Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Giro d'Italia '09 - ki jönne ki szurkolni?

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
12 hozzászólás a témában

#1
Jazzos

Jazzos

    vendég

  • fórumtag
  • 155 hozzászólás
Bár már a '10-es Giro jön, ezért az egy kérésért nem nyitok új topikot:
Aki volt már ilyen versenyen, le tudná írni pár mondatban, hogy zajlik egy verseny? Ami érdekelne: mikor zárják le az utakat a verseny elõtt, utána mikor oldják fel a zárat, mennyire szokott tumultus lenni a hegyeken, stb. Az idei utolsó 4 szakaszra szeretnénk kimenni, vinnénk bringákat is. Ha lehet, a versenyzõk elõtt fel is tolnánk a hegyre bringával. Minden más infót is szívesen látok. Elõre is köszi!
"Jah, és még annyit, engem is sokáig zavartak a biciklisek, meg a motorosok, meg a gyalogosok, meg a többi autós. Aztán megtanultam vezetni. "

#2
Trek8000

Trek8000

    vendég

  • fórumtag
  • 93 hozzászólás
Köszi, így nem...

#3
földlakó

földlakó

    vendég

  • fórumtag
  • 182 hozzászólás

Üdv!

Van vmi fejlemény azóta az úttal kapcsolatban?


Semmi, bringa nem utazik. Sátrazás lesz, ha lesz menet. Így téged érdekel?

#4
Trek8000

Trek8000

    vendég

  • fórumtag
  • 93 hozzászólás
Üdv!

Van vmi fejlemény azóta az úttal kapcsolatban?

#5
földlakó

földlakó

    vendég

  • fórumtag
  • 182 hozzászólás
Hulló!

Akkor ez a kis bonyolult ötletem végülis marhaság :)
A munka nekem nem gond, kérek szabaccságot és kész.
Indulási létszám: ha mégegy kocsi + bringák, akkor 4 vagy 5 fõ, szerintem.
A társaság: valamelyik nap tekerhetünk majd, lehet hogy egy másik debreceni arcot is érdekel a túra, akkor neki is szólok, meg amúgy is.
A szervezést meg még meglátjuk :)
Ne is ámíts, de azért kb. mennyire sanszos neked a dolog?
Na mindegy, ha eddig tetszik, akkor már jó :)

Folyt.köv.

#6
Trek8000

Trek8000

    vendég

  • fórumtag
  • 93 hozzászólás
Még Garda-tó térkép se kéne ráraknám a kerós PDA konzolra a PDA/GPS-t + a házi gyártmányú pótaksis töltõt és egész nap lehetne menni vele.
3 keró nem férne be a kocsiba.
Hogy mitõl függ hogy mennék-e? Sok mindentõl: a munkámtól, esetleges váratlan dolgok közbejövetelétõl, az indulási létszámtól, a szervezéstõl, a társaságtól,a kedvemtõl... :)
Korai még errõl beszélni, ennyire elõre nem szoktam tervezni. Majd úgyis látszik, hogy alakul a dolog. Ámítani nem akarlak titeket.
Viszont eddig tetszik a dolog...

#7
földlakó

földlakó

    vendég

  • fórumtag
  • 182 hozzászólás
Úristen, Garda-tó...:) 3 éve voltam én Olaszországban (Szentgotthárdról indultunk bringával), és eredetileg a Garda-tóhoz is mentünk volna, de rövidíteni kellett, úgyhogy Udine meg Trieszt volt. De most hogy mondod, királyság lenne! Annak idején vettem egy tuti térképet a Garda környékérõl, azóta sem sikerült használni...

Szóval ha így mennénk, akkor 2 autóval kéne számolni.
Viszont ha már bringázunk akkor a terv eredeti kitalálója, Gergõ sem kéne hogy keró nélkül maradjon. Elképzelhetõ, hogy 3 bringa befér hozzád?

Mert akkor valahogy talán meg lehetne oldani, hogy:
1, A te autóddal jön 2 ember plusz 3 bringa
2, A másik kocsival jön max 4 ember, és úgy egyeztetjük a dolgokat, hogy
míg az egyik csapat bringás-szurkolós stb programon van, a másik esetleg ha akar, akkor túrázzon, másszon hegyet, stb.
Vagy ez bonyolult lenne? Ha olyan para lenne, hogy ideiglenesen 1 autó 3 ember 3 bringa marad, akkor odakinn már ezt lehet úgy is megoldani, hogy valaki (pl. én) bringával mozog bizonyos részeken.

Persze jobb lenne ha lenne még egy rendes kocsi, amibe befér 2 ember és 2 brinyó, és akkor minden egyszerû! Kéne még valaki.

Egy fontos kérdés: Mitõl függ hogy jönnél-e?

#8
Trek8000

Trek8000

    vendég

  • fórumtag
  • 93 hozzászólás
Ha esetleg mennék, akkor én tudok 1 kocsit hozni, de én a bringát a kocsiban szeretném tartani amibõl max. 2 fér el a csomagtartóban + a csomagok. Így rajtam kívül még 1 embert tudnék vinni...
Cesenatico sem rossz ötlet, de el lehetne menni a Garda tóra is körbetekerni levezetésként.... :)

#9
földlakó

földlakó

    vendég

  • fórumtag
  • 182 hozzászólás
Sajnos itt a kocsi sarkalatos kérdés.
Beszéltem egy csajjal akit lehet érdekel a túra, viszont õ inkább túrázó meg hegymászó, és egy igen kicsi Fiat-ja van, amibe 4 emberen kívül már sokminden nem fér...

