Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Építsd meg az álomgéped!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
789 hozzászólás a témában

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
tényleg karbon az elsõ agy, ezt nem is tudtam (és titán a gyorszár az SLR-ben) :) de most akkor tulajdonképpen mennyi is a súlyuk (a Mavic honlap szerint ugyanannyi)?
Hogy ontopikok legyünk nekem biztosan Crossmax SL lenne az álomgépemben (nem tetszik a fekete)! :D

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Mondtam én, hogy el kell sózni valahová azt a lét! :D

Amúgy ha a MAVIC kicsit csiszolna még a hátsókerék szabadonfutóján, akkor egész jó lenne a cucc.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

a régi SL (disc) nekem katalógus súlyú: ~1700gr.
az új SL és SLR között pedig sztem semmi különbség nincs, ha jól gondolom csak a színük más (és az áruk is ugyanannyi)

Az SLR karbon agyas és drágább is.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

a "régi " sl re gondoltam, az messze nem tudta a katalóg adatot, fritz bike-os adatom van, csak nem tudom hol a füzetem.

a régi SL (disc) nekem katalógus súlyú: ~1700gr.
az új SL és SLR között pedig sztem semmi különbség nincs, ha jól gondolom csak a színük más (és az áruk is ugyanannyi)

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.574 hozzászólás
Ide már rég villantottam álomgépet, és módosult is a paripa:
Márkaügyileg a kerekeken (nyáron meglesz) kívül a mostani bringám is ezekbõl áll, de feljebb lépnék azért márkán belül.

Váz: Cannondale (mi más!?) Taurine Team váz:
http://video.cannond...e/8FS0S_rep.jpg
Telo: Headshok vagy Lefty nem tudom, annyira hibátlan nálam a Headshok….
Fék: Formula ORO Puro
Kerekek: DT Swiss 240S agyak (center lock) + XR 4.2d felnik
Kormány + nyeregcsõ + nyereg + markolat: Ritchey WCS alu
Hajtókar: Shimano XTR
Váltók: Shimano XTR
Váltókarok: Shimano XTR
Sor + lánc: Shimano XTR
Pedál: Shimano XTR
Külsõk: Ritchey Z-Max classic WCS 1.9

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Itt van a kezembe a 2008-as mavic katalógus és abban is 1520 g mind a kettõ disc-es. De holnap lemérem, hogy tényleg kiderüljön van-e különbség súlyban.

a "régi " sl re gondoltam, az messze nem tudta a katalóg adatot, fritz bike-os adatom van, csak nem tudom hol a füzetem.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Bassz!
Az SL biztosan valamivel kevesebbet "tud", hiszen valamiért el kell kérni azt a többletmanit az SLR-ért!

Konna Kapu: az az igazság, hogy mániákusan vonzódom a CrMo csövekbõl készült vázakhoz. Ez meg még szép is. Krómozott muffok a vázon, egyszerû - klásszikus - geometria, CrMo villa. Nekem "bejön". Ez van. (Régimódi vagyok, na!) :D

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

utálom magam hogy állandóan kötexem, :) de jó 150 grammal könyebb az slr

Itt van a kezembe a 2008-as mavic katalógus és abban is 1520 g mind a kettõ disc-es. De holnap lemérem, hogy tényleg kiderüljön van-e különbség súlyban.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Tigger, 2008-as KONA katalog. Kona Kapu CrMo csövekbõl. Vagy tévedek?
Szép narancssárga-fehér.

Kela, most csak egy Konám van, érkezik a másodikhoz a váz, és háát ugye, az élet szép... :D

az természetesen az, (de arra azt mondtad nem kell) úgy gondoltam azelõtt évekig nem volt de 2004 ben nem volt...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Tigger, 2008-as KONA katalog. Kona Kapu CrMo csövekbõl. Vagy tévedek?
Szép narancssárga-fehér.

Kela, most csak egy Konám van, érkezik a másodikhoz a váz, és háát ugye, az élet szép... :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Tök mindegy szerintem, majdnem ugyan olyan a kettõ, csak az slr szebb. Súlyra meg megegyeznek.

utálom magam hogy állandóan kötexem, :) de jó 150 grammal könyebb az slr

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Bocsi Konás, SLR-t írtam, mert hülye vagyok! Csak SL az a kerék. Ímhol:
http://pix.bikemag.h...206136&cat=2795

Tök mindegy szerintem, majdnem ugyan olyan a kettõ, csak az slr szebb. Súlyra meg megegyeznek.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Zsizsi Kolléga, Kapu 2002-ben volt legútobb de akkor easton ultralite csõbõl készült, 2003 ban kona deluxe volt columbus aluból, 2004 ben és 05-ben szintén kona delux volt dedacciai csõbõl karbon tám és láncvillával (illetva az amarikában kapható változatok easton scancium elsõ 3 szöggel)

a faktorban lóg egy kapu (de lehet az kona kona) tán 2001-es az columbus csöves karbon támvillás cucc.

02-es kapu
http://www.xfactorne...mekek/_4718.jpg

off

bocsánat 04 ben a kona delux easton ultralite csõbõl volt, a kona kona pedig colombus altec csõbõl karbon támvillával.

on

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
off: Zsiszi hány Konád is van jelenleg? ill. hány lesz mostanában?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Amúgy oui-ból nekem egy KONA KAPU a szívem csücske - nagyon szép ez a váz! - full Campa Record szettel, de nem a '08-as, hanem egy '04-'05-ös kiadású. (Mert az még króm a javából!)

Zsizsi Kolléga, Kapu 2002-ben volt legútobb de akkor easton ultralite csõbõl készült, 2003 ban kona deluxe volt columbus aluból, 2004 ben és 05-ben szintén kona delux volt dedacciai csõbõl karbon tám és láncvillával (illetva az amarikában kapható változatok easton scancium elsõ 3 szöggel)

a faktorban lóg egy kapu (de lehet az kona kona) tán 2001-es az columbus csöves karbon támvillás cucc.

02-es kapu
http://www.xfactorne...mekek/_4718.jpg

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Amúgy oui-ból nekem egy KONA KAPU a szívem csücske - nagyon szép ez a váz! - full Campa Record szettel, de nem a '08-as, hanem egy '04-'05-ös kiadású. (Mert az még króm a javából!)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Nekem az álombicóm egy alu Colnago lenne Record szettel, és Zonda kerekekkel.

Montiból egyszer szeretnék egy Cannondale XC gépet építeni.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
csak tényt közöltem :)
semmi beszólás nem volt ebben.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Lacika
amit leírtál, ez tipikus "mtbr bicaj". :)
/mindenbõl (közel) a legjobb, tipikus alkatrészek, semmi kuriózum/

zsizsi
vazz, SLR kereked van? mutass már egy képet a bicajról!

Bandi!
Ez egy komolytalan hozzászólás volt. Elfelejtetted mi a topic címe. Aki ideírja az álmait, az nem véleményt kér, hanem "adatokat" közöl. Hogy errõl kinek mi a véleménye, az már egy másik történet és nem feltétlenül tartozik ide; kivéve ha valami nagyon nem odaillõ szerepel, de akar javaslatokat érdemes tenni, és nem fikázni. Lásd tamáska hozzászólása!

Lacika

Lacika

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Nem az a fórum címe, hogy szólj bele a másik álmába :) pedál, markolat, marad amit választottam, kormány, stucni variációkon lehet alakítani :P