Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Építsd meg az álomgéped!

- - - - -

• Please log in to reply
789 replies to this topic

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Valóban barátibb az a 650 font, mint a 999 euro az ARC-ért. Majd egyszer :) Jól megrakni zöld + arany kiegészítõkkel. Bár a 3. bicaj már pofátlanság lenne, ahhoz amennyit én tekerek.l
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Anno mit kutattam egy olyan vázért... Örök szerelem marad...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

mai álmodozás eredménye:
váz:Kona Kula Supreme (sárga-fehér)
villa:Rock Shox Reba Sid sárga matricával
kerekek:Mavic Crossmax SL
fékek:Avid Elixir CR 180/160
hajtókar:Shimano XT
váltás:Sram x.9
lánc/sor:Sram pg 980/kmx x.9 arany
kormánycsapágy:Chris King
kormány,kormányszár,nyeregcsõ:Ritchey WCS
nyereg:Selle Italia SlR fehér
gumi:Nobby Nic/Racing Ralph UST
pedál:Shimano pd-m520 fehér

na ez nekem félig meddig megvolt :)

de sajnálom is hogy eladtam

nálam annyiban térne el
hogy
átütõs reba
a crossmax az st
hajtómû 40/27-es fsa
kormánycsapágy pig dh pro
stucni thomson
csõ easton karbon
kormány rf atlas low rizer 64 centire vágva
nyereg meg wtb laser

ja átdobó xt, lánc meg sor meg a legjobb 9-es sram

a másik meg

idei dawg (zöld fehér) + dhx air
36 floar r (fehér, custom zöld matrikával) 140-re butitva
crossmax st kerkek
zöld rf atlas hmû 36/24+guard (az is van zöld)
zóld sram x0 váltó + karok+sor 11-34
avid elixir 5 8/7"
zöld rf atlas kormány, fehér stucni (rf vagy szncros vagy festett thomson)
fehér markolat és szarv
vmi maszív fehér csõ
wtb laser nyereg
fat albert ust 2,25
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
mai álmodozás eredménye:
váz:Kona Kula Supreme (sárga-fehér)
villa:Rock Shox Reba Sid sárga matricával
kerekek:Mavic Crossmax SL
fékek:Avid Elixir CR 180/160
hajtókar:Shimano XT
váltás:Sram x.9
lánc/sor:Sram pg 980/kmx x.9 arany
kormánycsapágy:Chris King
kormány,kormányszár,nyeregcsõ:Ritchey WCS
nyereg:Selle Italia SlR fehér
gumi:Nobby Nic/Racing Ralph UST
pedál:Shimano pd-m520 fehér

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Mikor én kis hugyos voltam egy Kona Bear volt az álmom, marzoval....de egy deore/lx szettert is odaadtam volnak az egyik lábujjam....

A két Bear nekem is a kedvencek között volt, fõleg a sima fekete-fehér-zöld változat, a Bikemagos cikk képeire elég volt ránézni, szerelem volt elsõ látásra.
Kissé elcsépelt, de azóta inkább már több idõt szeretnék, hogy bringázhassak. Meg persze, jobb erõnlétet, skillt, és élvezetes ösvényeket :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
£650 egy ARC vaz kisker aron, nem olyan draga az :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Ha már itt tartunk én egy Yeti ARC-t szeretnék (tamaska, nem tudsz olcsón? :). Ha titán, akkor Moots RigorMootis, bár az hazai fizetéssel horror áron van.

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 posts

meg a volvo Cannondale, a Mountain Dew matricas FSR, a Trek OCLV 9.9, meg az arany szinu Gary Fisher... regi szep idok

en is ugy gondoltam anno hogy egy vilagoskek Cheyenne Buck STX RC-vel meg egy RST Delta TL [hosszu rugoutas erted 89mm, allithato visszaut csillapitassal] az mar a non plus ultra. ha akkor azt mondtak volna hogy Yetim lesz XTR-el, asszem elajulok. vagyis elobb felkutatom hogy mi az a Yeti es aztan.

Na igen. Otthon nekem is megvan még az a mappám, amiben a suttyomban nézegetett uzzi sl-k, hecklerek, cdalek vannak, mostmeg itt van a fenekem alatt egy intense. Ja és annak idején az stxrc-t is nehéz volt a nyári melóból összekaparni.

A mostani nagy királyság egy dw-s rfx lenne, vagy egy spot. Formulával, king kerekekkel, 36-tal, br green színnel. persze csak akkor ha majd tovább sikerül mozdulni a nagyobb hegyek fele.
fanatiX mtbc

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts
Tök jó ez a nosztalgiázás, ezüst richohet korszakom nekem is volt. :D

Aztán ami még igen megtetszett a boltban a gyönyörû acélvázas amugy egyszerü felszereltségû kona hahanna. A boltosnak meg cindercone volt álom felszereltséggel race face, kerámiás felnik, nemtommilyen avid fékek, valszeg valamilyen csavaros hidas marzo villa.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Mikor én kis hugyos voltam egy Kona Bear volt az álmom, marzoval....de egy deore/lx szettert is odaadtam volnak az egyik lábujjam....

