elejétöl nagyon nagyon...
Mire ajánlod: xc-re nagyon jo ha nem vagy 80kiló felett, és nem bánod ha tekerés közben zenét kell hallgatni hogy ne halljad a hajtókart.
Vélemény: ...a HT2 karok köztudottak kattognak és nyekeregnek, csakhat az ember elötte reménykedik hogy nemis..."

"Hátrányok: kicsit recseg, de ez típushiba."

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
hinned kellene a tapasztaltabbnak meg a szervizesnek, hogy a truvativ csapagyak sehol nincsenek tartossag szempontjabol a shimanokhoz. az uj XT/XTR meg azert keszul olyan kozepso tanyerral amilyennel, hogy sokaig ne kopjon el. amig szimpla alu volt addig igaz volt amit irsz. de a recseges akkorse...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Ha semmiképp sem akarsz XT-t akkor inkább legyen RaceFace, de ne truva. Az még egy dolog hogy hajlékony, nagy baj nem lesze vele, viszont a csapágy gagyi tömítettsége az igen gáz, a csapágy gyakorlatilag ugyanaz a legsz*rabban meg a Teamban is. Sõt még a Noir-ban is, pedig az tényleg jól néz ki :)

Ha nem állítod bringázás közben az utat, akkor ne az Uturnosat vedd, szerintem elég jó a Solo is.

Nekem is XT van, a recsegés az hülyeség, ez nem ad hangokat, km-ben olyan 5ezer felett van dec.30 óta és még bõven el fog futni duplaennyit. És nem kímélem ;)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala