Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kéthetes országjáró kerékpártúra

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
1 válasz erre a témára

#1
Trashman

Trashman

    újonc

  • fórumtag
  • 6 hozzászólás
MÓDOSÍTÁS!

A felhívás a túrára még mindig áll! A módosítás annyi hogy becsatlakozási lehetõség lenne Dunaújvárosban annak, akinek ez a helyszín jobban megfelel. Az idõpont is talán jobb lenne augusztusban, addig még van idõ fölkészülni, vagyis az indulási hely és az idõpont is rugalmas. Jelezd hogy neked mikor lenne jó és egyeztetünk. Maximum 2 - 5 fõs csapatra számítok, nagyobb létszámot nem akarok.
Írhatsz a tekerges@gmail.com címre is ha ez szimpatikusabb.

Üdv!

#2
Trashman

Trashman

    újonc

  • fórumtag
  • 6 hozzászólás
Üdv Pajtások!
Tudom nem könnyû összehozni hogy két hétre ki tudj szakadni ebbõl a füstös, zajos, motorizált világból, de ha megteheted akkor talán ez a felhívás Neked szól. Szeretnék egy országjáró bicajtúrát összehozni és ehhez keresek pár ráérõ embert aki kalandra, kihívásra vágyik és egy idõre le tud mondani az otthoni kényelemrõl. Cserébe persze a kétkeréken bejárt tájak szépsége (és remélem a jó társaság) mindenért kárpótol majd, ez tuti :cool2:
Most pedig akkor néhány mondatban a konkrétumokról: jómagam Hevesen lakom (Heves megye) és mint kezdeményezõ, önzõ módon úgy gondoltam hogy innen indulnánk és ide is érkeznénk meg :P így tehát aki a közelben lakik elvileg kedvezõbb helyzetben van de nem kell elszomorodnia annak sem aki távolabb él és szeretne jönni mert elég egyszerûen ide lehet találni (Budapest - Miskolc vasútvonalon lévõ Kál-Kápolna vagy Füzesabony állomás kb. 20 Km-re van, ami kb. 1 órányi tekerés, vagy a kényelmesebbeknek Kál-Kápolnáról 15 perc a "kispiros" vonattal). Az útvonal fõbb állomásai nagyvonalakban a következõk lennének: Heves - Dunaújváros - Balaton - Balaton-felvidék(!) - Kis-Balaton - Kaposvár - Pécs(Mecsek) - Baja(Gemenc) - Szeged,Csongrád,Szolnok,Kisköre végig a Tisza mentén - Heves. Közben persze ami látnivaló van azt nem hagyjuk ám ki mivel ez nem egy "tekerjünk egész nap megállás nélkül" tipusú túra hanem inkább laza tekergés pihenõkkel, látnivalókkal tarkítva. Jobbára a korareggeli és a késõ délutáni órákban tekernénk a meleg miatt, napközben pedig pihi, látnivalók megnézése, sörözés ilyesmik lennének szóval jutna azért idõ a pihenésre is. Szállás sátorban és hálózsákban, amirõl mindenki saját magának gondoskodik. Így egyrészt sokkal kalandosabb és természetközelibb az egész és sokkal jobban túra jellege van (mintha minden éjszakára jó pénzért foglalnánk valami szállást ahová ponosan meg kell érkezni) és sem helyhez sem idõhöz nem vagyunk kötve és nem mellesleg éppen ezért a szabadság feeling-ért mennénk.... Amit pedig a szálláson megspórolunk - több 10 ezer pénz! - amondó vagyok hogy inkább költsük kajára :lick: meg sörre :beer: ne azon spóroljunk! Meghúzódni meg mindig meg lehet valahol pár sátorral ha az ember nem hívja föl magára a figyelmet. Az indulás idõpontját kb. olyan június közepére vagy 3. hetére terveztem.
Nem tudom hogy érdekel-e majd ez valakit is egyáltalán vagy csak itt árválkodik a beírásom egymagában de bízom benne hogy nem csak én szedek itt egyedül Béres-cseppet! :D Szóval, érdeklõdjetek bátran!

Trashi