Persze, a bringa kéne. Én még eredetileg olyat is terveztem, hogy Cesenatico felé tehetnénk egy kört, már csak hogy kicsit Pantani-emléktúra jellege is legyen, dehát maradjunk annál amit össze tudunk hozni. Még meglátjuk.

Nincs tipped kocsira?

#10
Trek8000

Trek8000

    vendég

  • fórumtag
  • 93 hozzászólás
Hi!

Anno mi is 4-5 napra mentünk ki és végig sátras vadkempingezés volt a hegyek alján aztán másnap feltekertünk a hegyre és megnéztük az aktuális etapot. Gondolom Triesztig autópálya (Szlovéniában a díj 35 EUR) onnan meg lehetne menni esetleg nézelõdve a tengerparton is egy darabig. Szállás szempontjából én is az olcsóbb apartmanokra szállodákra gondolok, úgyis szinte csak aludni jár oda ilyenkor az ember.
Szerintem bringát vinni kötelezõ, kerózás nélkül nem az igazi...
Saját kocsitok nincs?
Az útiterv egyébként jónak tûnik...

#11
földlakó

földlakó

    vendég

  • fórumtag
  • 182 hozzászólás
Hulló,

akkor te már tudod is, mi merre hány méter, és okos tanácsokkal tudsz szolgálni :) Jó lenne ha úgy döntenél, hogy jössz :) Nézd már meg az alábbiakat, és szólj hozzá! Ez csak egy vázlat, a részleteket úgyis együtt kell hogy eldöntsük.

Szóval, a terv nagyjából az alábbi lenne:

máj.9.
Utazás Szlovénián keresztül, estére megérkezés valahová Trieszt környékére.

máj.10.
Trieszt környékén kulturális program/fürdés/miegyéb, délután a befutó megtekintése. (aznapi etap: Jesolo - Trieszt)
Opcionálisan estefelé áthelyeznénk a táborhelyet (szállást). A szakasz másnap Udinén keresztül vezet, pl. oda is mehetünk.

máj.11.
Opcionális "venga-venga" az elhaladó mezõnynek, pl. Udinében. Amúgy:
Mondjuk lehetne a program Bassano del Grappa megtekintése, különös tekintettel a szeszfõzdékre. (aznapi etap nem olyan izgalmas)

máj.12.
Ez lenne a fõ szurkoló nap. A befutó San Martino di Castrozza. Ideálisan már elõzõ este kéne a közelben valami szállás, a napi program pedig lehetne egy kis túra, majd a meredek szakaszokon erõs szurkolás, aszfaltrajz, stb. Itt magyar zászlót is lehet lengetni, hátha benne leszünk a tévében és Sipiék észrevesznek (csak vicceltem).

máj.13.
Opcionálisan még ide lehet valami, vagy hazatérés. Ez így 4 éjszaka.

További dolgok:
- Nyilván bringa jó lenne, ha el tudjuk vinni. Én a trekkinget vinném. De ha nem sikerül elvinni, akkor is látom értelmét a túrának. Persze ha viszünk bringát, akkor sok bringázást iktatunk be.
- Autó kell!
- Szállás még nincs. Ki mit szeretne? Errõl mielõbb döntsünk. Nekem nincsenek nagy igényeim. Ha viszünk bringát annak is kell hogy legyen helye, hogy ne hagyjuk szanaszét. A szállás lehet a jó helyekhez közel, vagy esetleg ha az olcsóságra megyünk (ami ott nincs), távolabb, ami viszont több autózást jelent. Én szeretem az ingyenszállásokat (ahová max. viszünk ajándékot, meg dumcsizunk a lakókkal), de ha normális, 100%-ig megbízható szállás kell, akkor vmi panzió jellegû dolog lesz.
- Költségek: 40-50 pénzzel mindenképp számoljunk, fejenként, de lehet hogy naiv vagyok.

Ennyi röviden, lehet hozzászólni, ötleteket mondani.

#12
Trek8000

Trek8000

    vendég

  • fórumtag
  • 93 hozzászólás
Hali!

Az király, 2005-ben én is voltam kint 2 sráccal megnézni a Giro két szakaszát, közben tekertünk is egy jót. Megmásztuk a Stelvio-t és a Sella-t is mert ott haladtak át a fiúk.
Itt van egy pár kép!

Ha majd késõbb írsz részleteket lehet érdekelne is az út... :cool2:

#13
földlakó

földlakó

    vendég

  • fórumtag
  • 182 hozzászólás
Sziasztok,

röviden: azért nyitottam ezt a témát, hogy útitársakat találjak egy olaszországi túrához, aminek fõ célja az volna, hogy élõben láthassuk a Giro-t, legalábbis egy-két szakasz erejéig, plusz ráadásként egy kis kulturális program (pl. Bassano del Grappa szeszfõzdéinek megtekintése :)), kirándulás, aszfaltrajz, satöbbi.

Egyelõre vagyunk ketten, még két "tifosi"-t keresünk!
Az elõzetes tervrõl annyit, hogy május 9-én szombaton lenne érdemes indulni, és legalábbis május 12-ig maradni, aznap lesz az elsõ komoly hegyi szakasz! Hazajövetel 13-án vagy 14-én, ahogy jólesik.

Amivel gyengén állunk: kocsi. Szóval kéne az is, nyilván költségeket osztjuk. Útitervet késõbb részletezném, egyéb apró dolgokat (pl. szállás, miegyéB) ennek függvényében majd elintézem, minden attól függ, miben egyezünk meg. Röviden ennyi.

Na? :)