mondjuk a specko hardrock váz árán majdnem kaptál volna egy magellan pixys team-et az jobban illene a fox telóhoz , kb 40 dekával könnyebb, és a hardnál jobb geo....Jó neked, hogy telik 2-re))))
Bár a Dh nekem durva.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Építsd meg az álomgéped!
Started by
tamaska
, 2002. January 07. 16:45
Posted 2006. May 13. - 21:15

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. May 13. - 21:01

Posted 2006. May 13. - 20:50

AM, DH, és mivel csak egy van, pillanatnyilag CC-re is. Év végére szerencsére már két teljes értékû karika lesz. Egy CC-re, egy meg az "állatkodásra."
Itt megnézheted: http://kep.tar.hu/ta...iaim/50227957#2
Itt megnézheted: http://kep.tar.hu/ta...iaim/50227957#2
Posted 2006. May 13. - 20:47

Posted 2006. May 13. - 20:46

Posted 2006. May 13. - 20:33

Akkor egy "kissé" túlépítetted azt a paripát. Fogadd meg, amit málna, thez és rob írt!Hát CC.Szerintem leginkább jellemzõ, de nem szeretek leszállni a paripáról bármi jön elöttem.Ezért szeretnék egy nem dh, de mégis elég erõs biciklit mert nem akarom hogy szétessen rajta valami.
Az említett helyek bármelyikén le lehet jönni egy CC bringával; a kérdés csak az, hogy.
Posted 2006. May 13. - 20:30

Hát CC.Szerintem leginkább jellemzõ, de nem szeretek leszállni a paripáról bármi jön elöttem.Ezért szeretnék egy nem dh, de mégis elég erõs biciklit mert nem akarom hogy szétessen rajta valami.
Posted 2006. May 13. - 20:27

Posted 2006. May 13. - 20:26

Posted 2006. May 13. - 20:24

Posted 2006. May 13. - 20:13

Posted 2006. May 13. - 20:10

Ha a villához nézel vázat, akkor talán valami giant karbonvázat néznék a helyedben. CC-vázakban nem vagyok otthon, de van rengeteg jó (fusion, scott, a specinek is vannak jó drága cécé vázai, a már említett giant állítólag bestbuy, hosszú a lista..).
De anem a váz lóg ki leginkább a sorból, szóval ráérsz még lecserélni szerintem
De anem a váz lóg ki leginkább a sorból, szóval ráérsz még lecserélni szerintem

Posted 2006. May 13. - 20:10

Amúgy én hobbi szinten nyomom és a magam örömére szeretném(persze a pénztárcám mélységét figyelembe véve)a bicót építeni.Én egy hátsó telós Spec Stumpjumpert vázat szeretnék, vagy Epic-et.
Posted 2006. May 13. - 20:07

Te milyen vázat vennél?A vázat jõvõre leakarom cserélni, ha tudom......drága a szívem vágya.
Posted 2006. May 13. - 20:03

Kezdjük az elején:
Vannak úgye kerékpározási stílusok még a montizáson belül is, mint pl cross country/maraton/déhá/triál/street/freeride csak h a legnépszerûbbeket említsem.
Te vettél egy hobby szintû maratonozós/cc-s vázat, bele egy profi verseny cc villát, a legbrutálisabb downhill/bmx kormánycsapágyat, brutális endurora is bõven elég erõs fékeket, meg egy dh kormányt. Ez mixelve nem lesz rossz, csak közel nem hozza azt a teljesítményt, amit az ára alapján elvár az ember.
Hogy miért nem?
Mert minden stílusban kompromisszumokat kell kötni. Déhánál ez általában a súlyban jelenik meg, az erõsség és tartósság javára. Ezért ha veszel egy drága déha kormánycsapágyat, akkor növeled a súlyt, viszont csökkented a teljesítményt, mert fölöslegesen növeled az erõsséget.
Az alkatrészek legtöbbje egyébként teljesen rendben van, csak a kormánycsapágyat, féktárcsát és kormányt cserélném le. A villa, ha már megvetted akkor mindegy, bár illene hozzá egy jobb váz. Vennék egy egy orbit xl2 es kormánycsapágyat, valami könnyû hajlított kormányt és 160as tárcsákat a helyedben
Vannak úgye kerékpározási stílusok még a montizáson belül is, mint pl cross country/maraton/déhá/triál/street/freeride csak h a legnépszerûbbeket említsem.
Te vettél egy hobby szintû maratonozós/cc-s vázat, bele egy profi verseny cc villát, a legbrutálisabb downhill/bmx kormánycsapágyat, brutális endurora is bõven elég erõs fékeket, meg egy dh kormányt. Ez mixelve nem lesz rossz, csak közel nem hozza azt a teljesítményt, amit az ára alapján elvár az ember.
Hogy miért nem?
Mert minden stílusban kompromisszumokat kell kötni. Déhánál ez általában a súlyban jelenik meg, az erõsség és tartósság javára. Ezért ha veszel egy drága déha kormánycsapágyat, akkor növeled a súlyt, viszont csökkented a teljesítményt, mert fölöslegesen növeled az erõsséget.
Az alkatrészek legtöbbje egyébként teljesen rendben van, csak a kormánycsapágyat, féktárcsát és kormányt cserélném le. A villa, ha már megvetted akkor mindegy, bár illene hozzá egy jobb váz. Vennék egy egy orbit xl2 es kormánycsapágyat, valami könnyû hajlított kormányt és 160as tárcsákat a helyedben

Posted 2006. May 13. - 19:50

Posted 2006. May 13. - 19:49

Posted 2006. May 13. - 19:48

ha megvetted, minek kérsz tanácsokat? :wtf:De jó lett volna de ugyanannyiért vettem)))))
Én lényegében CC-re használom, de nem akarom, hogy egy 80cm szakadék miatt le keljen szállnom a bicórol.....meg egyébként is nem volt drága.
a pig akor sem való abba a fejcsõbe. add el, és vegyél valami ritchey wcs-t, vagy valamit, ami 100 gramm, nem 250...
80 cm "szakadék" leugrására pedig nem egy 80-as cc villa a legmegfelelõbb. szerintem. persze én tévedhetek.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. May 13. - 19:46

Egy Hardrock-hoz sztem sem árban, sem stílusban nem illik egy Fox teló, a Pig dh k.cs-t gyorsan el kell felejteni, teló amúgy ja, Reba, esetleg Revelation, de akár Black, Marzo MX-széria.....gondold át mégegyszer, persze ha ez az álmod akkor meg kell valósítani, ez csak az én véleményem...

Posted 2006. May 13. - 19:44

De jó lett volna de ugyanannyiért vettem)))))
Én lényegében CC-re használom, de nem akarom, hogy egy 80cm szakadék miatt le keljen szállnom a bicórol.....meg egyébként is nem volt drága.