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
meg a volvo Cannondale, a Mountain Dew matricas FSR, a Trek OCLV 9.9, meg az arany szinu Gary Fisher... regi szep idok

en is ugy gondoltam anno hogy egy vilagoskek Cheyenne Buck STX RC-vel meg egy RST Delta TL [hosszu rugoutas erted 89mm, allithato visszaut csillapitassal] az mar a non plus ultra. ha akkor azt mondtak volna hogy Yetim lesz XTR-el, asszem elajulok. vagyis elobb felkutatom hogy mi az a Yeti es aztan.

most egy Litespeed titan vazat szeretnek Leftyvel, syntace karbon kiegeszitokkel, full XTR es Industry9 kerekszettel. Meg az Allez helyett egy Tarmac-ot DA felszereltseggel
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 posts
visszagondolva tényleg összefut az ember szájában a nyál, fõleg a 99-es ezüst richohetre, na meg a marzo...
az iagzán fullos a Hans féle sárgás zaskar volt, xtr cuccal, piros michelin köpenyekkel, kerámia mavic felnikkel és fekete azoninc stucnival - valahol még megvan otthon a poszter
fanatiX mtbc

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Anno nekem is volt álomgép egy GT Karakoram. A legdrágább bringa volt a boltban (utána egy Jamis Durango). Aztán végül lett is egy Karakoramom, bár közel sem gyári felszereltséggel, itthon építve.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Most találtam egy 10 éves papírt, rajta az akkori álomgép listájával.

váz: GT Ricohet
villa: Marzocchi Bomber Z3 M80
fejcsapágy: FSA Orbit UF
kormánycsõ: Zoom 170
stucni: Ritchey Comp
fékkar: Avid SD3
fék: Sram 9.0
váltókar: Shimano Deore
átdobó: Shimano Deore
váltó: Shimano XTR 1996
sor: Sram 7.0
hajtómû: Truvativ Firex
középcsapágy: FSA Ultimax
lánc: Sram PC59
agy: Shimano LX
felni: Ritchey Rock Pro
küllõ: DT Champion
belsõ: Schwalbe
külsõ: IRC Mythos XC 1.95
nyereg: Fizik Dolomiti
nyeregcsõ: Zoom Microset 2
markolat: Ritchey TGV
pedál: Wellgo WAM M1
kulacstartó: Azonic

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Szeretnék egy olyan Cinelli Bootleg vázat, mint amilyen a nyári Bikkmakkban volt.
Egy könnyû flip-flop agyas kerékszettel nyárra, és egy agyváltós-agydinamós trekking jellegûvel téli közlekedéshez. (Meg többnapos túrákhoz esetleg nyárra is.)
Hajtás lehetõleg White, kiegészítõk mondjuk Thomson (ha már álmodozunk), ami az emberrel érintkezik, Speci. Féket nem t'om, de a kormány egyenes részére tenném a karokat. Igaz, az idõfutam kormány végébe rakott "rakétafejû" fékkarok nagyon cool kinézetet adnának, de az elõbbi megoldás praktikusabb.

Ezzel szemben a valóság: a montimat sem tudom befejezni évek óta, mert mindig közbejön valami. Legutóbb pl. kötelezõ eredetvizsgát kellett fizetnem a 10 éve márkakereskedõnél, újonnan vásárolt, azóta az elsõ tulajdonosánál lévõ autóra mûszakikor. Pedig annak az árából kijött volna egy tisztességes hobby kerékszett. De amíg a misztikus patkányok a hivatalban ülnek...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
telotopik ;)

de lehet, persze. a manitou kezdte anno a sherman breakout nevu villajaval, aztan volt a travisbol is 1.5" verzio, de mar ezeket a modelleket nem gyartjak.

a Rock Shox Totembol biztos van masfeles, szerintem a Lyrikbol is, a Fox 36-bol is, Marzocchi 66, de meg a Suntour is csinal.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Nem igen találtam megfelelõ topicot,ennek a kérdésemnek, de ha van, akkor majd úgyis útbaigazítotok. Az új másfél colos szabványú vázakról érdeklõdöm, lehet ezekbe kapni 1,5" nyakátmérõjû villát? vagy ha közölõszettel 1 1/8adost lehet beletenni akkor mi értelme van külön a nagyítött homlokcsõnek? Alul fölül 1,5os nem olyan mint ennek a fenti Yetinek.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Karácsonyi kívánságlista:

Váz:Turner flux (stardust silver)
villa:Fox 32 talas 2010
Agyak,fejcsapi,középcsapi:Chris King red elox
Hajtómõ:Roox, kcnc elox tányérokkal
Váltás:Sram x0 (Piros elox),kcnc fogsorral
Fékek:elixir carbon,180-160
(ny csõ, bilincs,niplik,etc):kcnc, (Persze piros elox)
Cockpit: sc szériás,kormány,szár
Felni:ambrosio tubular disk

Persze ez csak fikció.................

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a lyrik meg a rev xx az elegge ket kulon vilag.

nalam most

Yeti AS-R 5 Carbon
Float 15mm
ami lehet XTR
Industry nine kerekszett
thomson/easton/flite
chris king fejcsapagy

Feltöltött kép

ugyanitt megkimelet allapotu Yeti 575 elado :D

RAUH-Welt
B E G R I F F

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
ami most elindítja a nyálelválasztást:
santa cruz nomad, zöld vagy fekete elox
dhx air
lyrik 2step, vagy talas, esetleg revelation xx
hammerschmidt xx, vagy xo párosítással
dt 240-es agyak, ex 500as felnikbe fûzve, vagy cb iodine(ezesetben xo, és narancs elox)
elixir cr fékek 203/185-ös tárcsákkal
thomson nyeregcsõ-kormányszár

gumik, nyereg, kormány, markolat, és pedállal kapcsolatban akkor fogok nyilatkozni, ha már itt lesz a szobában a fent összehozott konfiguráció:)
természetesen javaslatokat elfogadok..