Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bukósisakok

- - - - -

• Please log in to reply
2350 replies to this topic

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
Sztetek egy 55-56cm-es fejemre mekkora bukó kéne? S-M? Kinek mi a tapasztalat?
Most vettem egy 661 Pro Bravo-t S-eset, a fejemre jó, a pofámnál elöl a 2 szivacs picit nyomja az arcom, de mondták, hogy enged még annyit elvileg. Így simán felhúzva zavar picit, de sztem hegyrõl le mással leszek elfoglalva, minthogy picit szoros lenne a sisak.
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

mi a baj a 661el? ha jol tom olyan sisakod van amilyen nekem csak nem naon szoktad használni

volt, mer elajándékoztam. olyan irgalmatlanúl otromba...:D meg nem is kényelmes

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
mi a baj a 661el? ha jol tom olyan sisakod van amilyen nekem csak nem naon szoktad használni

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

Egy halvány perverz gondolatomban felmerült, de lebeszéltem magam róla :)

Ha az S-es is szorit kicsit, majd kis használat után tágul. Énis új fullface-n töröm a fejem. Troy lee nem volt a vb-n, pedig akkor elvileg hoztak volna. Olyat valaki nem tud emberi áron?

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Semennyire az a pár szelõzõ lyuk szinte semmi amúgy meg milyen súlyba van:kb. 400gr.
Bár ha freeride-ra v DH-ra lenne de akkor inkább full face.
www.sintesibikes.com

bé.

bé.

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Mennyire alkalmas egy ilyen bilibukó sima hegyi tekerésekhez? Nagyon befülledne a fejem? Nagy a különbség az XC bukók és ezek között? Kösz: bé.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
A méret kitalálásához elõször is fogj egy mérõszalagot és mérd körbe a fejedhez a homlokodnál. Ha nem tekersz sokat akkor a legalapabb bukó is jó, nem kell tízezreket költeni rá, véd mindegyik. Ha viszonylag sokat tekersz, akkor érdemes rá odafigyelni, hogy hány szellõzõ lyuk van rajt, mennyire könnyû, stb értelem szerûen. De mindenképp a végsõ próba fogja eldönteni, hogy kényelmes-e a fejeden. No meg gondolom az esztétika se mindegy :)

julcsi

julcsi

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Hali!
még nem ismerek itt senkit, új vagyok.
egy olyan kérdésem lenne, hogy most szeretném megvenni életem elsõ bukóját, csak nem tudom, mi alapján döntsek, hogy jó-e,mik azok a tényezõk amitõl jó egy sisak. meg a méretet sem tudom, múltkor az egyik boltban azt mondták, hogy gyerekméretben keresgessek. Szóval a segítségeteket kérném.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

LL!

esetleg egy Casco Viper MX-ben nem gondolkodtál? le-fel csatolható állvédõ miatt írtam

Egy halvány perverz gondolatomban felmerült, de lebeszéltem magam róla :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
az állvédõ része max csaláncsípés meg horzsolás ellen véd, ennyi.
haver eltalált egy fát, állvédõ reccs, álla reccs. darabig szívószálon étkezett+drótok tartották össze az arcát.
dönts.

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts

Ki akarsz b****i vele? Ennyi pénzért tisztességes fullface-t lehet kapni, nem ilyen hulladékot.

Én ilyet szeretnék venni, használtan. Ennyire rossz lenne? Pontosan mire jó sztetek?

hercsi

hercsi

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
A Speci Air Force 3-as lett a nyerõ; az általad említett small méretben. Mintha a fejemre öntötték volna...:)

Mindenkinek köszi a tippeket!

specialized bukóból nagyon sok van az allez-ben (volt speedmetal) pesten vagy a várban és a wilkerben budán.
én air-8-at vagy chamonix-et ajánlanék olcsón, S-es méretben.
vagy ezeknél is kisebb az air force 3 small-ja.

Feltöltött kép
a képen látható chamonix mindegyik szine kapható itthon pölö.

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts

Ki akarsz b****i vele? Ennyi pénzért tisztességes fullface-t lehet kapni, nem ilyen hulladékot.

nem annak szántam,csak egy esetleges alternatívát írtam...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
LL!

esetleg egy Casco Viper MX-ben nem gondolkodtál? le-fel csatolható állvédõ miatt írtam

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
srácok nekem egy uvex-cx fullface bukóm van. Az bizony nyakizom erõsítõ a maga 1490g jával :D Elõnye hogy nem izzad bele a fejem mégsem :D Jha..és bizony megkellett tanulnom úgy felvenni hogy a fülemet ne sodorja le :) nekem pont jó

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
valóban nem vagyok Dh-s, de úgy érzem, hogy nekem most egy ilyen kell.
Eddig bilibukóm volt, most bevállalok egy ilyet nyakizomerõsítésképp*, aztán majd majd veszek "hagyományos" sisakot.. :)
A Dirt Lid az amúgy is megmarad majd utcára/túrázni.

*meglepõdtem a súlyán.. úgy kézben fogva nem igen nehezebb mint a Dirt Lid...

Holnapra vagy holnaputánra érkezik a boltba reményeim szerint egy S-es.. az eldönti a dolgot.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
LL nekem ilyen van L-esben. és ha megrázom a fejem minimálisan mozog, de elfordulni semmiképp nem tudna.

http://www.sixsixone...e/6122-02_2.jpg

de van egy casco viper-em is, az állvédõ nélküli. azt sokkal jobban szeretem. a full face-t inkább csak télen hordom, meg versenyre, ami kb 1 évbe 1 alkalom. nagy nehéz és meleg. nem igazán szeretem.

szerintem te is jobban járnál a casco viper-el, úgysem dh-zol.

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 posts
Így:
Feltöltött kép

?

bocs az offért, de ezt nem hagyhattam ki : )

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
meg kell találni a megfelelõ technikát a felvételre :D
az én lapát füleimet is begyûrte mindig a bell, de aztán rájöttem hogy kell ugy fel venni, hogy ne.