Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bukósisakok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2350 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
a sisak alatt hordható kendõkkel (?) mik a tapasztalatok? fõleg izzadtságelvezetés terére gondolok, illetve hogy ezek kényelmesek-e? mindegy a márka, vagy érdemesebb a nevesebb cégek termékeit keresni?

Feltöltött kép

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég

Öntapadós szúnyogháló amire vágysz.

Tépõzárszerû csíkot adnak hozzá (pár métert), amit beragasztasz a megfelelõ helyekre és utána csak rá kell simítani a méretre vágott hálót.

A legkisebb kiszerelés is elég lesz az egész utcának. :)

Bármelyik barkácsáruházban kapsz.

Azthiszem tényleg erre vágyom a ragasztás helyett:)
Köszi a válaszokat!

hypno

hypno

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

Bogárhálót szeretnék utólag sisakba barkácsolni.
Ugy gondoltam utólag ragasztok bele szúgyoghálót.
Valaki csinált már ilyet?
Milyen ragasztót érdemes/lehet használni? ( nem akarom feloldani a sisakot:)

Öntapadós szúnyogháló amire vágysz.

Tépõzárszerû csíkot adnak hozzá (pár métert), amit beragasztasz a megfelelõ helyekre és utána csak rá kell simítani a méretre vágott hálót.

A legkisebb kiszerelés is elég lesz az egész utcának. :)

Bármelyik barkácsáruházban kapsz.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.691 hozzászólás
Hát, nagyon régen csináltunk ilyet. :-) De akkoriban még a sisakok külsõ, kemény borítása nem volt összeolvasztva a belsõ réteggel, szóval a sisak vastag testével. Könnyû volt leszedni a külsõ részt és alá rakni a hálót.
Csinálj a sisak valamielyik hátsó, alsó szélén 1 kis próbaragasztást, hogy lásd, nem-e oldja a ragasztód a sisak anyagát.
Sok sikert !
Marci

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
Bogárhálót szeretnék utólag sisakba barkácsolni.
Ugy gondoltam utólag ragasztok bele szúgyoghálót.
Valaki csinált már ilyet?
Milyen ragasztót érdemes/lehet használni? ( nem akarom feloldani a sisakot:)

Büdi

Büdi

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Köszi Rob és kalaius a tippeket! Ahogy kapok 1 szabadnapot felkeresem pesten ezeket a sisakokat! :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
nehéz megmondani, hogy mi lesz jó elõre
próbálj fel sokat, és kiderül; ha budapesti vagy, a Bergusonnak Óbudán nagy készlete van tökfödõkbõl, érdemes ott kezdeni
én pl. Uvexbõl találtam ilyen mélyebb modellt, a Wing RS-t, valszeg az jó lenne neked is, de a többi típus már nem jött be ilyen szempontból
keresgélj

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a specialized fejvédõkben általában nem olyan a fejed, mint egy gomba.
tudom, mert nekem is vékony arcom és 57-es fejem van.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Büdi

Büdi

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Hali!

Elég keskeny fejem van, de óriási homlokom szóval igazi jóképû srác :P
és olyan xc sisakot keresek ami aránylag jól idomul a fejemen, vagyis nem csak a fejem búbját takarja. fejem 58cm átmérõjû. Mit ajánlotok?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.691 hozzászólás
Ha tényleg csak ennyit akarsz rá költeni, a Decathlonban is van ilyen olcsóbb fajta buksi, nézd meg azt is. Vagy a piactér--->Ruházat topicban nézz körül.
Marci

Jaack

Jaack

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Hali mindenki.
1 hete tekerek a városban outival. Szeretnék venni bukót, mert ugye illik, hogy legyen... Viszont nem van sok pénzem. A hervises 5ezerforintos bukóról milyen vélemények vannak? Ki mit ajánl? Köszi!

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Atesz... a keresõ a barátod.

kulcsszó: full face.
nem bilibukó ;)

Feltöltött kép

:mybad: Basszus ááá.... ma 10 órát dolgoztam napon,lehet hogy megártott? :mybad:
Monjuk mentségemre csak annyit hogy eddigsem de valószinüleg soha nem lessz szükségem ilyen búkóra.
Aztán meg ami nem annyira vagy abszolút nem érdekel azt minek nézegessem?:chin: :D
Amúgymeg Qrva jólnézki nekem tetszik ennyi.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A Remedy egy kíváló sisak. Nagyon jó az ár/érték aránya is. Széles színválaszték, minõségi kivitelezés, jó szellõzés, megfelelõ súly (létezik karbon változatban is), mosható/cserélhetõ belsõ.

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás
Jólvan na, annyira nem is volt off igazából... :)

Giro Remedy-rõl van valakinek tapasztalat? hmmm... a Giro Flak is tetszik

edit:

VV köszi :) A karbont néztem, de csak képrõl láttam még, ezért kérdeztem.
Sei, soku Si.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Én nem vagyok sértõdõs tipus.;)
Az igaz hogy a bukó márkanevébõl nem igen jöttle hogy milyen tipusról van volt szó,de mostmár vili hogy amolyan bili bukóról lehet szó.:chin:
Én ami a kényelmet illeti nem kifejezetten erre a bukó tipusra gondoltam hanem úgy általában.

Azért értem a kritikát úgyhogy bocsi ha off voltam.:)

Atesz... a keresõ a barátod.

kulcsszó: full face.
nem bilibukó ;)

Feltöltött kép
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Atesz: az istenért se sértõdj meg, de nemtudod, hogy mirõl beszélsz.. ;)
Full Face bukóról van szó.

Én nem vagyok sértõdõs tipus.;)
Az igaz hogy a bukó márkanevébõl nem igen jöttle hogy milyen tipusról van volt szó,de mostmár vili hogy amolyan bili bukóról lehet szó.:chin:
Én ami a kényelmet illeti nem kifejezetten erre a bukó tipusra gondoltam hanem úgy általában.

Azért értem a kritikát úgyhogy bocsi ha off voltam.:)

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Mennyire alkalmas egy ilyen bilibukó sima hegyi tekerésekhez? Nagyon befülledne a fejem? Nagy a különbség az XC bukók és ezek között? Kösz: bé.

Elég jól elvagyok egy ilyen Giro bukóval télen-nyáron, ráadásul fekete :) Engem nem zavart a "nem tökéletes" szellõzés. Más kérdés, hogy XC bukókat nem komálom:)
Szerintem vállalható, ha Neked tetszik.

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás

Szerintem a kényelem a bukóknál sem elhanyagolható,én nem rég vettem magamnak egy 54-62cm-ig álítható M-es méretü bukót,az én kobakom is 56cm körûl van és ez nagyon kényelmes legalábis nekem.:chin:

Ha nem is fullface-ra gondoltál, de nekem az ilyen állítható bukókkal az a bajom, ha kis fejed van akkor olyan a fejeden, mint egy bili a nagy méret lehetõség miatt.
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Semennyire az a pár szelõzõ lyuk szinte semmi amúgy meg milyen súlyba van:kb. 400gr.
Bár ha freeride-ra v DH-ra lenne de akkor inkább full face.

Azért ez erõs túlzás. Tekergélek bilibukóban és bõven kibrható.

Ha az S-es is szorit kicsit, majd kis használat után tágul.

megtörtént :)

Sztetek egy 55-56cm-es fejemre mekkora bukó kéne? S-M? Kinek mi a tapasztalat?
Most vettem egy 661 Pro Bravo-t S-eset, a fejemre jó, a pofámnál elöl a 2 szivacs picit nyomja az arcom, de mondták, hogy enged még annyit elvileg. Így simán felhúzva zavar picit, de sztem hegyrõl le mással leszek elfoglalva, minthogy picit szoros lenne a sisak.

A pofádnál a szivacs igazodni fog, nálam legalábbis megtette.

Szerintem a kényelem a bukóknál sem elhanyagolható,én nem rég vettem magamnak egy 54-62cm-ig álítható M-es méretü bukót,az én kobakom is 56cm körûl van és ez nagyon kényelmes legalábis nekem.:chin:

Atesz: az istenért se sértõdj meg, de nemtudod, hogy mirõl beszélsz.. ;)
Full Face bukóról van szó.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Sztetek egy 55-56cm-es fejemre mekkora bukó kéne? S-M? Kinek mi a tapasztalat?
Most vettem egy 661 Pro Bravo-t S-eset, a fejemre jó, a pofámnál elöl a 2 szivacs picit nyomja az arcom, de mondták, hogy enged még annyit elvileg. Így simán felhúzva zavar picit, de sztem hegyrõl le mással leszek elfoglalva, minthogy picit szoros lenne a sisak.